S koliko na mesec (pre)živite
Draga mamama!
Da lahko na faks hodiš, se moraš samo organizirat – moraš torej preživet!!!
To, da sprejemaš hude količine znanja, te pa nič ne stane. Te stroške ti krije država. En strokovnjak je hudo veliko vreden, potem pa včasih predava množici nezainteresirane mladine, ki samo čaka, kdaj bodo šli po predavanju (ali pa že vmes) na pir ali še raje na džoint.
Temu se reče OSLARIJA!!!
Sami naj si plačajo, pa bodo videli, koliko je znanje na prostem trgu vredno!
Imam dva mala otroka. Za njuno šolanje že dajem denar na stran, ker se mi zdi, da taka oslarija ne more več dolgo trajat!
Pa še nekaj – jaz seveda sem za to, da je znanje dostopno vsem, ki so sposobni in želijo delati. Ne pa vsem tistim, ki ne vedo, kam bi se sicer vtaknili, pa v šolah čas in davkoplačevalski denar zabijajo. Moj ata je bil njega dni direktor s srednjo šolo. Koliko pa je danes srednja šola vredna? Nič, ker jo ima že vsak, pa čeprav je polpismen!
ok……… očitno se je marsikaj dogajalo v tem času, odkar mene ni….. že v naprej se opravičujem, če bom karkoli napisal nerazumljivo, ampak smo šli po šihtu na en pir…… ta en se je spremenu v 2,3,4…… tko da sem rahlo vinjen :)))))
mamama, La Luna, Ksiht:
vsi mate po eni strani prav! ampak! (sej zdele ne vem točno, komu bom kontriral, ampak sej je vseeno, a ne? :)))…… da vam razložim ene par stvari:
enga profesorja je treba tut plačat………pa njegovih 5 asistentov tut……… pa da ne boste mislili, da so to majhni stroški! …. vem za naslednji podatek (ker moja teta uči na univerzi na primorskem): za ENO predavanje izrednim študentom, dobi prfoks 40-60k !!!!!!!!!!!!! pa to ni kr neki….. njegovo delo je DEJANSKO tko ovrednoteno!!!!!! en asistent dobi na predavanje 20-30k !!!!!!……. ista logika. Tko da: kar se tiče države, je šolanje brezplačno! itak, da je treba še en kup stvari zraven kupit, pa plačat. ampak vseeno!!! sej tko če gledate izredne študente….. najdražji študij v Sloveniji je ……nevem….. mogoče 800k na letnik…….. kar znese 4,0 Miljone! ( če upoštevamo tut absolventa) ………. zdej pa dragi moji, poglejte “zibelko” demokracije, tam, kjer so vsi enaki: Ameriko…….. tam folk celo življenje špara, da bo lahko froce na faks poslal………. tam pride en letnik nevem….. 40 000 dolarjev!!!!!!! ……. tko da mislim, da nam je v Sloveniji kr dobro…..
……. zdaj pa sploh ne vem, kaj sem hotel napisat……. :))))) A VIDTE, KAKO VI MENE MOTITE!!!!!! :))))
u glavnem…. sej mate vsi po eni strani prav, ampak življenje v Sloveniji je še vedno dokaj dobro, to pa zato, ker je (kolikor-toliko) poskrbljeno za socialo…….
matr, kolk bluzim… :)))
LP
dozirani Remedy
ok, ok…… pa a vidva mislita, da bi vse probleme rešili s šolninami??!! ……pa saj zaradi šolnin mladina ne bi bila nič bol (življenjsko) pametna!!!! še vedno bi blo isto……. vse kar bi s takšnimi ukrepi naredili je to, da bi tisti mladini, ki bi bla iz manj premožnega sloja, onemogočili nadaljno izobrazbo……. vsi ostali bi bli pa še vedno isti………. a res mislita, da bi (se opravičujem za primerjavo, ampak mi je glih ta padla na pamet….) nek sin od enga “Jankoviča” bil kej bol “življenjsko” pameten, če bi ble šolnine???? še vedno se bi zaje*aval, pa delal faks 10 let, mularija iz manj premožnih familij, pa nebi mela možnosti se izobražebat…….
LP
dozirani Remedy
Pa ne da si slučajno alergična na gorenjske štose?
No pa en Štajerce:
Na prelazu med Italijo in Švico plaz zasuje Štajerca pa Gorenjca.
Neki časa ležita pod snegom, pol pa pride bernardinc (s sodčkom za vratom) in ju odkoplje.
Lej, človekov najbolš prjatu! – Reče Gorenjc.
Iiiiiiiiiiiiiii, pa kaki leepi peees ga je prineseeel… Odvrne Štajerc
mimgrede a ve kdo še kkšn vic o štajercih?
Ker jest sm jih že mal sit, da me nonstop futrajo z vici o gorenjcih, jest mam pa sam tegale za revanšo…
En na naš račun – sem Štajerka!
Ko so stari Slovani prišli izza Karpatov do Drave, so se ustavili ob kažipotu.
Kazal je smeri:
Ljubljana – 135 km,
Celje – 60 km,
Koper – 240 km,
Ptuj – 25 km,
Kranj – 150 km.
Tisti, ki so znali brati, so šli, kamor so bili namenjeni, nepismeni pa so ostali tam ob Dravi.
em em em…… nevem, kaj naj napišem!!!! sem vas tut jst pogrešal!!! ( mi pravjo, da sem, ko sem pijan, pretirano čustven :))))
ampak se je res zgodilo VELIKO v tem času, ko sem jst “bajne” denarce služil……. ( če kdo verjame… tosto o bajnih denarcih…..) :))
sam ……. zakaj bo pa odkuplal forum????? sej je čist uredu :))) A si ti packa žespet kake nespodobne stvari govorila, pa mora prečistit poste, al kaj? :)))
LP
dozirani Remedy
ok…. sej Jankoviča jr. sem dal samo za primer…….. tko kot sem napisal…… je še en kup takih…… ampak problem ni v teh sinčkih kapitalistov….. rpoblem je v tem, da maš v eni generaciji ( če bi se uvedle šolnine) 40 pametnih mladih, ki jim starši ne morejo plačat šolnine…… štipendij je pa samo 5, al pa še tolko ne…… kako boš potem ti izbrala, kdo jo bo dobil in kdo ne……….. poleg tega, sem se pa tut jst vpisal taprvo pa Pravno fakulteto, pa mi ni odgovarjalo, pa sem se prepisal drugam…… ker je težko pričakovat od 18 let starih smrkavcev, da se bojo odločli, kaj bojo počeli celo življenje, samo zaradi tega, ker so dobili štipendijo in jim je to edina šansa, da si sponzorirajo faks….. ne vem, no….. men to ni način….. se mi zdi, da bi taki ukrepi(šolnina) prizadeli samo najnižji sloj , ker vsem ostali se pa tko je*e, če dajejo 800k za svojga tamalga 5 let, al pa 15 let!!!!
LP
Remedy
Forum je zaprt za komentiranje.