S petnajstimi na pot
Pojdita!!!!!
Če le še hoče zraven 😉
Z mojo najstnico sva prepotovala od Kolumbije in Brazilije, preko Egipta, Zambije, Irana, Indije do Kitajske, Vietnama in Indonezije (vsega skupaj ene 50 držav) pa nikoli ni bilo nobenih problemov.
Je pa res, da Myanmar mogoče ni najbolj primeren za “backpack” začetnike. Yangon (kjer se vse skupaj začne) je lahko kar resen kulturni šok: nepopisna gneča, umazanija, hrup… skratka Indija v malem. Ceste so slabe in temu primeren potem tudi (dolgotrajen) prevoz……….
No, po drugi strani pa je to čudovita dežela z zelo prijaznimi ljudmi.
Razmisli še npr. o Vietnamu ali Indoneziji – tudi na vzhodu 😉 poceni deželi in popotniško bolj prijazni.
Vietnam in Kambodžo sem prevandrala v letošnjem letu, Indonezijo pa pred štirimi. Glede na to, da sem v Vietnamu srečevala družine s tremi, tudi štirimi otroki pa še z dojenčkom povrh!!!! Glede na to, da gre za nečakinjo, ki bo dopolnila petnajst v juliju, me še zanima kakšne vrste potrdil moram imeti za njo.
Definitivno jo vzami s sabo če si to želi!!
Tudi mene so od malega jemali s sabo in za to sem jim neizmerno hvaležna, ker na takih potovanjih si pridobiš veliko novih izkušenj in nasploh se ti odprejo oči, kar pomoje ne more biti slabo za petnajstletnico. Glede ustreznih potrdil ti ap žal ne morem pomagat, lp
katja
Forum je zaprt za komentiranje.