Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek S koliko na mesec (pre)živite

S koliko na mesec (pre)živite

Hehehe… ne… recimo njegov fotr 🙂

Point je: definitivno ne prfoks. Tist ki pozna probleme, ne pa tist ki jih generira. Ker, prfoks sploh ne bo nikol priznal, da je kej narobe…

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Vidš, zdej si sam ugotovu, da je formalno selekcioniranje nemogoče… 🙂

ok….. dokler sem jst samski, bom financiral tvoje otroke, potem ko bom pa jst mel otroke (upam da čez kake 4-5 let), pa tvoji tko al tko ne bojo dost stari, da bi oni financirali moje, tko da: moje si lahko financiral, svoje si pa financiraj sam! ……………….

ok: drug primer: nekdo, ki se bo šolal, pa delal nevem-kake doktorate, samo za to, da bo potem zaslužil več in bo svojim otrokom lahko privoščil kaj več, bo moral financirati pamže od vseh tistih, ki niso nikoli nič pomislili in imajo do svojga 25. leta že 5 frocov….. a tem drugim se pa oprosti, da ne vzdržujejo še kakega tujega otroka?? ne vem, no……. mal naivno….

LP

Remedy

no, saj!
zato pa ne more bit prfoks, ki uči, tudi kritik svojega dela, ampak mora bit to nekdo drug……… nekdo, ki se DEJANSKO spozna na stvari, ne pa da se mu je muka učit, pa bo reku: študenti so preveč obremenjeni, dajmo vse njihove knjige na pol! Ne vem, če je pravilno, da je na takšnem položaju ravno učenec…….

Lahko je pa predsednik odbora za visoko šolstvo fotr od Eve Irgl, ki ma mogoče visoko izobrazbo……..

LP

Remedy

Sej že itak.

olajšava pri dohodnini
otroški dodatki
brezplačno šolanje
subvencionirani vrtci
pa najbrž sem še kej pozabu

tega ni tko mal problem je po mojem bl v tem, ker sistem ne funkcionira
predvsem pa v tem da je povprečna plača, kolk 700 evrov?

Menda ne mislš da en samski s povprečno plačo žvi v luksuzu?

nemogoče glede frocov in staršev, ne pa tudi drugje…… :))

LP

Remedy

A sva spet pr izobrazbi?

Lej, jest ne rabm bit kuhar, da vem a je golaž dobr al zanč.

A ti res mislš, da je štempelj na kakršnikol diplomi garancija, da se en pacient na vse spozna, če ga pa nima je pa tepec, ki nima pravo glasanja?

Lej, poslanci so predstavniki vsega ljudstva in so taki kakršne ljudstvo izbere. In diploma ni, če slučajno tko misliš, potrdilo, da si pameten, ampak, da si se nekoč nekaj konkretnih stvari naučil in naj bi jih torej znal.

Diploma iz fizike ni nobena garancija, da si za debato o visokem šolstvu bolj kvalificiran kot frizerka. Itak pa upam, da ti je jasno, glede na to, da praviš, da si izobražen, da je tvoje stališče v nasprotju z ustavo? Ki so jo, bajdvej napisali strokovnjaki…

Povsod… vse je isto, sam tukile si se tko kot pr kadilcih znajdu v vlogi žida.
Kje drugje, se pa kdo drug… In je vsak kdaj na vrst… :)))

“Diploma iz fizike ni nobena garancija, da si za debato o visokem šolstvu bolj kvalificiran kot frizerka. ” …………no ja…….. če si tole napisal v slogu pretiravanja, potem se strinja s tabo……… če pa misliš konkretno, pol mi je pa čist mim………

mislim, da sem o tem že govoril: zakaj misliš, da je visoko šolstvo politika, zdravstvo al pa sodstvo pa stroka?!?!

mislim, da bi bolj kot kjerkoli drugje morala bit v šolstvu prisotna stroka, ker je treba mladini povedat, da se je treba učit! ne pa da si lahko en jebiveter, pa lahko opravljaš kterokoli funkcijo se ti sprdne, samo da prideš v politiko! nevem no…. mislim, da se glede tega ne bova nikoli strinjala…. :))) ker sva stvari vsaj že ene 3X obrnila, pa sva še vedno na istem :))

kar se pa tiče ustave:sicer nisem ekspert za ustavo, ampak mislim, da tudi če bi se napisalo v ustavo, da je pogoj za vstop v parlament 7. stopnja, to nebi bilo protiustavno.
Zakaj? zato, ker je v sloveniji šolstvo brezplačno (!!), in gre lahko vsak lolek delat 7. stopnjo . Ni nikomur prepovedano hodit na faks…… če pa noče, potem pa pač noče… njegova krivda (govorim teoretično!)

