rumenjaki
Kar mi pride na pamet so piskoti (kifeljcki) in kreme, pa seveda kvaseno testo – saj ni treba da so krofi, lahko naredis buhtlje ali pa kruh. Morda jih lahko uporabis tudi v mufinih. Za konkreten recept bi morala pa doma malo poiskat. Spomnim se da gre v cokoladni premaz v caruso kockah (kulslo) en rumenjak (mi je ostal beljak). Kaj pa palacinke?
LP, R.
Sem pogledal v knjigo za recept za čokoladne rogljičke. Takole gre (testo je treba delati z rokami, da ga ogreješ na pravo temperaturo):
– zmešaš 30 dag moke, noževo konico pecilnega praška (to dvoje je najbolje še presejati) in 10 dag sladkorja;
– vmešaš 7 dag naribane čokolade (lahko tudi v prahu, ampak naribana je boljša, ker čokolada ostane v pikicah in so piškoti lepši na pogled, ne smeš pa delati testa toliko časa, da bi se čokolada preveč raztopila);
– z rokami natopiš 20 dag masla, ga vmešaš in gneteš toliko časa, da dobiš kašico;
– vmešaš 2 rumenjaka in 2 žlici kisle smetane;
– postaviš v hladilnik za vsaj pol ure;
– narediš daljše svaljke, jih narežeš na koščke in posamezne koščke posvaljkaš v rogljičke ter jih polagaš na pekač, pokrit s peki papirjem;
– pečeš 12-15 minut pri 180 stopinjah C (v segreti pečici);
– ohlajene piškot potreseš s sladkorjem v prahu.
Jaz sem iz te mase dobil dobra dva in pol pekača piškotov, tako da se jih je v ventilatorski pečici (tudi tukaj jo je treba prej segreti) dalo ravno lepo speči naenkrat v treh plasteh.
Forum je zaprt za komentiranje.