s kom bi preživeli silvestrovo?
Lani sva ga preživela z njegovo družino in celotno žlahto (v navadi imajo, da vsako leto silvestrovanje doma pripravi ena družina). Njegova mami naju je prosila, če ji pomagava. Meni sicer ni bilo prav, vendar so me prosili in sem pristala. Saj niti ni bilo tako slabo, res pa je, da sem bila do takrat navajena, da z družino silvestrovega ne praznujem.
In letos? Spet sva bila povabljena k njegovi žlahti (letos organizira druga družina). On pravi, da bi bil tudi letos z njimi, ampak da naj pa jaz povem, ker mu je v bistvu vseeno, samo da bo ta dan z mano. In njemu ta dan ne pomeni nič posebnega, navaden dan pač. Saj je res navaden dan in tudi meni je pomembno le to, da ta dan preživim z njim. Naj povem še to, da sva stara 24 in da že živiva na svojem, daleč stran od obojih staršev.
Kako bi ravnali vi? Bi šli praznovat z žlahto ali bi bili raje sami z njim, pa tudi če je to v gužvi na Kongresnem trgu?!?! Po eni strani bi bila rada samo z njim, po drugi sttrani pa ne vem kaj je prav. Je to začetek popuščanja?
jaz osebno bi naredila tako,
da, če bi si želela biti sama z njim,
bi to zelo nežno in obzirno povedala najprej njemu.
če bi tudi on želel biti sam z mano,
je jasno, da bi to potem povedala tudi njegovi mami.
(ki bi to morala razumeti in ne biti užaljena)
ampak vidva še sama ne vesta kaj si želita.
razčisti najprej ti:
koliko si želiš biti sama z njim,
koliko ti je to pomembno
in naj to še on pove.
tako da, če si želita biti sama
to povejta.
ker v vsakem odnosu je tako,
da si starši nekaj zaželijo potem pa…
se bova vedno uklonila njihovi želji?
jaz ne.
jaz ne počnem stvari, ki mi niso všeč
samo zaradi tega,
ker si drugi tako želijo.
samo jaz bi preden bi povedala mami
točno vedela,
da takega silvestrovanja s celotnim sorodstvom si 100% ne želim.
če si v to prepričana, povej,
če pa te ne moti toliko, pa pojdi.
In ti tasca ponudi npr. francosko solato in ker je pac tako prav jo kljub temu, da te jedi ne maras, pojes in povrhu se pohvalis, da tako dobre pa se nikoli nisi jedla.
Naslednjic: “Izvoli, francosko sol., posebej zate sem jo pripravila, ker jo imas tako rada, bla, bla,……..”
In naslednjic: “Samo zate, francoska sol., ………..
In ……………………………………………………
In bos se naprej na silo goltala francosko solato kljub temu, da ti ni do nje. Samo zato, ker je tako prav. Za koga?
Ne razumem kaj te zdj mori..ce ti ta dan res ne pomeni nic kej takega potem bodita z njegovo familjo ker si napisala da ti ne praznujes tega s svojo druzino..ce bi sla rada z njim nekam na samo in to ni nujno za novo leto pa pojdita magar 29.12 al pa 02.01…sj je vseeno.
Jaz ce si z nekom zelim preziveti cas ga bom v vsakem primeru ni vazno kje..lohk tud na heavy metal koncertu (pa ga drgac tud slucajno ne poslusam)
Jaz bom prezivela silvestrovo doma s fantom — se niti ne obremenjujem kam it, ker je povsod veliko drazje kot ob nepraznikih… na kakem mrazu sredi zahodnoevropskih mest se mi pa ne da stat…. je pa fino potem ko ta evforija mine it na kake pocitnice – je ceneje in manj guzve, ker folku zmanka denarja …
pika
Forum je zaprt za komentiranje.