Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style s kakšnimi praški

s kakšnimi praški

S kakšnimi praški to perete, da vaši otroci tako lepo dišijo? Kupila sem že nešteto prakov in mehčalcev, pa nobeden tako lepo ne diši oziroma se takoj razdiši.

Ma ti rabiš oprat oblačila ali otroka?

Stuširam ga vsak večer. Za cunje sprašujem, kaj ni jasno?

jaz samo v mullerju kupujem, persil ali ariel, lenor, softlan.. malo menjam, pa vedno lepo diši. pa seveda sušim na svežem zraku, ne v sušilcu

Mi lahko zaupaš kateri persil, oziroma kateri lenor, softlan? Hvala.

za belo persil megaperls – v prašku zelen, za barvno vzamem tekočega. pravtako ariel. lenor pa večino – moder, rumen, roza, pa tisti mystic al kaj so– rdeč, zlat, roza perla.. softlane pa vse tri

Ni finta v prašku in mehčalcu, ampak v pralnem stroju. Verjemi, ker mi je dišeče perilo ful pomembno in sem doktorirala iz pranja.
Perem največ z Lidlovim Formilom, tudi Duel kupim kdaj, Hoferjev Tandil, redko Ariel, Persil skoraj nikoli. Kupujem oba, v prahu in tekoči. Mehčalec uporabljam Ornel, Duel, Lenor, tistega z medvedkom iz Mullerja, pa še kak bi se našel, mpak samo belega, modrega in včasih vijoličnega, ostali nimajo tako intenziven vonj.
Pralno sredstvo doziram direktno v boben, oba, prah ali tekočino.
1x na mesec operem pralni stroj, dam na kuhanje, malo praška v boben, merico sode in operem prazen stroj.
Perilo sušim na stojalu v sobi, ker nimam balkona. Gledam, dako perem perilo, stroj ni nabasan in da ko ga sušim, stojalo ni nabasano, da se hitreje posuši in ne visi tam vlažno in se smradi.

Čevse to upoštevaš, imaš dišeče perilo s katerimkoli praškom in mehačalcem.

Vse lepo in prav, cela doktorska dizertacija, ampak osebno pa delim še eno spoznanje:

Napaka oziroma pomnjkljivost večine pralnih strojev za gosposdinjstva nižjega in srednjega cenovnega razreda je, da po končanem ciklu pranja nimajo funkcije avtomatskega odpiranja vrat stroja, kar bi zagotovilo prezračevanje perila – predvsem pri tistih,ki perete na zamik, npr. ponoči, čez dan in je perilo v bobnu zaprto več kot pol ure. Ga ni praška še manj pa mehčalca, ki v takem primeru odišavi perilo.
Perilo je v vlažnem, mehčalec zadržuje vlago, perilo hitro začne smrdet po zatohlem, vonj se razdiši. Bistveno je, da se po pranju perilo takoj vzame ven iz stroja in da se stroj presuši ( predvsem predel okrog gume in notranje kadi) z odprtimi vrati do naslednjega pranja -enako, kot pomivalni stroj za posodo.

Osebno sem mnenja, da so preveč “dišeči” praški preveč alergeni in škodljivi za kožo, saj so nabutani z umetnimi vonjavami in mi je vseeno, če embalaža obljublja podaljšano svežino več dni – samo več kemije je to in nič drugega, jih ne kupujem.

Še preverjena izkušnja, da po tekočih praških perilo ne diši tako lepo, kot po tistih v prahu. Zadnje leto uporabljam samo še tiste, ki so v granulah, torej ne v finem prahu. Dajejo tudi odlične rezultate z malo količine.

Zadnje leto paimam tudi stroj s parnim programom pranja, ki je najboljša pogruntavšina pri pralnih strojih za gospodinjstva dosedaj, se opazi občutna razlika v kvaliteti opranega perila, krajšem ciklu pranja zaradi pare, pralno stredstvo je tudi bolje izprano iz perila, ker ima dodatno funkcijo medecinskega izpiranja.

Ni ga lepšega vonja, kot na zraku in soncu posušeno perilo, kjer se je v bližini kosila trava 😀

Dash in sušenje na svežem zraku. Kar je pa v sušilcu, pa nič ne diši. 🙁 Ampak za pozimi je pač tako najbolj praktično.

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Svež in čist vonj imajo praški in mehčalci Amway Home ki so tudi ekološki in dermatloško testirani, poseben prašek pa imajo tudi za otroško perilo, ki močneje odstrani umazanjo, lepo diši in je pediatrično testiran, kar pomeni za zelo občutljivo kožo.

Mehčalci so božanski in držijo dlje in preprečujejo muckanje in poškodbe oblek, ter zapranost.

Uživajte v pranju.

Simone Godina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close