Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija S katerim printerjem tiskate?

S katerim printerjem tiskate?

Jaz s Canonom i560 (cena v Metroju 115 €),barve nalivam(za 5 x polnjenje vseh treh barv 4000 SIT /tiska 18 barvnih strani na minuto) in sem z njim zelo zadovoljen.Fotografije ,tiskane na fotopapir ,se ne razlikujejo od fotografij ,izdelanih pri fotografu.Edina slaba stran je visoka cena papirja ,ki pa se bo (upam) v naslednjih letih spustila.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Preberi v Monitorju, da ti slike na najboljšem papirju tiskane z najboljšim tiskalnikom po enem letu zbledijo, če jih ne hraniš pod šipo. Mene je po tem članku skoraj kap. Enako kot za CDje, za katere sem bila do nedavnega 100 %, da so večni.

Printanje slik v domači režiji je “odlično” samo prvi trenutek po tiskanju. Tinta je namreč občutljiva na vlago, na kemikalije, na UV žarke, celo na freon iz klima naprav…

Poleg tega so cenejši tiskalniki še vedno pregrobi, tinte pa imajo pretemna barvila, zato v svetlih pasusih slike (recimo človeški obraz) razmikajo pike tako močno, da je to dobro vidno. Z uporabo foto tinte se sicer zadeva popravi, pomeni pa dodaten strošek, saj moramo kupiti posebno tinto. Običajna foto tinta namreč vsebuje dva svetla barvna tona in tretjino črne. In bog ne daj, vmes prinatati še tekst, ker se tista tretjina črne mimogrede porabi.

Dodatni problem je, da ima monitor svoj prikaz barve, ki ni identičen barvi, ki jo iztiska tiskalnik. Zato je potrebno večkrat uničiti kak kos dragega papirja za teste, da najdemo način, kako mora izgledati slika na ekranu, da bo tudi iztiskana lepa. Na prikazano in iztiskano barvo imajo namreč vpliv tako monitor in tiskalnik, kot tip papirja, način tiskanja, program, s katerim obdelujemo slike, verzija gonilnika za tiskalnik in celo operacijski sistem na PCju. Kdor ne verjame, naj isto sliko iztiska s PhotoShopom, potem pa še s PhotoPaintom. Ali pa iz Win98 in iz Win XP (ker uporabljata različne gonilnike za isti tiskalnik). Razultati tiskanja so popolnoma neprimerljivi.

Se pa strinjam, da tiskalniki nudijo uspeh tistim, ki želijo narediti sliko bolj kreativno ( z izrezi in retuširanjem) in tistim, ki se s kvaliteto ne obremenjujejo, ampak rabijo samo takojšen rezultat. Zaradi svoje grobosti naredijo namreč tiskalniki sliko bolj “ostro” , kar je veliko ljudem celo bolj všeč od originala.

P.S. Jaz osebno ne maram Epsona in Canona. Ta dva imata namreč glavo vgrajeno v tiskalnik, ne pa v tinto. Cevčice v glavi, ki brizgajo tinto, so izjemno majhnega premera, na njihove stene pa se zaradi adhezijskih sil počasi začne nabirati neodstranljiv sloj barvnega pigmenta, ki konstantno zmanjšuje premer luknje. Zato slike, ki so v začetku odlične, počasi postajajo “podhranjene”, blede in neizrazite. Sicer reklama pravi, da to ni problem, praksa pa kaže žal ravno obratno. Pri tiskalnikih, ki imajo glavo v tinti, z vsako menjavo tinte dobimo fotografijo v kvaliteti, kot da smo pravkar kupili nov tiskalnik… Za višjo kvaliteto izpisa pa sem pripravljen riskirati tudi tisti dodatni tolar ali dva na list, kolikor dražja je pač taka tinta. Od tu tudi razlog, zakaj obvladuje HP kar 76% trga InkJet tiskalnikov (kljub dokaj visoki ceni), vsi ostali “najboljši” skupaj pa samo 24%….

jaz printa m z Epson photo 830 . Kompatibilne kartuse pa kupujem v Nemciji po 3-5 EUR tako, da se sploh ne sekiram okoli barve.
Nasi trgovci lupajo. S printerejm sem zadovoljen (kar se tice printa fotk)

Kje u Nemčiji jih pa kupuješ?Ugotavlam da se jih full bol splača,k za moj tiskalnik so tuki od 8.000-12000 in to se mi zdi fulll preveč,pa še mami si jih ne more kar naprej privoščt.

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

http://www.afterbuy.de/afterbay/shop/storefront/start.asp?shopid=9632

kar tule, ni najcenejsi, pa vendar poglej razliko za Epson 830 photo tukaj in v SLO za 4000 sit.

