rumove kroglice
Jaz jih naredim kar na približno:
“balkan” piškote (cel paket) drobno zdrobim (lahko jih zmelješ, zmiksaš ali pa zvaljaš), dodam rum (približno 1dcl), kakav v prahu (za barvo), malce sladkorja v prahu, dolijem nekaj vročega mleka (previdno, da ne bo preveč čisto), premešam, malo pustim, da se vse lepo prepoji, nato pa naredim kroglice, ki jih še v kokosovi moki povaljam.
To je vse. Najboljše je, da sproti pokušaš, če ti je masa všeč in ji dodajaš kar ji pač manjka. Seveda pa naj prevladuje rum.
Res je, da so brez maščobe bolj zdrave, vendar prvič slišim za rumove kroglice brez margarine/masla. Jaz dodam še nekaj zmletih orehov, druga varianta je kokosova moka, zamešana v maso. Dodam tudi čokolado v prahu, tako da so bolj čokoladno-rumove kroglice. Sem pa odločno proti (surovemu) jajcu, pa naj bo samo beljak ali samo rumenjak, v vsem, kar se ne peče. Preverjeno gre tudi brez tega, četudi večina receptov v knjigah navaja jajce ali vsaj beljak, verjetno zaradi vezave.
Pri kroglicah je treba računati, da se v hladilniku dodatno strdijo (vsaj tiste z margarino seveda), zato je masa takrat, ko se dela, lahko bolj mehka.
Forum je zaprt za komentiranje.