posledica tega bi bila, da bi se visoko šolstvo moralo (zaradi prej omenjenih sprememb ustave), poceniti, tako, da bi bilo DEJANSKO lahko dostopno vsem…… sicer je to zelo lepo slišat v teoriji, kako bi blo pa v RIL LAJF, je pa druga stvar……. ampak še vedno sem mnenja, da pa ravno vsak kovinostrugar pa tut ne more bit poslanec, samo zato, ker pripada tapravi stranki………… verjetno se tudi glede tega ne bova nikoli strinjala :)))

LP

Remedy

Pošlji oblikovano (17-12-04 17:22)

niti ne naivno, ampak krivično……….

LP

Remedy

Šolstvo je že stroka… Ampak, debate o tem kako naj bo urejeno so politične… Kot vse ostale v parlamentu. In to rihtajo politiki in te politike smo kupil na trgu – na volitvah. Politiki nej bi bli pametni, formalna izobrazba pa ne pomen, da je lastnik diplome pameten, ampak, da neki zna. Al, še enkrat vprašam: A mislš, da se svet deli na pametne in neumne in da je meja 7. stopnja?.

Itak pa mislim, da je izobraževanje investicija, in to odlična. Zato bi bla prva stvar, k bi jo uvedu, šolnine. Bi se tist moment nehal vsi zajebavat. Tko študentje, kot prfoksi.

Midva mava cca 400.000 in nama zadostuje.

PLP

Najprej ena pripomba – v Austriji iti priblizno niso cene enake kot pri nas- ne vem kako je nekdo prej to sploh napisal.
Ja delam veni in imam zelo lepo placo vendar jo vsi, ki me poznajo kar naprej preracunavajo v SIT in si delajo utvare – ce bi zivela v SLO s tem denarjem bi to bilo nekaj povsem drugega, vendar v Avstriji ta placa ni ne vem kako impresivna. Je pa res nekaj vec ko imas, vecje postajajo potrebe in zelje. Zacnes vlagat v nepremicnine, pa delnice, pa kake dobrodelne zadeve pa vsi pricakujejo tvojo pomoc…. in na enkrat spet nimas kaj dosti. pa tudi nekateri znajo z denarjem in ga pametno obracajo, dugi pa pac neznajo – mislim, da je na koncu pomembno le to, da pametno vodis svoje finance (sploh ce zasluzis malo vec, kar ti lahko hitro, da krila in mislis, da si naenkrat lahko vse privoscis). Ce pa zasluzis malo je se toliko bolj pomembno, da se naucis delat z njim. Jaz glin nikoli nisem bila neka brihta za te zadeve ampak na sreco se mi se ni zalomilo v kaj resnega…. Je pa res, da papir ne sme biti edini pogoj za vec denarja – mislim, da je pomembo kako nadgrajujes svoj papir kasneje in koliko si zares spodoben. Obcudujem ljudi, ki so brez priznane izobrazbe prisli do polozajev in tudi s tem denarja – kajti ti so se verjetno morali za to se malo bolj potrudit kot ostali. Je pa tudi res, da za ljudi, ki predstavljajo naso drzavo na politicni sceni zna biti pomanjkanje papirja velik hendikep i jih mogoce tudi politiki zato ne jemljejo resno, cetudi si ti ljudje to zasluzijo. Verjetno res ni najbolj fer – je pa zal vedno tako::::

To maš pa tak fejst prav, da kar glava zaboli…
Ker je šolanje zastonj, izobrazba oz. znanje ne predstavlja več nobene dobrine. In se potem okoli tega vsi zezajo. Še najbolj pa mladina, ki nič ne dela in zelo malo zna, vsi pa pričakujejo visoko izobrazbo, solidno službo in bajno plačo.

