S pozdravckom:)
Hej!
Rada bi vas pozdravila in se majceno priporocilo.
Mogoce ze uporabljate, jaz veckrat, a kar ti je v navadi, potem ne smatras za novost.
Kosu kateregakoli mesa za pecenko v pecici ali na plosci dodam marsikaj , saj me ze poznate:)
Danes sem spekla tisti puranji but ( temno meso s kostjo) na cisto malo olivnega olja. Imam tisto steklenicko z razprsilom- imenitna zadevica!
Dala na mrzlo in zraven : enih 5 kolobarckov ingverja nekaj rezin sladkega janeza, limone, zeleno, manjse cebulice, nekaj strokov neolupljenega cesna in danes tudi nekaj rezin kutine in dva – na cetrtine narezanega krompirja. Zelisca in zacimbe po zelji ( jaz kar sredozemska z zajbljem seveda) .
Kutina da seveda svoj poseben okus – imenitno, vam recem.
Seveda midva vse dodano tudi pojeva; meni pripada obvezno ingver:)))
Zraven samo se kuhan sladki janez v solati.
Pecena jabolka.
Pri nas inverzija; megleno, da se morja skoraj ne vidim:(
Lep pozdrvcek na vse strani Babi
Hvala za pozdravčke.
Ta vikend sem tudi jaz ustvarjala. Imela sem dve fešti – enkrat 25, drugič 22 gostov. Prvič za prijatelje – same nove stvari, tako da je mož ugotovil, da sploh ni nič za jest, drugič bolj klasika za domače. Hvalili so, da je bilo kaj.
No, pa še jedilnik, če bo kateri prišel prav za kakšno idejo:
petek – bavarska solata, topla endivja z puranjimi jetri, lignji v solati (Zalina različica), kaneloni z blitvo in skuto, kamounreya govedina, riževe kroglice. No za klasike in otroke sem pripravila še pohane zrezke in ponfri. Za posladek je mož v Family frostu “spekel” torto, kostanj in super mošt…
nedelja je bila bolj klasična – bučna in goveja juha, otoška pečenka, pečena raca, pohani puranji zrezki, pohano faširano, tenstan krompir, mlinci, ohrovtova solata, rdeča pesa, bavarska solata, frišen kruh in za posladek kremšnite in sahar torta, veliko kostanja in mošta..
Lahko noč
Babi je v uvodu omenila puranji but.
Pri nas običajno čisto juho ne kuhamo iz govedine, ampak iz puranjih beder brez kosti in kože. Juha in meso sta zelo dobra (seveda juha se kuha v obilju zelenjave). To je dobra ideja in zamenjava za vse tiste, ki ne vedo kaj z govedino iz juhe (da ne omenjam, da ne spravijo kuhane, vlaknate govedine po grlu …)
Forum je zaprt za komentiranje.