Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija s kakšno pisavo pišete dopise v Wordu ?

s kakšno pisavo pišete dopise v Wordu ?

Ravnokar pišem v službi en dopis in mi je padlo na pamet, katera pisava je najbolj primerna?

Tahoma, Times New Romanes, Arial, Arial Narow? Za velikost vedno uporabljam 12, ampak pisavo enkrat uporabljam eno, enkrat drugo, tako da bi raje našla eno in uporabljala to.

Vem, čisto nepomembno vprašanje (to zame ni problem, da se ne bo kdo hudil:), ampak me res zanima.

Hvala in lep pričetek tedna.

Uporabljam Verdano – velikost 10 ali 11 (večinoma 10).

Times New Romanes 12 pokončno. V njej se pišejo npr. tudi diplomske.

T. N. Roman – vedno, sploh ne spreminjam nastavitev. V Power pointu – slidei pa uporabljam Arial, ker je lažje berljiv na daleč.

Živjo,

pri nas v službi imamo določeno Tahomo, velikost 10pt.

Čeprav je meni veliko lepši dopis napisan s pisavo Arial.

Lep pozdrav,

Marisha

A ni velikost 10 premajhna za brati?

Hvala za odgovore, bom verjetno res uporabila Time New Roman (ne, Romanes, lol).

Za poslovne dopise T.N.R, običajno v velikosti 14.

tahoma ali verdana 11

Arial ali TNR velikost 12. Včasih me kaj prime in uporabim Tahomo.

Arial 11 – obvezno

Arial, font 10

vedno tnr 12, ariala pa nikoli, ker mi je res grda

Arial font 10, če uporabljaš večjega Arial bo poslovni dopis videti kot vabilo na rojstnodnevno zabavo. Pa brez zamere :)))

Za uradne zadeve Arial. Za neuradne Comis Sans.

Enako. :))

Enako. :))[/quote]

Jaz tudi:)

Joj, nikar Comics-e!!!! Če že nujno morate, potem v njej eventualno spišite vabila na otroške rojstnodnevne zabave.Drugače pa-ali v celostni grafični podobi podjetja nimate določeno pisavo, ki se uporablja v dopisih, mailih, tudi velikost ipd.? Če ne, se vsaj vsi v podjetju dogovorite kaj boste uporabljali v katerih primerih, tudi velikost in se potem tega držite.Ni slabšega, če vsak uporablja nekaj po svoje in potem od ljudi iz istega podjetja dobiš različno oblikovane dopise.Se vprašaš, če je tudi v poslu firma tako neenotna in šlampasta.Pa brez zamere-po poklicu sem oblikovalka in take reči mene res zelo bolijo ;)))) Comicsi pa še posebej 😉
lp

Imamo enotno predpisano v firmi, ema:), ti bi uživala, meni pa živce para to, da moram vedno preverit kateri template vzeti za kakšno priložnost……..

tnr mi je grda pisava, uporabljam Arial 11

Times New Romanes 12 pokončno

arial 11, enojni razmak. predpisano za vse enako. tudi odmiki ipd, vse je določeno. ravno zato, da so vsi dopisi, odločbe ipd enakega izgleda.

Arial 10,5 korporativna podoba…

Verdana

Arial 11 vedno.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Garamond 11

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close