s.p. ali popoldanski sp
Pozdravljeni,
prosila bi vas za nasvet. Imam opravljen tečaj določene storitve in bi to storitev rada opravljala doma. A ne na črno, saj ne bi rada izzivala kakšne kazni.
Ker nimam izkušenj z odprtjem s.p.-ja, me zanima kakšen je postopek (sicer sem že malo prebrskala po spletu, ampak kakšen nasvet prav pride). No, kolikor sem zasledila, so prispevki cca 300eur, kar je za moje delo preveč, saj bi zaslužila mesečno toliko, mogoče kakšen mesec manj ali nič, če bo sreča pa več… Ampak 300eur za prispevke, ni računice, po domače povedano.
Imam sineka starega 2 leti, naj bi bile za mlade mamice tudi nekakšne olajšave, ima kdo kakšne izkušnje oz. mi zna povedati kaj več o tem?
Ali lahko partner, ki je zaposlen, odpre popoldanski sp in npr mene zaposli kot prokurista za polovični delovni čas,so kaj manjši stroški, kot pa če sama odprem sp?
Ta mesec se imam namen prijaviti na zavod, trenutno sem zavarovana preko moža (ima to kaj veze kasneje s prispevki?)
Skratka, kako s čim manj stroški delati pošteno?
Vnaprej se vam zahvaljujem za nasvete.
Lep pozdrav iz Mozirja 😉
Pozdravljeni.
V tem primeru, je veliko boljša rešitev popoldanski s.p. Pavšalni prispevki za popoldanski s.p. znašajo trenutno 64,21€ mesečno. To je veliko cenejša oblika za vas. Potrebovali boste tudi računovodski servis, poslovni račun, primeren prostor kjer boste lahko opravljali svojo dejavnost,….
Če potrebujete pomoč ali imate dodatna vprašanja smo vam na voljo na: info@legas-kranj,si
Lep pozdrav,
ekipa LEGAS
Hvala za odgovor in nasvet.
Imam še eno vprašanje:
če odprem s.p. in dam vlogo na csd za skrajšan delovni čas, so prispevki ki jih plačujem polovični? se lahko to dodatno kombinira z oprostitvijo plačila prispevkov po prvem vpisu v register, link: http://www.durs.gov.si/si/prispevki_za_socialno_varnost/prispevki_za_socialno_varnost_pojasnila/oprostitev_placila_prispevkov_po_prvem_vpisu_samozaposlene_osebe_v_predpisan_register/
Hvala,
Zala
Forum je zaprt za komentiranje.