s katero valuto v egipt?
Ko sem bil jesen tam je bilo praktično vseeno kiro valuto se mel sabo. Takrat je bil en evro 7,1, en dolar pa 6,1 funta.
Edino za dolarje je baje priporočljivo, da so novejših izdaj. V banki samo lepo prosiš. če ti dajo bankovce novejšega datuma.
Cene sem že mal pozabu, sam je zlo pocen: 1,5 litra vode je 1,5 funta, pločevinka gazirane pijače 2 funta. Vlak od Kaira do Asuana (letalski sedeži) je bil 47 funtov.
Vstopnine so tam okol 10 funtov. Edin večje zadeve so dražje: Egipčanski muzej = 20, piramide = 40, dolina kraljev = 30. Študenti majo pa z ISIC kartico povsod 50% popusta.
Cene so res nizke ( usteklenicena voda, ki se smatra za drago 1.5 l = 150 SIT ) bil sem tam Maja. Edino kar je drago je alkohol ( pivo = 660 SIT, vino 1l = 3000-4000 SIT ) ostale cene so zanemarljivo nizke, za spominke se itak barantas tako da je vse odvisno koliko spreten trgovec si.
Za valuto pa je dobesedno vseeno ker imajo dober tecaj za obe valuti, verjetno je sedaj celo bolj priporocljivo da vzames seboj EUR saj je tecaj malenkost boljsi.
Galabeje ( njihova oblacila ) = 700-900 SIT ( dvodelna )
Pokrivala za glavo = 150-300 SIT
Forum je zaprt za komentiranje.