Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev s.p. in porodniška

s.p. in porodniška

Kmalu grem na porodniško in me zanima, kako v času porodniške uredim izdajanje računov preko s.p. Je dovolj, če moža zaposlim preko podjemne pogodbe?

Hvala.

Ne bom ti sicer dala nobenega uporabnega nasveta. Zgolj moram komentirati, kako je. Marsikatera, ki je zaposlena kot s.p., se v času nosečnosti in potem še bolj v času porodniške znajde v pravem dreku. Dela sama in ni take vrste dela, da bi v tem času v njenem s.p. lahko kdo delal namesto nje. Četudi je ženska s.p. v porodniški, ne more kar “nehati delati”, le obseg dela lahko zmanjša. Ker posel propade in – ko je konec porodniške, kaj pa potem? Bo brez posla in brez denarja? Računov v času porodniške izstavljati ne sme, delati pa tudi ne more kar prenehati. Tako da, ne vem, kako se znajdete? Ali bo pravo vprašanje – kako se “mali človek” znajde v takšnem dreku. Ker DURS te bo seveda zašil za vsak cent, ki bi ga v času porodniške dobila na svoj račun.

jaz sem obakrat v času porodniške izstavljala račune, ker če delaš sam, res ne moreš povsem prenehat delat, ker dela zate po izteku porodniške ne bo več. če se torej hočeš zaščitit v primeru davčne inšpekcije, lahko mislim da na občini podpiše mož neko izjavo, da ti bo v času porodniške pomagal pri tvojem s.p. (ali pa starši, mislim da) ali si nabaviš kakšno študentsko napotnico. Mislim, da je podjemna pogodba ena izmed držajih variant za izplačilo denarja.

Če ni inšpekcije je tako vseeno, ker verjetno ne boš na porodniški celotno leto boš na primer od junija do junija in lahko imaš v obeh teh letih nek promet, v končni bilanci pa tudi ne piše, kdaj si račun izdala in delo opravila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close