Rybelsus
Jaz sem ga dobila pred kakšnim letom, ker se mi je stanje slaadkorne poslabšalo. Z nobeno dieto in gibanjem nisem spravila jutranjega nivoja glukoze pod 9. Stara sem 50, sladkorno tipa 2 imam že skoraj 10 let, do lani sem jo nadzorovala z dieto.
Zdravilo je ogabnega okusa in trajalo je kakšnih 4,5 mesecev, da se je pokazal pravi učinek. Zdaj imam jutranji sladkor okoli 6. Precej se je zmanjšal tudi apetit, taako da sem izgubila kakšnih 10 kg.
Pri meni zdravilo deluje, uravnalo mi je sladkor in počasi izgubljam kilograme. Odkar ga jemljem, hodim na redne kontrole v laboratorij in pri meni ni nobenih težav na jetrih, pankreasu, niti kakšnih drugih težav. Edina slabost je, da ga je treba vzeti čisto na tešče in potem vsaj pol ure ne smeš jesti ali piti, pa da mi včasih povzroča rahle težave v želodcu za tiste pol ure.
Jaz jemljem Rybelsus zaradi obeh vzrokov – sladkorne in prevelike teže 6 teden. Ker sem imela res veliko kil sem verjetno tudi zato več shujšala kot navajajo, da se shujša povprečno. Že z Rybelsusom 3 mg sem dala dol kakšne 4 kg … sedaj, ko sem na 7 mg se lepo nadaljuje – 6 tednov – 7 kg. Se za kak dan, dva ustavi, potem se ponovno počasi niža. Vedno je nekaj težav ob prehodu na večje mg – 1 mesec 3 mg, 1 mesec 7 mg in potem 14 mg.
Zdravnica me je opozorila, da naj ob slabosti ne preneham z jemanjem, ker bo minilo. Še dobro, da mi je to rekla, ker bi sicer ob večjem slabše, počutju res takoj prenehala. Do sedaj sem imela 3 dni večjih težav: večje tiščanje v želodcu, manjše začetno bruhanje večkrat dnevno, dolgotrajno vrtenje … zelo tečno. Več dni pa manjše tiščanje v želodcu, nekajdnevna driska, rahel glavobol. Zdravnica je rekla, da je jemanje doživljensko, a sem se že srečala z gospo, ki je prenehala potem, ko je shujšala 12 kg, po prenehanju nekaj kg dobila nazaj, a je zelo zadovoljna. Imela je tudi še manj nelagodnosti kot jaz. Tudi neka druga zdravnica misli, da je smiselno za kontrolo diabetesa tipa 2 vzeti druge tablete in prenehati z Rebelsusom, če že več kot dovolj shujšamo, a moramo računati, da bo nekaj teže prišlo nazaj.
Resnično sem manj lačna, pojem približno polovične porcije in sem zadovoljna. Največja razlika pa je, da te zdravilo nekako prisili, da ješ cca 5 ali še več manjših obrokov na dan. Ustaviš se, ko nekaj poješ in si delno zadovoljen, čez 20 minut ti pa želodec pove ali si pojedel ravno prav. Če si preveč, te tišči. Ker sem govorila z nekaj ženskami, ki so imele operiran želodec, se mi zdi, da je počutje podobno kot pri njih po operaciji.
Rybelsus dobite v lekarni na zeleni recept zastonj zaradi sladkorne tipa 2 ali pa samoplačniško, če bolezni nimate. Za cene si poglejte na računalniku, ker se spreminjajo.
Upam, da sem malo pomagala.
Forum je zaprt za komentiranje.