Jaz sem ena tistih, ki sem si vse kaj imam (poslovno) priborila na tezji nacin ampak vidim, da ljudje to pri meni spostujejo in mi priznavajo, da sem tam kjer sem zato ker sem to sama dosegla in to brez diplome. Res je, da mi ne manjka dosti do moje diplome ampak nikoli ne bom diplomirala ker mi pac ni in mi tudi vec ni treba. Vem kdo sem in kaj znam in cutim posebno zadovoljstvo ko ljudje komentirajo moj polozaj in vedo, da nimam formalne izobrazbe zanj. Ne recem, da je to prav in da zato ljudem ni potrebno imet diplome ampak z tem papirjem se ne konca intelektualen razvoj cloveka – z papirjem pridobis komaj bazo na kateri moras kasneje dalje sam graditi. je cudovita platforma, odskocna deska vendar moras nadaljevati z ucenjem in izpopoljevanjem celo zivljenje in sploh celo poklicno kariero. Na zalost vecina nasih takoimenovanih intelektualcev na to pozabi takoj za tem ko uokvirijo svojo diplomo in jo obesijo na zid.

Nekak se očitno ne zastopva! Pustiva ob strani ali je treba otroke imeti ali ne. Dejstvo je, da tisti, ki “investira” v otroke investira v pokojnine. Pokojnine pa saj veš, boš dobil tudi ti. Ko boš tudi ti investiral v otroke bodo paralelno ob tebi samci, ki bodo investirali namesto direktno v otroke pač na davkarijo…

Tako bi bili npr. vrtci in šole zastonj, ker bi jih financirali vsi, ne pa pretežno starši.

Itak. Kr je džabe je ponavad bl mal vredn. Cenjeno pa sploh nikoli ni.
Zanimivo, ne – vsak lahko študira, vsak (če ma le volo) doštudira, pol nej bo pa to merilo, al je džek, al ni?

Ljubčki moji, džek je tisti, ki je uspešen v tem kar počne, ne pa tisti, ki ima štempelj, da je nekoč na tuje stroške opravil par izpitov.

Pa kje ste vsi hodil v brezplačno šolo.Te v praksi ni.Res da ni šolnine,ampak ostalo….

1. Remedy: samo thunderstorm in ne thunderstormovka (zakaj pa thunderstorm ne bi mogu bit ženskega spola)

2. nism šla vseh postov brat in ne vem točno kaj ste pisali ampak: da denar ni pomemben lahko reče samo nekdo, ki ne ve, kako je če ga nimaš in vsak dan dejansko trepetaš, ker ne veš, kako boš jutri (a te bo najemodajalec vrgel iz stanovanja ipd.); mi smo se na srečo izvlekli, ampak teh (ponižujočih) izkušenj in teh občutkov ne bom nikoli pozabila

3. vem, da nekateri veliko delajo in malo zaslužijo, drugi veliko delajo in veliko ali malo zaslužijo, tretji malo kradejo in veliko imajo, četrti veliko kradejo in veliko imajo (in če so pametni, to skrivajo), nekateri se že rodijo s srebrno žlico v ustih itd. itd. in vedno bo tako

4. ampak: ko mi znanec in znanka, ki imata enega majhnega otroka in zaslužita skupaj okoli 600.000 na mesec (s krediti jima ostane okoli 300.000) jamrata, da težko preživita, me ZAGRABI BES

5. mogoče mi bo do 40. leta dejansko uspelo našparat za lastno stanovanje; in potem: “mladi, imejte otroke! nataliteta pada!” na tem svetu? NO WAY

Čist tko za primerjavo, čeprov je iz druzga heca:

En tak, vsaj prbližn kvaliteten in strokoven računalniški tečaj, košta 200 jurjev po glavi. Enotedenski. Tolk je na trgu vredno tako znanje.

Vem, da je pri študiju stroškov še pa još, ampak prostor, predavatelji pa najbrž še kej, so pa zastonj.

Dej no mir.A bi šel ti zastonj predavat za en teden?Zastonj lahko doma na kavču ležiš.

Mislm, da sem ti povedal kolk na trgu stane en teden predavanj.

Rajš ti men povej, kolk stane en teden predavanj na faksu, če pravš da ni zastonj?

Pa še neki: zdej se je naša retardirana oblast odločila da bo po novem letu začel veljati nov dohodninski zakon o obdavčitvi študentskega dela.

No zdej pa vi ki ste starejši in pametnejši od mene (jst mam namreč samo bednih 20 let), če se vam le da, napišite prosim kaj inteligentnega.

Nimam pojma!Če na faksu v kevdru spiš,pa od zraka žviš,pol prov nč.

Ta je pa strašno kruta, a resnična!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close