Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › S čem lahko nadomestim 2 beljaka v tem receptu❓

S čem lahko nadomestim 2 beljaka v tem receptu❓

S čem lahko nadomestim 2 beljaka v tem receptu❓Dam več mleka❓Pa tudi cukra se mi zdi da je preveč. Ali je katera že delala po tem receptu?

https://okusno.je/recept/cokoladna-salama-s-kokosovim-posipom

Zakaj nočem dati beljakov, ker se ne peče in nočem jesti surovih zaradi salmonele, zato ?

Hvala in lep pozdrav.

akvafaba, tekočina v konzervi od čičerike. Odcediš in stepeš, pride kot stepeni beljaki- sneg.

Poisci kak drug recept, tu je pol kile cokolade in 4 zlice cukra na vso to cokolado, obozujem cokolado, ampak tole se meni ne zdi okusno.

Odgovor na objavo uporabnika
Haa, 11.02.2022 ob 16:24

S čem lahko nadomestim 2 beljaka v tem receptu❓Dam več mleka❓Pa tudi cukra se mi zdi da je preveč. Ali je katera že delala po tem receptu?

https://okusno.je/recept/cokoladna-salama-s-kokosovim-posipom

Zakaj nočem dati beljakov, ker se ne peče in nočem jesti surovih zaradi salmonele, zato ?

Hvala in lep pozdrav.

Lonček jogurta.

Chia semena- namočena- so nadomestek jajc.

chia semena pridejo pri peki v poštev. Tukaj naj bi bila zadeva bolj tekoča in bi povezala sestavine, chia pa pride gosta. Čeprav po moje ti beljaki v tej klobasi ne igrajo neke posebne vloge, zadevo malo poveže, to je pa tudi vse. Isto bi opravila akvafaba kot je ena zgoraj omenila.

meni se porodita samo dve zadevi, da se stepe beljak v sneg bodisi s sladkorjem ali brez. Druga pa, da se iz beljaka dobi šam in se ga doda v maso, kot fila za šamrole. Ja, se strinjam, surov beljak, je kar precej rizičen in neokusen.

Vso srečo, dober tek.

Kaj pa maslo ali kakavovo maslo… Beljak je zato, da se najprej zmoči nato zgosti. Jaz bi poskusila z maslom (mogoče kakavovim ali kokosovim), z akvafabo nimam izkušenj, želatina verjetno ne bi najbolje izpadla, pomoje je najbolj zanesljivo maslo, bo pa na sobni temperaturi razpadlo.

Lahko pa tako kot je ena druga svetovala – poiščeš drugi recept.

Odgovor na objavo uporabnika
el yazeera, 11.02.2022 ob 16:40

akvafaba, tekočina v konzervi od čičerike. Odcediš in stepeš, pride kot stepeni beljaki- sneg.

Tole funkcionira, da. Preverjeno tudi v moussu.

Hvala za nasvete.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close