Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice S koliko starim otrokom na daljše potovanje?

S koliko starim otrokom na daljše potovanje?

koliko je bil star vaš otrok, ko ste prvič šli kam na daljše potovanje z njim?

Definiraj daljše potovanje ? A je to zate že par dni po Evropi ali z letalom prek morja za tri tredne.
Na kakšen način pa misliš potovati ?

Lp,

Marjana

res odvisno kaj zate je daljše potovanje … mi smo z agencijo šli za 1 teden do 14 dni do Djerbe, Kanare, grčijo, od 8 meseca dalje …

pravo potovanje z ruzaki čez lužo za več tednov pa pri 2,5 letih …

recimo nekje 500 km po Evropi in dva-tri tedne star dojenček!?!?!

predvidevam da še nisi rodila 🙂

Z dva-tri tedne starim dojenčkom sem hodila k staršem 12 km stran in h kolegici 5 km stran:-)

Na daljše potovanje (cca 2800 km po Evropi z avtom) pri 5 letih.

KOlegica je šla z dva meseca starim za tri tedne po Italiji (z avtom) vse do juga, pa se mi je zdelo, da ni čisto pri pravi… K sreči ni bilo na poti nič narobe, ampak predvideti je treba pa marsikaj.
Tako da… dobro razmisli, kaj nameravaš.

Dejansko ne gre za mene, ampak kolegica bo rodila in po rojstvu imata planiran dopust in debatiramo o tem, ali naj sploh gresta, ali raje ne, in kako bo to z dojenčkom …
pravzaprav je kolegica za, njen pa absolutno proti.

uf, če se bo tebi dva-tri tedne po porodu dalo potovati, kapo dol…

ženska naj najprej rodi in vidi če bo sposobna prve tedne normalno sedeti za mizo 🙂 kaj šele v avtu na 500km dolgi poti.

sicer pa močno dvomim da bo 2, 3 tedne po porodu sploh še razmišljala o potovanju …

kar se otroka tiče bo lahko vse brez problemov, lahko pa bo cel kup začetniških težav … od dojenja, do kolik, do nespanja, do … poljubno vstavi 🙂

naš mali je v avtu vedno dobil histerični napad … zato se prvo leto skoraj nismo vozili z avtom …

Se strinjam. Jaz sem po dveh tednih komaj lahko dobro sedela za mizo brez tistega obroča. Da bi šla z avtom po Evropi, pa ni šans.
Pa ne zaradi otroka, ampak zaradi sebe.

Rodit bo pa verjetno hotela brez bolečin in v pol ure :)))

300 km od doma smo šli pri 7 mes, pa še to smo vedeli točno, kam in kako, kje je zdravnik, kje bolnica itd, v znano okolje. Verjetno ženska še ni nikoli rodila, sicer bi razmišljala bolj trezno in manj otročje.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Ene ste pa res ene tečnobe, imate PMS, ali pa že dolgo niste…….

Ženska vas je vprašala za izkušnje z dojenčki na poti, za božjo voljo. V zameno pa prejela kanonado nekih super mam, ki se hvalijo, da se do otrokovega pol leta niso upali premaknit od doma.

Torej ja, s 3 tedenskim dojenčkom se da potovat z avtom in to bistveno lažje kot z 1 letnikom. Ob določenih pogojih seveda.
Ne sme biti vroče, ne sme se ti mudit, 100% se prilagodiš otroku glede postankov (hranjenje, previjanje), ob postankih daš otroka obvezno ven iz lupinice v voziček, na ravno podlago, da mu spremeniš lego.

500km sploh ne bi smel biti problem. V normalnih okoliščinah je to 5ur vožnje, s postanki zaradi dojenčka nekaj ur več.

Mi tako zgodaj sicer nismo šli na tako dolgo pot, pri 4t smo se začeli vozit le za vikende na morje (1,5-2 ure).

Zato pa smo šli na prvi daljši izlet z avtom v Firence pri 3m.

Težave se začno kasneje, ko otrok vse manj spi in zato tudi ne prespi več večine vožnje. Zato smo zdaj presedlali na letala;)))

Hvala, to sem rabila!!!

preberi še 1x kaj si napisala in ugotovila boš, da so tvoji napotki povsem isti kot zgornji …

500 km potovanja in 500 km vožnje v eno smer seveda ni isto … in problem seveda ni otrok … problem je mama.
2-3 tedne po porodu ali pa 3 mesece po porodu pa je tudi precejšnja razlika, se ti ne zdi :)?

v vsakem primeru naj ženska najprej rodi in potem razmišlja naprej, pa s partnerjem bi se bilo tudi dobro uskladiti 🙂

Mi smo šli s 7 tednov stranim dojenčkom z avtom do Brna, Češka. Tam smo bili slab teden, šli potem za tri dni še malo okoli in nato domov. Nobene panike in imeli smo se luštno. Je pa res, da se je mala takrat zbujala le še enkrat na noč, proti vožnji v avtu ni imela nič, dojila sem, tako da tudi s hrano ni bilo problema.

Vsekakor je brez veze planirat dopust 3 tedne po porodu. Pojma nimaš, kaj te čaka, sploh če je to prvi otrok. Naj rodi, naj ji djenje steče, naj se navadi na živlejnje z novim družinskim članom in naj sedaj, ko ji mega delajo hormoni, raje lepo posluša svojega moža in naj ne bo hiper tečna nosečnica. Počasi in preudarno.

lp

Saj bo imela tvoja kolegica kar problem dobit osebno ali pa potni list od ta malega. No, mogoče bodo šli pa kar direkt iz porodnišnice se slikat in delat dokumente pod urgentno. Midva sva zrihtala dokumente pri mesecu in pol, potem smo pa čez en mesec šli, v prikolico, kjer sem vedela vse kaj in kako. Je bil pa to drugi otrok, pri prvem mi kaj takega ni padlo na misel. Res je najbolje, da najprej rodi in potem vidi kaj in kako, plani pri tako malih otrocih kaj hitro padejo v vodo. Še meni, pa je ta mali zdaj štiri in bi morala biti po vseh planih že od petka na morju, pa grem ravno zaradi njega šele danes.

Pri 2 mesecih 600km v eno smer. Katastrofa. Brez klime, junij, mali je po 400km padel v neutolažljiv jok:((( Nazaj smo šli ponoči in je bilo OK.
Drugo dete enako staro, ista pot, tokrat klima, brez problemov. Jih je več povzročal 2 letnik:))))

2-3 tedne po porodu niti pod razno nebi šla na daljšo pot. Pa ne zaradi deteca ampak sebe.

Mi zelo radi potujemo in jaz sem tule na forumu ena tistih, ki zmeraj reče, pogumno z otrokom na pot, ne komplicirajte in podobno.

Ampak ko sta imela moja otroka 2 tedna, mi je bilo pa najlepše doma. Razen sprehodov z vozičkom ali krajše vožnje do kakšnih sorodnikov (recimo pol ure v eno smer) smo bili res najraje doma in se cartali.

Res se mi ne zdi pametno planirat potovanja takrat, naj najprej rodi, pride iz porodnišnice, bo videla, če je vse OK, kako se počuti, kako poteka dojenje… potem se bodo lažje odločili, ali se odpraviti na pot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close