Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ryanair-TEŽAVE!!

Ryanair-TEŽAVE!!

Helou!

No, telebanka se je spravila online rezervirat karte za ryanair in se mi je zapletlo že pri branju splošnih navodil….:)

In sicer, potovala bom s hčerko, ki pa nima istega priimka kot jaz- a je to problem??

No, hvala že vnaprej (pa sigurno bom rabila še veliiiiko pomoči, tako da me kar čitajte :))

LP

vPRAŠANJE ŠTEVILKA 2:

pri plačevanju z viso je treba vnašati še podatke o plačniku…

Ali je problem, če plačnik ne potuje (ker nimam vize, bo potovanje plačal moj brat…)

Hvala še enkrat 🙂

ad 1 Vnesla boš imeni in priimka obeh.
ad 2 Lahko plačaš s kartico, ki je last kogarkoli.

odgovor 1:

prišla sem že do plačevanja, pa ni bilo nikjer za vpisat podrobnejših osebnih podatkov, razen mojih (ki naročam). A to še sledi??
Aja, pa fant ne potuje z mano…oh, zmeda…

Odg2: super, hvala!!

In sledi seveda vprašanje 3: laptop! Piše, da ga imaš lahko pri sebi v letalu, ampak znotraj torbe, ki ne sme presegati 10 kg????

Vem, doktorirala bom :))

Last but not least: zavarovanje???

Stane 15 evrov (ga najbrž skleneš na letališču??) in gre predvsem za probleme s prtljago oz. za morebitno strmoglavljenje- ali je smiselno plačat???

In pa “priority boarding”?? Ali je problem, če ga ne naročiš, dobit “normalno” mesto ali kako to izgleda??

Še enkrat, hvala!

Rozika, sej je čist simpl :-))

Na avion lahko neseš 1 kos osebne prtlajge, ki ne sme presegat 10kg, pa bit mora pravih dimenzij. To preveriš na letališču, imajo eno tako “škatlo”, kamor stlačiš torbo, če gre not je ok, če ne moraš doplačat.
Laptop moraš imeti v tej ročni prtlajgi – ker s prtljago delajo zelo grdo in se mu lahko kaj zgodi :-)), na avionu ga pa lahko uporabljaš samo določen čas, še najbolje, če ga ne. Če imaš dodaten kos osebne prtljage, moraš doplačat – sem ne štejejo stvari, ki jih kupiš na duty free – ko si že naredila check in.
Med osebno prtljago ni vštet voziček, ki ga lahko pelješ do aviona, ga tam pustiš in potem ko pristanete, te običajno čaka ob avionu in ga vzameš (zelo praktično, če imaš majhnega otroka). Včasih ga nazaj dobiš tudi skupaj z ostalo prtljago – pozanimaj se, ko se izkrcaš.

Zavarovanja jaz nisem nikoli plačala.

Priority boarding – če potuješ z otrokom, si tako ali tako prva na vrsti za vkrcavanje, tako da mislim da tega ne potrebuješ. Velikokrat sem šla z ryanairom, nikoli nisem imela priority boardinga, vedno sem se vkrcala med prvimi. Se ti ni treba niti v vrsto postavit, ker vedno najprej kličejo tiste z otroki.

Za otroka ne komplicirajo, je pa fino, če imaš rojstni list s seboj, čist za vsak slučaj, če ga želijo videt, drugač ni potrebe, da mahaš z njim okrog :-))

Za osebne podatke pri plačilu te vpraša potem, ko si že na strani s plačilom, ne prej.

Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.

LP

------------------------------------------------------------------------------------------ Pridružite se mi na: [url=http://www.facebook.com/KozmetikaAvon]Kozmetika Avon[/url]

Za medcelinske lete je potrebno, da je plačnik tudi potnik! Vsaj tako je pisalo, ko sem jaz kupila karto! Daj vseeno preveri, ali jih pokliči ali pa po mailu!

Samo Ryanair ne leti medcelinsko, tko da ni panike.

Priority boarding ne velja za družine z otroki, ČE GA NE PLAČAŠ. Mi smo parkrat leteli z R. pa smo morali vedno stati v vrsti, pa čeprav imava dva majhna otroka. Za dva mislim, da ne bi smel biti problem, da dobita sedež skupaj. Se pa vseeno malo pogužvaj.
Zavarovanj nismo nikoli vzeli.

O, hvala hvala!!

Odlična pomoč, neznanje se je razblinilo! Pridni bodte!

Kot sem že rekla, jaz sem velikokrat šla tako z ryanairom kot easyjetom (vsaj ene 10x), vedno z otrokom, nikoli nisem plačala priority boardinga, pa sem vedno šla med prvimi gor. Pred vkrcavanjem so vedno najprej poklicali potnike z majhnimi otroki. Morda je odvisno od starosti otrok, moj ni bil starejši od dveh let.

Res pa, da sem nazadnje šla ene 3 leta nazaj. Lahko da se je kaj spremenilo.

LP

------------------------------------------------------------------------------------------ Pridružite se mi na: [url=http://www.facebook.com/KozmetikaAvon]Kozmetika Avon[/url]

Ryanair zavrača vkrcanje potnikom
ponedeljek, 01. september 2008
Evropska komisija je Evropskim potrošniškim centrom sporočila, da je nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair pred tremi tedni objavil, da bo zavrnil vkrcanje potnikom, ki so vozovnice kupili prek posrednikov (turističnih agencij, spletnih strani, ki primerjajo cene prevoznikov ipd.). Rynair v takšnem primeru potrošnikom ne bo povrnil kupnine za kupljene vozovnice.

Takšno odločitev je podjetje sprejelo, ker naj bi prodaja vozovnic prek posrednikov preobremenila njihov sistem za rezervacije letov in višala cene vozovnic za potrošnike. Glede na splošne pogoje podjetja, naj bi bil torej takšen način rezervacije in nakupa vozovnice neveljaven. Z zavračanjem vkrcanja potnikov je Ryanair pričel 25. oz. 26.8.2008.

Evropska komisija sporoča tudi, da so bili obveščeni o sumljivih praksah predstavnikov Ryanair-a, ki so pri postopku registracije (check-in) potnikom zavračali vkrcanje z razlago, da jih ni v njihovem sistemu. Če so se potniki želeli vkrcati, so morali kupiti nove vozovnice po višjih cenah.

Če se je kaj podobnega zgodilo tudi vam, vas prosimo, da o tem obvestite pisarno Evropskega potrošniškega centra: epc@epc.siE-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

Spletna stran Evropskega potrošniškega centra: http://www.epc.si

hmm… včeraj zvečer sem rezervirala karto na relaciji Paris – Benetke, vendar nisem dobila ne potrditvenega maila ne nič… vpisala sm vse podatke, na koncu še tiste podatke o plačilu (št kartice..) in kliknila OK ..prikazala se mi je prazna stran in nič več… zdaj pa nevem ali imam rezervirano karto ali ne?? mogoče kdo ve kaj o tem???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close