Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice s kolesom iz kopra do poreča

s kolesom iz kopra do poreča

Pozdravljeni!

Za poletje smo si s prijatelji zadali, da bomo odšli na morje v Poreč. Zamislili pa smo si nekako takole: iz Lj gremo na vlak v Mb (na vlak naložimo kolesa) potem prestopimo in gremo na vlak za Koper. Potem se pa v Kopru malo okrepčamo itd in nadaljujemo pot s kolesom do Poreča. Zdaj nas pa zanima kje je nabolše iti s kolesom? katera cesta,pot? Pa tudi koliko km je usega skupaj…

Hvala

lp

Hmm, tisti prvi del – iz LJ v MB in nazaj v LJ mi ni čisto jasen, pa nimam novoletnega mačka 😉 Ampak sto ljudi, sto čudi……

V začetku prešnjega stoletja je iz Trsta vozila železnica do Poreča (preko Kopra) – to je bila slavna Parenzana / Porečanka.
Tire so odmontirali (za potrebe it. kolonializacije v Afriki), mostovi, tuneli in večidel proge pa so še ostali. Čudovito in zanimivo za kolesarjenje – nekaj delov proge je že spremenjeno v kolesarsko pot, nekateri so pa še povsem “divji” in zaraščeni. Razgibano doživetje.

Priporočam knjižico z zemljevidi: Istra na dveh kolesih in nekaj minut srfanja po netu.

Ja tudi meni zdajle ni čist jasen del ko sem ga še enkrat prebrala… Skratka mi gremo iz Lj direktno u Koper(sem se malce zatipkala oz zmedla v zgornji objavi)

Drugače pa hvala za info.

Srečno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close