ryanair – on line check in
Gre takole :
Ko se prijaviš za let, se odločiš za to varianto.
Na ta način greš lahko samo z osebno prtljago, torej nahrbtnikom.
Oziroma brez.
Ko izbereš to opcijo, greš par dni pred odhodom na internetno stran Ryainaira in v rubriko za on-line čekiranje vpišeš svojo kodo in podatke s kartice.
Pri roki moraš imeti vse osebne dokumente vseh, ki potujejo in vpisati njihove podatke ter za vsakega posebej potrditi, da ima veljaven os. dokument.
Potem na koncu klikneš na ikono za čekiranje in si natisneš karte, ki se prej pojavijo na zaslonu.
Za vsakega potnika je en list A4 formata s črtno kodo, ki nadomešča karto, ki bi jo sicer dobil na letališču.
Če imaš povratni let prej kot v 5 dneh od dneva, ko se čekiraš, se ti istočasno sprintajo tudi povratne karte, sicer moraš pa v roku 5 dni pred povratkom in VEČ kot 4 ure pred letom ponovno na internet in si natisniti karte še za nazaj ( morda v internetnem caffe-ju ?).
Torej, zelo enostavno. Vendar brez prtljage za oddat.
Na ta način greš potem na letališčih direktno na okence za osebni pregled in potem na čekiranje tik pred vstopom v letalo, ko ti odtrgajo del karte, tisti spodnji del pod perforacijo.
Pa če vas je toliko, lahko potem eden na račun prihranka pri čekiranju potem vzame prioritetno vkrcavanje, ki sicer stane, je pa običajno prej na letalu in lahko izbira (rezervira) sedeže.
Prioritetno vkrcavanje se zelo splača, če ste brez prtljage, predvsem na Stanstedu, ker sicer je treba v doooolgih vrstah stat za čekiranje in je torej treba zato vsaj eno uro ali več prej biti na letališču.
Oziroma lahko kasneje pridete in takoj direktno na pregled in na letalo, odpade torej vrsta.
Pa še pri čekiranju na Stanstedu tako radi komplicirajo zaradi šumnikov v imenu in priimku in se zgodi, da te pošlje po enournem čakanju v posebno vrsto čakat še za popravit priimek, kar recimo ne komplicirajo niti v Celovcu, niti v Benetkah ali Parizu.
Avion pa ne čaka….
Še kaj ni jasno ? 🙂
itak da ni vse jasno 🙂 najprej pozdravček franci, po dolgem času 🙂 danes sem že v fazi, ko moram pregledat vse tvoje prejšnje odgovore, napotke, nasvete, saj danes teden končno letim 🙂 sem prebrala tvoj post in kot vedno nekaj novega..vprašala bi te še nekaj, če lahko..zmotno sem mislila, da če se on line čekiraš, da se potem prej vkrcaš..mislim, da sem nekje to prebrala, ampak po tvojem odgovoru sodeč to očitno ne drži..
torej- letim v soboto, karte za tja sem si nameravala sprintat v torek, se pravi 5 dni prej..nazaj grem v torek, torej si lahko v petek že kar od doma sprintam karte tudi za nazaj? glede na tvoj odgovor bi si sicer v petek lahko sprintala obe karti, vendar bi jaz to opravila raje prej..misliš, da bi šlo tako, kot sem si zamislila? in glede fotoaparata, ga lahko imam kar okoli vratu in ali res romajo rezervne baterije v smeti? pa glede tiste prozorne vrečke za tekočine, jo lahko kupiš tudi kje tukaj ali obvezno na letališču?
glede šumnikov pa res močno upam, da v benetkah ne komplicirajo, ker sem si jst napisala ime brez šumnika, ker ni prijel..no, še 1x hvala za vse odgovore, zdaj moram brskati po vseh forumih, kaj si mi napisal 🙂 kot obljubljeno, dobiš poročilo, kako je bilo 🙂 uživaj..
Hey, al se mi je kar zdelo, da so vprašanja v podobnem tonu kot smo že enkrat debatirali….kaj ni res, vse ti je jasno.
So samo malenkosti, ki pa niso pomembne.
On-line check-in je samo včasih nudil tudi prioriteto pri vkrcavanju zastonj, kakšnega pol leta, potem so pa začeli zaračunavati.
Še na kratko postopek pri vkrcavanju v Benetkah :
po osebnem pregledu imaš potem na voljo trafiko, kjer si lahko kupiš kakšno flašo vode za na letalo,katero pet minut prej nisi smela nesti čez varnostni pregled.
Priporočam, ker ne veš, kaj te čaka ob prihodu.
Potem, če bodo na letalu potniki iz bližnjevzhodnih držav, bodo na letalu sigurno malicali svoje sendviče, pili svojo pijačo, skratka, znajo pripraviti prave gostije gor, tako da naj vas ne bo sram kakšno stvar pojest.
Saj ne, da bi varčevali, ampak mi imamo vedno sabo kakšne sendviče za prigrizek , včasih celo za prvi večer.
No, potem po pregledu se vsedete na stole in ko letalo pristane s potniki, se počasi pomaknete proti stopnicam in do vrat, kjer vas bodo stevardese čekirale za vstop. Najprej bodo klicali “priority”, tisti imajo pač prednost in se morajo zrinit naprej ( dvigneš list in se rineš). Te ponavadi najprej naložijo na avtobus, ki jih zapelje do letala 100m stran !?!?
