Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice S KOLESOM DO MAROKA

S KOLESOM DO MAROKA

Konec junija se s kolegom odpravljava s kolesom od Slovenije preko Italije, Francije in Španije in od tam z trajektom do Maroka, pa me zanima če imate kake nasvete glede kolesarske vožnje po teh državah, glede cest, kje je dovoljeno kampirati razn v kampih in če kdo ve kakšna je cena trajekta do Maroka.

Hvala za vse informacije

Mislim, da trajekt ne bo prav poseben strošek. Algeciras-Ceuta 120 evrov, kombi, dva otroka, dva odrasla, in avto je pri tej ceni še daleč največji strošek, ostalo pa inšalah. Ob costah, predvsem bolj proti jugu je dovolj kampov, costa brava pa ni ravno posejana z njimi, se mi zdi. Morda bi kdaj prespala lahko tudi v Formule1 hotelu (soba 25 evrov), zaradi regeneracije. Ne vem, no.

salam!

trajekt za eno osebo v eno smer pride 19 eu (algeciras-ceuta > najcenej).

za spanje se ne rabta kej dost sekirat. mogoc bo cez italijo mal safr, ampak v franciji in kasneje spaniji je dost kotickov, kjer si lahko omislis prenocisce. kot je reku vojc-spanska obala je polna kempov (&turistov!).
maroko-no problem mister 🙂 mi smo 3 tedne zunej spal in ni blo nobenga problema, mašalah. sam mal dol s ceste zavijes, da se te ravno ne vidi. zjutri te sicer mogoc pastirji z ovcami zbudijo oz pastirica, ki ti prinese zajtrk.. 🙂 zvecer pa lokalni fantici, ki ti prinesejo caj, fige, dateljne.. (se zdej ne vemo al je bla to zgolj gostoljubna gesta al sta hotla kej racunat 🙂
ceste v maroku so kar kul. mogoc bo mal vroce, ampak vaju vsaj zeblo ne bo.
dobra ideja.svaka cast!

Odlična ideja, računajta s tem, da bosta od Genove naprej nabrala kar nekaj vzponov na obalnih cestah. Razen po delu Francije in med mejo in Valencio. Od Vrtojbe do Gibraltarja je 2500 km, po nekem normativu to pomeni okrog 25 dni. Naštudirajta kje bosta šla v okolici Granade. Če gresta v notranjost bosta lezla na precejšnje prelaze.

Kam gresta v Maroku? Severni del do Marakeša je v glavnem ravninski, razen na vzhodu, kjer je več hribovja. Ceste po Maroku so zelo dobre z ne preveč prometa. Bo pa zelo vroče v tem času.

Ko sem bil v Maroku sem srečal kar nekaj nemcev, ki so kolesarili po Maroku. Preglej malo internetne strani in morda kje najdes kaj uporabnega. Vsekakor pa je poslastica Maroka vzpon na prelaz Tizi n ticha 2260 metrov nadmorske višine, iz Marakeša narediš 2000 m v približno 80 kilometrih. Cesta je spektakularna.

Vsekakor hvalevredno dejanje!

lp

Ozbej

Strosek ladje – Algericas – Ceuta (SEBTA) one way brez pecikla 20 Eurov. Mislim da za kolo ne bo potrebno dosti doplacat.

Vozis se cca 1 uro.

Lahko gres pa tudi namesto v Ceuto v Tangier, ampak ti ga ne priporocam. Bojo ti najmanj pecikl na klocne postavli, ce ne kaj vec.. 🙂

Jaz sem bil lani v Moroccu (januarja) in je bilo fantasticno. Na poti sem tudi srecal 2 starejsa americana, ki sta bila ravnotak s pecikli unterwegs. 🙂

Lepo potovanje po MOroccu

k.james

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close