Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice S kolesom na avtobus

S kolesom na avtobus

Pozdravljeni!

S fantom imava letošen dopust namen preživeti nekje na Bovškem (KObarid,Bovec,Trenta…)-pač malo bolj v naravi in gorah.Prihajava z Radovljice in imava namen prekolesariti do Kranjske Gore,od tam čez Vršič pa do Bovca menda vozi avtobus,naprej pa spet s kolesom.

Je mogoče že kdo do vas to preizkusil?Koliko stane ta prevoz s kolesi vred?Kje nama priporočate prespati?Ali vzameva s sabo šotor in spalke ali je bolje da greva v apartma?So apartmaji preveč zasedeni vnaprej?

Vesela bi bila odziva kakega domačina,ker vas poznam kot prijazne ljudi,odprte narave in vem da ste pripravljeni pomagati takemu nepoznavalcu vaših koncev kot sem jaz.Saj zato pa bi rada obiskala vašo lepo naravo,da bolje spoznam vas in vaše prelepe kraje.Namen imava kak dan prespati tudi na Krnu ker sva tam enkrat že bila in so naju zelo lepo sprejeli.

S kolesi greva samo v primeru če čez Vršič vozi avtobus ker toliko kondicije pa nimam,da bi tam čez sopihala.Še vedno pa nama ostane varianta da greva z avtom in prespiva v apartmaju da obhodiva čimveč hribov (fanta zelo zanimajo ostanki prve svetovne vojne).

Hoj, brez veze, da se pokata na avtobus čez prelaz Vršič. Če je problem le vzpon na Vršič, potem raje pojdita peš gor (s kolesi v rokah), dol v Trento pa se lahko psustita s kolesi. Pa še super je. Saj če gresta na dopust se vama itak nič ne mudi. V dolini reke Soče je kar nekaj tistih, ki oddajajo apartmaje, vendar zdaj je tam full sezona, tako, da mislim, da bi bilo bolje prej rezervirati ali pa raje vzeti šotor in spalke.

Kar malo sem vama fouš za takšen dopust. Midva z možem sva nekaj let nazaj preživela poleti 7-dnevni dopust v dolini reke Soče. Spala sva v Kaninski vasi (preko neke lokalne agencije) in delala razne ture po dolini in hribih. Res mega. Bo treba ponoviti!

Mene v bistvu le skrbi ker nimava toliko kondicije,sva le amaterja,ki kolesarita vsak dan samo 5 kilometrov do službe in nazaj.Skrbi me že to kako bova prišla do Kranjske Gore,kaj šele do Bovca!!!Mogoče to ni problem za profesionalne kolesarje,za naju je to velik podvig.Prejšnji teden sva si šla ogledat teren in sva srečala čez Vršič ogromno kolesarjev,a bolj ali manj profesionalnih.Tisti ki pa so šli ljubiteljsko,so se sigurno spustili do vrha in navzdol,ne verjamem pa da si je kdo zadal tak cilj kot midva-od Radovljice do Kranjske Gore,potem pa še čez Vršič in v Bovec.Ajs.prehuda!!!

Potem pa ti svetujem, da že iz Radovljice štartata z busom. Zakaj bi se sploh matrala to Kranjske gore. Šparejta moči za prelepo Soško dolino!!!!!! Ali pa kolesa ruknita na avto in gasa. V Bovcu pa avto zaparkirata in ga ves čas dopustovanja tam ne zakurblata. Samo kolo in čau! Ali pa pojdita z vlakom do Bohinjske bistrice in skozi tunel na primorsko stran v Podbrdo in potem vaju čaka sicer kar dolga pot, vendar ni hudih vzponov, do Bovca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close