Za njimi začnejo čekirati vse ostale pač , kakor stojijo v vrsti.
V Benetkah ( Trevisu ) je tako, da so ene stopnice za dol, potem se pa vsi nabijejo na izhod 1 ( ali A, ne vem ) .
V bistvu smo vedno šli mi po poti za vrata C ali D ( 3 ali 4), tam ni bilo gužve, spodaj smo se pa združili itak na enem izhodu.
Direktno povedano smo prehiteli 100 ljudi.No, mi smo imeli ponavadi Priority, ampak če ne bi imeli, bi pa prišli na vrsto takoj za prvimi 🙂 :).
Vem, tako se ne dela, ampak mi smo hoteli razbremeniti stopnice.
Kaj pa pa,če se kaj podre ???
Glede kart :
Ja, poskušaj vsekakor sprintati čimprej, saj za nazaj ti jih itak ne bo dalo v torek. Namreč, v resnici se mi tako čekiramo in prijavljamo za let. In potem naše podatke hranijo do poleta. Zaradi zasedenosti računalnikov ali pa mogočih zlorab se ne moremo prej čekirati. Najprej je bilo možno samo tri dni pred poletom, zdaj je pet.
Vsekakor par ur pred odhodom od doma obišči stran, vpiši polet (destinacijo ) povratka in morda bo uspelo, morda ne.
Fotoaparat itak lahko imaš v posebni torbici. Ali pa kamero. Jaz sem imel laptop. Baterije ? Prvič slišim, da bi bil to lahko problem, sorry, ne vem.
Na varnostnem pregledu itak vse posebej odložiš v košare, ki gredo skozi rentgen, vključno z vsemi prdmeti, ki jih imaš na sebi ali v žepih…vse kovance, pas, mobitel, fotoaparat pustiš v torbici…
Zdi se mi nemogoče, da bi kdo kompliciral.
Prozorne vrečke ponekod dajejo ( Maribor- dokler je R. tam letel, Stansted- jih imaš cele kupe ), drugod prodajajo ( Celovec, Benetke ).
V Parizu delijo policaji.
Tu gre za usluge letališča, koliko je prijazno do potnikov.
Morajo pa imeti tisti famozni zip zgoraj, mislim, da se lahko stisnejo, zaprejo in ponovno odprejo. Zobna pasta ne sme biti tuba 125 ml, čeprav je napol prazna, skratka, nobena embalaža ne več kot 100 ml.
So pa v Benetkah v trafiki vrečke čisto poceni.
Super se boste imeli, vem.
Te informacije bi lahko dal tudi po telefonu, pa vendar, gre za koristne stvari, nekaterim samoumevne, nekaterim bodo pa pomagale k enostavnejši pripravi na izlet.
Zato sigurno ni nič narobe, če to napišemo, sploh pa na tako tolerantnem in prijaznem forumu.
Srečno in varno tja in nazaj!
ooo, hvala za tako izčrpno poročilo 🙂 amm mislim, da bomo tudi mi pazili na tiste stopnice, da se ne zrušijo – nikoli ne veš :)))
upam, da si bom lahko tudi karte za nazaj doma sprintala, če ne me bo preveč “žrlo” tam, kar pa res ne bi rada.. saj veš, sem ti že pred časom napisala, da on line check in na malti menda ne obstaja, kar piše nekje v drobnem tisku..zato me malo skrbi, kaj naj sploh imam v roki kot dokaz, da imam karto za nazaj..mal heca.. v glavnem, poročam kako je na malti 😉 še 1x, ogromno si mi pomagal, res..pozdravček 🙂
Se priporočam tudi jaz za poročilo iz Malte, ker se tja odpravljamo konec novembra – ravno tako z Ryanairom.
glede on line čekiranja se ne sekiraj, če ne bo šlo, pač doplačaš na letališču (izključno s kartico) po 5 € na osebo (brez provizije tokrat).
Mi smo poskušali on line čekiranje prijavit za 3 osebe, bili pa smo 4 – eden je imel kovček, zato zanj ni bilo možno. Rezervacijo mi je vseeno sprintalo, ko smo hoteli on line čekirat za tiste 3 pa ni šlo. s tistim listom od rezervacije smo šli pač vsi štirje oddat kovček in brez težav dobili karte…zastonj, ker je imel gospod pri šalterju preveč dela sam s sabo…očitno ni opazil…
Za nazaj je bila gospodična bolj pazljiva (v parizu) in smo pač doplačali 15 €, nič hudega, vseeno smo jih 15 € prišparali…
V glavnem, vse je možno, tudi ob vsej računalniški tehniki.
Upam da bo na Malti krasno, lepo prosim poročilo!
lp Irena
o edera, saj ni problema, lahko greste zraven :)) nič ne obljubim, da se bom tam spomnila kaj na vas, poročilo pa vsekakor bo 🙂
hotela sem samo to napisat, da ima ryanair zgleda po novem on line check in 14 dni prej, ne več 5 (vsaj tako so mi napisali v mailu)..ravnokar sem si tudi sprintala karte za nazaj, čeprav je do takrat več kot 5 dni – samo toliko v vednost..zdaj je pa res že čas, da začnem pakirat 🙂 uživajteeee
Forum je zaprt za komentiranje.