s čim premažete jabolčni zav.
Samo z oljem ali toplim stopljenim maslom. Peceno takoj narezem na lepe rezine in pokrijem s papirnato krpo in cistim platnom. Para, ki gre iz rez, zmehca skorjico. taka so navodila v moji knjigi.
Ce pa zelim bolj hrustljavo, spet narezem in pustim odkrito. Para uhaja, se ne nabira pod prticem in skorjica lepo hrustljava…tako imajo moji najraje.
Za kvaseno testo pa naredim vedno mesanico rumenjaka in vode. Skorjica tako ni pretrda. Ko sem samo z jajckom ali samim rumenjakom, se je mocno zapeklo.
Lp
Tako kot pravi Babi, le da jaz za bolj “dietno varianto” namesto masla oz. olja zadnje čase naredim takole:
Ko je zavitek pečen, ga prekrijem z z vodo namočeno platneno krpo (in ožeto) in nekaj časa pustim, skorjica se lepo zmehča in še zavitek se malce hitreje ohladi, mi imamo tako radi. Potem pa zrežem na primerne kose in shranim v zaprti posodi, če ne pojemo vsega takoj :o) Ne bo pa to všeč tistim, ki imajo radi hrustljavo skorjico – omenjeni naj še vedno namažejo takoj, ko vzameš iz pečice z maslom ali oljem.
Lp.
Hojla,
jaz ne glede na to kakšen zavitek delam (jabolčni, makov, polnjen z bučami in makom, sirov) testo vedno namažem z mešanico: jajce, kisla smetana, 1-2 žlici sladkorja, malo stopljene margarine.
potem natresem gor filo, še mal posladkam – jaz jabolk prej ne sladkam – če je potrebno po njih potresem pest piškotnih drobtin ali kruhove drobtine (odvisno od file) testo zvijem in spečem. Ko je testo pečeno, postavim pleh na balkon in pokrijem s čistim sarvietom in je vedno mehko, sočno.
veliko uspeha pri ustvarjanju zavitkov
Tajna
Forum je zaprt za komentiranje.