Ruska kuhinja – vareniki
Me zanima, če kdo ve, kako se naredi varenike. To je neka ruska sladica iz višenj. Ker ne vem, kako se to napiše po rusko (iskala sem že pod besedo ‘vareniki’, pa iskalnik nič pametnega ne najde), ne najdem niti strani, kjer bi bila kakšna fotka, tako da ne vem niti to, kako izgleda. sama tega še nisem jedla, ampak bi rada vseeno našla kak recept. Hvala za vsakršno pomoč in namig!
Ej, super si, ursa! Predvsem za slikico hvala. Recept sem potem našla enega z borovnicami , sem pa ugotovila, da so v bistvu tudi s krompirjem in drugimi stvarmi (sir…). Ampak slikic pa res nikjer ni bilo. Hvala! :o)
Ni problema, Babi, evo, piroske:
Tu je pa stran, kjer se najde se druge ruske recepte in kjer sem jaz uspela najt tako varenike kot piroske:
Babi, moras povedat, kako ti bo HP vsec, ko ga bos prebrala. 🙂
Se to: jaz bom sedaj do ponedeljka offline (nas oddelek se seli v drugo stavbo in so nam povedali, da jutri in pojutrisnjem, ko bodo tu selitveni delavci, “ne smemo” priti v sluzbo – fino, ne? 🙂 Se torej spet “beremo” v ponedeljek.
Moja babi, ki je bila doma iz Taškenta, je varenike vedno naredila iz testa kot za rezance. Testo je s kozarcem narezala na krogce. Na te krogce je položila slano skuto in prepognila. Tako je dobila je tako luštno polno lunco, ki jo je z roko lepo obrobila, da skuta ni lezla ven. Te zvitke je nato skuhala v slanem kropu. Ko jih je servirala, smo jih izboljšali še s kislo smetano in sladkorjem. Bili so super in vedno so ji uspeli, dobri in lepi. Je pa teh varenikov res veliko vrst. Upam, da ti bodo uspeli, takšni in drugačni. Lepo se imej in dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.