Ruter
Lp!
Prosim za obrazložitev tega besedila in kako to izpeljat v nastavitvah ruterja s pomočjo slike v priponki.
Poorly configured DSL and NAT routers sometimes expose their web-based configuration management interfaces to the Internet. If you are not running a local web server, and our tests show that port 80 is open on your machine, you will certainly want to determine what’s going on. If you have a DSL or NAT router, be sure to check that its web interface is disabled on the “WAN” — wide area network (Internet) — side.
Hvala.
Hvala za odgovor. Imam pa usmerjevalnik D-link DIR 100. Predvsem me zanima tole: If you have a DSL or NAT router, be sure to check that its web interface is disabled on the “WAN” — wide area network (Internet) — side. Bojim se da prek wana (siolov ruter) nek nadzornik šari po nastavitvah ruterja. Zato bi rad WAN blokiral v mojem ruterju pa nimam pojma kako. Ok, port 80 je prikrit (stealth). Ampak s tem nisem pomirjen. Razlog za mojo skrb je da se log spreminja. Recimo začetek logiranja je ob 10.00h. Čez par dni ni sledu o začetku logiranja in je čist druga ura. To je tipičen znak kompromitirane mašine.
Zato te še enkrat prosim kako se to naredi. Prepričan sem da ruterjev požarni zid ni narejen tako da se kar priklopi pa je poskrbljeno za vso varnost kar se tiče vdorov. Sigurno ga je treba konfigurirat prav tako kot osebni požarni zid. Je res ali ni?
Boš instaliral nov firmware, imajo nekatere popravke za tvoje strahove..
Sam firmware je pa ftp://ftp.dlink.co.uk/dir_products/dir-100/DIR-100_firmware_v1-12B03.zip
Forum je zaprt za komentiranje.