Ryanair in cena?
Živjo!
V avgustu imam namen iti na Škotsko in sicer z letalom (kakopač ;-)) – Ryanair: Celovec-Stansted-Glasgow. Ker je do takrat še nekaj časa in ni še za 100% dogovorjena, malce odlašam z nakupom letalskih kart.
Pred 2 tednoma sem za termin okoli 10. avgusta s povratkom 17 avgusta (najcenejša kombinacija) dobila izračun cene do Stansteda 189 EUR (do Glasgowa je potem itak zelo poceni) in ko sem včeraj spet pogledala, je bila cena 40 evrov dražja. Seveda je pa cena za termin od 17-23. avgusta spet nižja (ampak če čakam na to, bom šla na Škotsko enkrat pozimi ;-))
Kot vem, Ryanair to konstantno spreminja, razumljivo.
Mogoče kdo zna svetovati, kdaj bo cena spet padla (pa sej ne da bi bila smrtonosna, ampak vseeno)!
Kakšnih “pravil” se držijo pri cenah? Kdaj svetujete naj kupim karto?
Hvala za nasvete!
LpMaruša
Pozdravljena!
Jaz pa imam z Ryanairom naslednjo izkušnjo glede cene kart.
V začetku marca sem rezervirala let Treviso Venezia – London Stansted za prvomajske praznike. Z vsemi taksami in pristojbinami vred v obe smeri cca. 55 EUR na osebo. Od takrat naprej je cena same karte (že tako je bila poceni) malo padala in malo rastla, odvisno od dneva, taksa je vedno enaka. Najdražja je bila 3 tedne pred odhodom. Nato je spet padla, če bi jo kupila v tem času, bi bila zame cena ista kot marca in se astronomsko dvignila teden pred odhodom.
Opažam pa, da so cene čez poletje precej dražje.
Lep dan….
Hmmm, sem mogoče pozabila, da je cena 189 Evrov za 2 osebi?
Celotni izračun sedaj pride 32.300 sit na osebo Klagenfurt-London-Glasgow (in seveda nazaj;-))
Mislim, da nižje za avgust cena skorajda ne more pasti? Oz. tudi če pade, pade cena za let, pristojbine pa ostanejo gotovo iste, tako da tudi če se to zgodi, bo razlika minimalna?
Ja, Graz pa Trst sta pa občutno dlje zame kot do Celovca, in nekaj dobim noter že z bencinom, kajne?
Forum je zaprt za komentiranje.