Slike, ki sem jih sprintal pred 4 leti s printerjem HP 710 C so še take, kot takrat ko sem jih sprintal, papir je Epson za foto kvaliteto.

Ne primerjaj cen neoriginalnih tint v nemčiji s cenami originalnih v sloveniji !
Neoriginalne dobiš v ljubljani po 1500 Sit. Tvoja nemška stane 4,41 euro + stroški pošiljanja + stroški carine = mnogo več kot v ljubljani. Da ne bom delal komu reklame, kar sam preveri na internetu.

Res me zanimajo le izkušnje praktikov;s teoretiki se običajno sploh ne spuščam v debate(tisti bi me prepričali ,da bo tudi papir po 20 letih razpadel).Vem ,da tudi klasične fotografije zbledijo in ne verjamem ,da so pigmenti v tintah tiskalnikov toliko bolj nestabilna.To zgodbico ,da je ogromna razlika med originali in neoriginali pa tudi poslušam vsak dan.Seveda je razlika ,ampak predvsem v ceni.Najbolj se to opazi pri firmah ,ki “subvencionirano” prodajajo nove tiskalnike ,potem pa želijo zaslužit na kartušah(Oliveti ,Epson ,HP).Poleg vsega pa kupce obremenjujejo še z raznimi blokadami ,ki otežujejo nalivanje tint.Moje mnenje je ,da je povsem moja stvar ,kaj bom delal s svojim printerjem ,in kupci bi morali take firme bojkotirat.
Liann ,vem ,da je nakup kartuš zate(oziroma tvojo mamo) šok.Zdaj pa primerjaj nakup Canona i560 (115 €) ,nato pa 6 kratno nalivanje tint za 4000 SIT.Račun se izide pri drugem polnjenju…Nato pa se samo smejiš.Večini (98 %) uporabnikov je pač vseeno za par odtenkov barve gor in dol ,bolj jih peče denarnica.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

ki te je v SLO karusa z Epson photo 830 po 1500 sit???

Hja Pero….

Praviš, da je vseeno, če je tinta originalna ali ne, tistih nekaj oddtenkov res ni važnih, svojo funkcijo opravlja.

Seveda. In po tvoje tudi ni važno, ali ješ svež kruh, ali 14 dni starega. Saj je le nekaj sprememb v trdoti, svojo funkcijo pa vseeno opravi. Prav tako je vseeno, ali kupiš Lado Samaro, ali pa novega Golfa. Saj je samo nekaj razlike v udobjo, svojo funkcijo pa opravljata oba. In še bi lahko našteval…

Pero, tukaj gre za način življenja in razumevanje detajlov, ki naredijo eno stvar boljšo od druge. Tisti, ki si to lahko privošči, bo jedel svež kruh, vozil se bo v Golfu, tiskal pa bo z originalnimi kartušami. Tisti, ki si ne more, bo pač kupoval tiste druge, prej naštete stvari. Da si pa nekdo privošči “novega Golfa”, obenem pa kupuje kitajske ponaredke kartuš, pa pomeni samo, da še ni dorasel razumevanju razlik. In avto kupuje ne zaradi povečanega udobja, ampak samo zato, da ga bodo videli sosedje. Kartuš pač ne vidijo, zato si lahko privošči nekaj cenenega.

In ko praviš, naj kupci bojkotirajo velike firme, ki jih nesramno skubejo, se melo zamisli, od kje pa vse te zadeve prihajajo. Kdo plačuje stroške razvoja in od kje dobi ta denar. Se ti dozdeva da morda od prodaje ? In kdo potem, ko je nekaj že razvito, samo vzame žago, tisto zadevo prežaga, pogleda kaj je notri in kako je narejeno, ter začne štancati KOPIJE. Kopije česa? Kopije ORIGINALA. In če boš bojkotiral originale, koga bodo potem lahko kopirali ponarejevalci? Si se kdaj vprašal to? Ja.. zaprimo Epson In HP…. ter vtikajmo neoriginalne kartuše v motorje namesto svečk… ali kam predlagaš, če tiskalnikov ne bo več ??? Morda bi jih pa lahko izdelovali v Tobačni, ko imajo trenutno ravno nekaj prostih delavcev.

