Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ryanair prtljaga

Ryanair prtljaga

Pozdravljeni,
potujem z Ryanair-om v Barcelono. Dovoljen je en kos ročne prtljage do 10 kg ter dimenzij 55x40x20. Ali je treba v dimenzije šteti tudi koleščke kovčka ter ročko za nošenje kovčka. Skupaj z koleščki ter ročko je moj kovček velik cca 58 cm.

DS

Da! Bodite pozorni tudi kolesa se štejejo v te dimenzije. Moj predlog, večina kovčkov ima znotraj oblogo katera je na zadrgo, odpni jo in odvijači nosilec na katerega se nasloni kovček, pridobiš 3 do 4 cm, kar je po navadi že ok. Tako se da na avion tudi s popularnim Kappa kovčkom kupljenim v Sparu če mu odvijačiš plastično nogo. edino ne smeš ga na polno napolniti, ker je drugače previsok, višji od 20 cm…pa veliko veselja na potovanju.
LP Janez

Jst letim nasledm tedn v London z Ryanairom in me zanima glede teh kappinih mini kovčkov iz špara, sm use zmerla in mi tut višina pride (s plastično nogo vred) cca 53 cm, skrbi pa me zaradi širine ker je spredn del kovčka malo napihnjen, ko je kovčeš še prazen, in pa pri kovčku so sprednji vogali malo “ojačeni” z nečem podobo usnju in pač to vn štrli…zdej me zanima a gre to čez al pač rabm manjši kovček? in pa imam še nek manjši kovček mer 46x36x22 in ko zmerim širino pride cca 18, ali mogoče ta 22 pomeni ko je kovček nabito poln in se spredn del mal vn dvigne? hvala za pomoč 🙂

Najlažje je preveriti ali ustreza meram na slednji način.
[img]http://optimist.si/image/cache/data/Prtljaga/Coveri%20World/Potovalni-potovalni-kovcek-cw2500-nizkocenovniki-314×314-w-70-middle.jpg[/img]

Najdeno na optimist.si[/url]

Živjo!

nism še rezervirala leta zato me zanima-cabin luggage je 10kg in je free;potem pa če želiš lahko uzameš še dodaten kouček.kako pa je s tem dodatnik koučkom ko kupujem karto preko spleta?(moram vedt za težo,kolko se doplača,itd.)??

HVALA!

Ko poklikaš karte, pač klikneš še na dodatno prtljago in ti pokaže, kolk stane.
Lani je bilo možno doplačati za 15 kg ali za 20 kg – po izbiri. Različna cena seveda.
Mal klikaj, pa boš vse našla.

živijo,
mene pa zanima kako postopati ko ti Ryanair odpove let ko si že enkrat na letališču !! V tožbo najverjetneje ne bom šel saj cene kart niso bile tako visoke, ampak neka garancija za odpovedan let mora obstajati, ali pač?

Hvala vnaprej.
Tomaž

Pozdravljeni,
v primeru težav ki zadevajo zamude in odpovedi letov imate kot državljan EU določene pravice. Za več informacij obiščite naslednjo spletno stran:
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_sl.htm

Pobrskaj na spletni strani Zveze potrošnikov, je bilo večkrat govora o težavah z letalskimi prevozniki, mislim, da obstaja tudi neka brošura na to temo.

zdravo 🙂
okej js sm ze zdej mal zmedla…kokr sem razumela se lahko na letalo (ryanair) nese 1 ročno prtljago do 10 kg…ali sigurno ni v ceno leta vštet tudi kovček (15-20kg) ? ker na njihovi spletni strani vedno omenjajo to checked baggage (je to dodatno-ki moreš doplačat ali je že vštet v ceno)??

Hvala!

Brezplačno je samo 10 kg ročne prtljage, ki jo neseš na avion, vse ostalo, kar gre v trup aviona, je za doplačat – 15kg, 20 kg….. to je pa checked baggage.

Živjo!

Tudi jaz in oče letiva z Ryanairom v Wezze(Nemčija). Ker potrebujeva veliko prtljage sva dodatno plačala slednje.

– jaz imam: 1X20kg in 1X15kg + ročna prtljaga 10kg
– oče ima: 1X20kg + ročna prtljaga 10kg

vse skupaj je bilo precej za doplačat tam okoli 100€..

Zdaj me zanima ali imam poleg ročne prtljage, ki gre v prostor nad sedeži tudi NAHRBTNIK?

Hvala za odgovor! :))

Ročne prtljage imaš lahko 1 kos. Ali mali kovček 10 kg ali nahrbtnik ali ročno torbico ali karkoli drugega. 1KOS. Tudi če imaš poleg 10kg kovčka še kakšno malo ročno torbico, te bodo opozorili, da jo moraš spravit v kovček.

Sicer ne potujem prvič, ampak se mi je prvič zgodilo, da mi (na letu KLU-STN) ko označim Travel Without Insurance (edina opcija za Slovenijo) ven vrže 1st checked-in bag, čeprav sem jo pri rezervaciji leta plačala. Je še kdo podobno opazil? Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close