Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S pravnega vidika

S pravnega vidika

Kak pravnik naj mi razloži, kakšno zakonsko moč imajo ti razni odloki in uredbe? Več kot zakon, manj kot zakon, ustavni, neustavni?

Najprej je ustava, potem je zakon, potem so zakonski odloki? Kaka je razlika med odlokom in uredbo?

Je sploh zakonito vse to, kar izdajajo, če ni razpisana epidemija?

To je kot bi se nekdo iz lepega odločil, da pripada državljanom samo po 5 litrov vode na dan, a ni nobene suše ali drugega utemeljenega razloga za to.

Vsa elita  šolstva, sodstva, zdravstva, je prodana, in to je največji problem, v nasprotnem, tega ne bi mogli početi. Kupijo jih z dodatki, in v taki situaciji pihajo na dušo, oziroma jim pumpajo ego. To je na žalost dovolj! Ni dovolj biti del stika z politično elito, oziroma imeti papir o izobrazbi, da bi  bil realnost elite v posamezni državi.  Potrebno je še marsikaj drugega.V Sloveniji je v glavni vlogi kvazi elita!Rezultati so vidni v vseh ključnih panogah, za normalno funkcioniranje družbe.

Odgovor na objavo uporabnika
je to zakonito, 08.09.2021 ob 15:19

Kak pravnik naj mi razloži, kakšno zakonsko moč imajo ti razni odloki in uredbe? Več kot zakon, manj kot zakon, ustavni, neustavni?

Najprej je ustava, potem je zakon, potem so zakonski odloki? Kaka je razlika med odlokom in uredbo?

Je sploh zakonito vse to, kar izdajajo, če ni razpisana epidemija?

To je kot bi se nekdo iz lepega odločil, da pripada državljanom samo po 5 litrov vode na dan, a ni nobene suše ali drugega utemeljenega razloga za to.

S tem zadnjim stavkom, ki ste ga zapisali ste si pravilno odgovorili.

Tudi če bi bilo “zakonito” ni sprejemljivo.

Tisto, kar uči pravo, je daleč pod osnovnimi normami etike, in morale. In niti tega standarda, današnja družba ne dosega. To, kar sem navedel, je velika sramota za civilizacijo 21 stoletja!

Kvazi elita ni nič drugega, kot oportunistična samozadostna golazen, oziroma nepotreben balast , nekega nedelujočega sistema. Pravkar sem opisal Slovenijo.

Dobro, to so zdaj vajina mnenja.

Mene bi pa res zanimala razlaga enega pravnika o tem, kakšna je hierarhija navedenih orodij (ustava, zakon, zakonski odlok, uredba in podobno) in ali lahko kateri od njih spodbija sebi nadrejenega.

Gre po piramidnem hierarhičnem zaporedju:

Mednarodne konvencije, ustava,zakoni ,akti, odloki,..

Nisem povsem prepričan v točno zaporedje slednjih ampak mislim, da je tako nekako.

Plavi, 08.09.2021 ob 16:57

Vsa elita  šolstva, sodstva, zdravstva, je prodana, in to je največji problem, v nasprotnem, tega ne bi mogli početi. Kupijo jih z dodatki, in v taki situaciji pihajo na dušo, oziroma jim pumpajo ego. To je na žalost dovolj! Ni dovolj biti del stika z politično elito, oziroma imeti papir o izobrazbi, da bi  bil realnost elite v posamezni državi.  Potrebno je še marsikaj drugega.V Sloveniji je v glavni vlogi kvazi elita!Rezultati so vidni v vseh ključnih panogah, za normalno funkcioniranje družbe.

Največji problem ni elita. Problem smo mi, ki dopuščamo, da se dogaja, kar se. Nobena elita ne more dlje od enotne večine.

Dedje so pobrali orožje in šli v gmajno. Pradedje vile in so šli na polje. Mi pa čepimo za računalniki in se repenčimo po netu.

Pazi  uradno ni razglašena epidemija, niti toliko pameti nimajo, da bi med poletjem oziroma pavzo med plandemijo, dali na papir , da v izrednih razmerah lahko prilagajajo, oziroma dopolnjujejo zakonodajo, glede na stanje. Noben pravnik ne odreagira, ker so navadni samozadostneži, oportunisti, in predvsem meglomešalci. Malo jim je mar za vse krivice, ki jih je deležen mali človek v vsakdanjem življenju. To je gola realnost, kljub enormnem vsakodnevnem sprenevedanju.

Sem nedolgo nazaj poslušal točno razlago in zaporedje ampak se na to ne osredotočam toliko, da mi ne bi lahko kaj pobegnilo iz trenutnega spomina.

netplak, 08.09.2021 ob 17:42

Največji problem ni elita. Problem smo mi, ki dopuščamo, da se dogaja, kar se. Nobena elita ne more dlje od enotne večine.

Dedje so pobrali orožje in šli v gmajno. Pradedje vile in so šli na polje. Mi pa čepimo za računalniki in se repenčimo po netu.

Imaš prav, vendar včasih se ljudje niso tako delili, ampak so našli skupen jezik, pri pomembnih zadevah. Danes se na žalost niso u stanju dogovoriti, kaj je zares pomembn’?Predniki bi se obračali v grobu, če bi vedeli, kaj se dogaja! Kako je mogoče z naprednimi, razvitimi, in šolanimi izvajati tako manipulacijo? Papir je res samo papir, in marsikaj prenese, tudi potrdilo o visoki izobrazbi popolnega butca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close