Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rumove kroglice

rumove kroglice

kako delate rumove kroglice? Saj veste to so tiste male kroglice povaljane v kokosovi moki, kot piškotki

Jaz jih naredim kar na približno:
“balkan” piškote (cel paket) drobno zdrobim (lahko jih zmelješ, zmiksaš ali pa zvaljaš), dodam rum (približno 1dcl), kakav v prahu (za barvo), malce sladkorja v prahu, dolijem nekaj vročega mleka (previdno, da ne bo preveč čisto), premešam, malo pustim, da se vse lepo prepoji, nato pa naredim kroglice, ki jih še v kokosovi moki povaljam.
To je vse. Najboljše je, da sproti pokušaš, če ti je masa všeč in ji dodajaš kar ji pač manjka. Seveda pa naj prevladuje rum.

Jessy, sama jih delam enako, le da dam hladno mleko, vroče pa je še bolje, ker se piškotne drobtine prej napijejo.

Nekateri pa jih delajo s margarino.

Verjetno, ce jim dodas margarino ali maslo, so bolj cvrste. Toda vseeno so bolj zdrave brez mascobe, kaj menis? Ze tako ali tako jo je dovolj v piskotih in mleku.

Res je, da so brez maščobe bolj zdrave, vendar prvič slišim za rumove kroglice brez margarine/masla. Jaz dodam še nekaj zmletih orehov, druga varianta je kokosova moka, zamešana v maso. Dodam tudi čokolado v prahu, tako da so bolj čokoladno-rumove kroglice. Sem pa odločno proti (surovemu) jajcu, pa naj bo samo beljak ali samo rumenjak, v vsem, kar se ne peče. Preverjeno gre tudi brez tega, četudi večina receptov v knjigah navaja jajce ali vsaj beljak, verjetno zaradi vezave.
Pri kroglicah je treba računati, da se v hladilniku dodatno strdijo (vsaj tiste z margarino seveda), zato je masa takrat, ko se dela, lahko bolj mehka.

jaz jih točno tako delam, kot prve dve……

hvala vsem, delala jih bom še naprej brez margarine, dodam malo več mlekca, da se dobro napojijo, zakotalim po kokosovi moki in to je to.
In očitno ni drugega recepta razen dodatek margarine, to pa mi ni všeč, ker margarino sovražim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close