Namesto da bi pogledal človeka kot celoto in si o njem ustvaril mnenje, si samo miže vtaknil nos v njegovo rit in strokovno ugotovil, da je človek nekaj ogabno smrdečega. Pa ni…. Tista luknja pri vsej veličini človeka sploh ni pomembna. Tako kot neka tinta ne pove NIČ o veličini nekega proizvajalca, ki drži v roki večino svetovnega trga. In prav je tako, da jo. Če ne bi bilo nekaj gigantov (IBM, Intel, HP …….) ki edini lahko združijo zadostno količino denarja in strokovnjakov na kup, tudi ti danes ne bi tipkal s svojim PCjem na temle forumu, ampak bi bil morda glavni frajer v ulici, ker bi edini imel kalkulator z rdečimi številkami. Ne Pero, tehnologije ne razvijajo revni kitajčki v lesenih kočah, ampak prav tvoji sovražniki….. Žal….

tinta, cakam odgovor:

kje v SLO je za printer Epson photo 830 kompatibilna kartusa za 1500 sit?? jaz vem samo za cene okol 4000 sit.

Hja ,Roman ,da lahko odgovoriš na mnenje nekoga ,moraš njegov odgovor najprej dobro prebrat in razumet.Nikjer nisem napisal ,da je potrebno bojkotirat originale oziroma velike firme ,ampak firme ,ki vgrajujejo v svoje kartuše blokade(in tako postavljajo kupce svojih izdelkov v podrejen položaj),pa tudi tega ne ,da je vseeno ,katero tinto uporabljaš.Obstajajo namreč tudi firme ,ki tega ne delajo (primer Canon).Sicer pa škoda ,da nimaš možnosti primerjat izpisov z nalitimi tintami in originali;mogoče bi spremenil mnenje.
Tisti ,ki hoče imeti brezhibne(relativno)fotografije ,jih itak da naredit profiju.Dejstvo pa je ,da se večina kopij doma naredi za razne šolske izdelke ,ki niti slučajno ne zahtevajo profesionalno kvaliteto.
S tabo ,ki Canon primerjaš z revnimi Kitajčki ,pa nimam več volje zgubljat časa…S svojim denarjem pač vsak dela to ,kar se mu zdi pametneje…

Pero, tvoj stavek od zadnjič:

“Najbolj se to opazi pri firmah ,ki “subvencionirano” prodajajo nove tiskalnike ,potem pa želijo zaslužit na kartušah(Oliveti ,Epson ,HP).Poleg vsega pa kupce obremenjujejo še z raznimi blokadami ,ki otežujejo nalivanje tint.Moje mnenje je ,da je povsem moja stvar ,kaj bom delal s svojim printerjem ,in kupci bi morali take firme bojkotirat.”
Tvoj stavek od danes:
“Nikjer nisem napisal ,da je potrebno bojkotirat originale oziroma velike firme ,ampak firme ,ki vgrajujejo v svoje kartuše blokade”
Torej tvoj “nikjer nisem napisal” ne drži, saj ne samo da si to napisal, celo poimenoval si jih z imeni.

Moj stavek od zadnjič:
“Ne Pero, tehnologije ne razvijajo revni kitajčki v lesenih kočah, ampak prav tvoji sovražniki….. “
In tvoj odgovor:
“S tabo ,ki Canon primerjaš z revnimi Kitajčki ,pa nimam več volje zgubljat časa…”

Sedaj pa mi pokaži v tekstu, kje sem sploh omenjal Canon (ker ga nikjer nisem) ! Nisem ga pa predvsem zato, ker ima od štirih proizvajalcev tiskalnikov (HP, Epson, Lexmark, Canon) zadnje mesto po tržnem deležu (vsega nekaj procentov), torej ga ne morem šteti med gigante, ki vodijo razvoj. Tukaj leži tudi odgovor na vprašanje, zakaj edino Canon ne blokira polnjenje kartuš (čeprav sam to prepoveduje). S tem prijemom si poskuša odrezati večji del tržne pogače. Žal samo govorjenje v stilu “jaz sem najboljši” na trgu ne pomaga kaj dosti. Če ne verjameš mojim besedam, si preberi kak report IDCja, pa ti bo vse jasno. Revni kitajčki pa so tisti, ki delajo kompatibilne kartuše in tinte za polnjenje… če nisi razumel poante mojega stavka.
In nazadnje, svoje sestavke zaključuješ z mislijo: “Enaka mnenja so dovoljena…nasprotna tudi “, potem pa, ko nimam enakega mnenja, kot ti, se užaljeno namrdneš, rekoč da z mano nimaš volje izgubljati časa. Pero, tole tukaj je forum, kjer vsak lahko pove svoje mnenje. Ti si ga, jaz tudi, slabi volji in zameri pa tukaj ni mesta. Se strinjaš ?

se vedno ne vem, kje so v SLO kompatibilne kartuse za Epson photo 830 za 1500,00 SIT. Moj podatek je okoli 4000,00 SIT.

ok, tinta, cakam ,?kje?

Poklic 070/404 380

New Report

Close