Ryanair-vprašanje
Pozdravljeni.
V kratkem imam namen rezervirati karte pri Ryanairu za 4 osebe. Zdaj pa imam par vprašanj:
-ker bomo imeli samo en kufer za chekirati, ali mi priporočate, da svoje naročilo razdelim na dva dela: 1 oseba posebej s kufrom, druge 3 osebe pa skupaj samo z osebno prtljago in se lahko chekirajo on-line. Če se čekiraš on-line, greš s tistim listkom direkt na letalo ali je še kaj potrebno storiti?
-na pot bomo šli konec marca, ali je še kaj možnosti,da gredo cene dol. Sicer je že zdaj zelo zelo ugodno?
-so še kje kakšne skrite postavke, poleg cene, ki ti jo napiše ob rezervacij? Vem da je chek-in 5€, pa plačilo ene fee 5€na osebo/let. Še kaj?
-gremo iz Celovca. Moram vedeti kaj posebnega?
Vsem se najlepše zahvaljujem za odgovor.
Da, predlagam ti, da storiš tako, kot si sama predlagala, razdeliš potovanje in najprej kupiš karte za 3, potem pa še za eno.
Iz Celovca najbrž ne bo gužve, ker gre za novo povezavo, se mi zdi, zato ni treba vzet prednostno vkrcavanje.
Po mojih izkušnjah je prezgodaj za rezervacijo karte že zdaj, jaz bi vsekakor počakal še do sredine februarja. Morda imaš še čas, da odpreš na A-banki račun in vzameš tam Visa Electron kartico. Vodenje takega računa je zastonj, strošek kartice je enkraten okoli 3,50€. S tem se izogneš 40€ provizije v tvojem primeru. Jaz sem profitiral v enem letu več kot 100 € skupaj s prijatelji.
Aja, check-in je na šalterju 5€ na osebo na let, vendar je treba še prtljago računat zraven, a ne, torej bo skupen strošek za četrto osebo 30€ v obe smeri. Drugih fint ni, jaz sicer nikoli ne vzamem zavarovanja, tistega, ki ga oni ponujajo.
Sorry, ceneje, kot je sedaj za konec marca, pa res ne more bit, kar nič čakat na kartico Visa Electron, sem zdajle malo gledal……še posebej tiste cene 10€ skupaj s taksami….to bo do ponedeljka zvečer, kajne??Pa ne preveč klikat pa se logirat točno za določene lete, ker njihovi računalniki zabeležijo povpraševanja ( in je dotični let za toliko in toliko oseb tudi rezerviran za pol ure, če si prišel do stopnje, ko moraš vpisati imena ) in potem lahko tudi let podražijo, če je preveč zanimanja za dotični let !!!. LP
Franci hvala ti za odgovor, čeprav sem karte prej kupila, kot pa tole prebrala. Sem naročila razdelila na dva dela (3+1). Če bi vedela tole foro z Viso Elektron bi si jo pa tudi probala zrihtat. Ali jo je možno dobiti samo na Abanki?
Vzela sem tiste cene za 10€, ja. Madonca, da klikanja tudi zabeležijo pa nisem vedela. Jaz sem klikala vsak dan. No, še dobro da mi niso že podražili karte. 🙂
Če bi karte rezervirala prvi teden v januarju (pa jih nisem, ker nisem vedela zaradi dopusta) bi bila cena samo 5€!
Zdaj pa čakam samo še konec marca:-)
Kolikor sem se zanimal, samo A banka izdaja Viso Electron. To je v bistvu bančna kartica, kot Maestro, denar ti takoj odtrgajo dol, v minus ne moreš, polagaš gotovino na okencu brez provizije, izpisek dobiš enkrat mesečno. Stroškov vodenja ni.
Srečno pot in ne pozabi se čekirati oziroma sprintati karte tudi do 14 dni pred poletom ( povratkom ), ker sem in tja se sistem sesuje in potem tudi 2 dni ne dela on-line check-in…pa da ne boste potem gužvo delali vsi pred šalterjem :))
hmm, jst pa sem dala pri banki koper vlogo za viso electron, sam da piše še activa zraven, denar pa gre tudi tukaj takoj dol..franci, a misliš da bo to ta kartica? ker zdaj sem se tko navdušila nad tem ryanairom da sam še to klikam 🙂 aja, zdaj pa bi že lahko dal kak link za prenočišče v londonu gor (al pa linke tvojih starih postov al karkoli, da ne pišeš še 1x) najlepša hvala 🙂 pa še ženski firbec, na malto si že skočil? lep pozdravček vsem
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam vprašanje glede ryanira, če slučajno kdo ve.ker namreč prvič poskušam rezervirati tole preko neta.
vse sem odklukala, označla, se mi je izračunala vsota za katero sem predvidevala, da bo, vpisla številko kartice in potrdila, nakar pa mi je napisalo: confimation number in status, ki pa je bil not confirmed (in napisalo, da booking ni potrjen, dokler ne dobim maila). in maila še nisem dobila? Kako dolgo rabijo, da ti pošljejo mail?al bi naj to bilo takoj?in zdaj če ga ne dobim, torej let ni rezerviran?
Najlepša hvala za odgovore, me že precej skrbi
Prejšnji vikend so na NLB blokirali veliko ( morda vse ) zlate Eurocard kartice in so s tem postale neveljavne. Nove pridejo čez nekaj dni menda. Sicer pa je kaj podobnega menda pri tvoji rezervaciji. Po moje kartica ni šla ćez, ker tudi jaz vedno dobim nazaj takoj potrditev vedno.
A nimaš možnosti preverit, ali so ti odtrgali ali ne ?? Mislim, a je kartica obremenjena za to vsoto ali ne ??
Če ti kartice niso obremenili (preveri prek klika ali na matični banki), potem je bilo s transakcijo nekaj narobe (ime in priimek piši brez šumnikov), morda kartica ni veljavna ali pa se podatki niso ujemali (št. kartice, ime lastnika in kontrolne 3 cifre se morajo ujemati).
Morda pa je bila transakcija izvršena pa le mail naslov ni bil pravi in potrditve nisi dobila.
Lahko pa pokličeš v Ryanair klicni center in če se bo zgodil čudež, se ti morda tudi kdo oglasi. Jaz sem klical trikrat, vsakič čakal kakih 5 minut in poslušal odzivnik…
Forum je zaprt za komentiranje.