Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rumena faza – odpiranje fakultet

Rumena faza – odpiranje fakultet

Zdravo,

kakšna se vam zdi odločitev fakultet, da se v rumeni fazi odločijo za popolni on-line način? Iz hibridnega načina, ki je veljal za oranžno fazo, so prešli na način, ki je predviden za rdečo. Študentje še niso videli faksa odznotraj, vaj še niso imeli letos. Pa prioritetno so bili šolniki cepljeni, zakaj že? Pa nekam čudno tiho so vsi, očitno paše eni in drugi strani. Nekaj ne štima tu.

Politika je nedefinirana nejasna, profesorji pa so komformisti, Elita uživa v brezdelju, ni razloga za spremembe.

Glede na to, da vsaj polovica študentov ne študira v kraju, kjer biva, je to meni konec maja normalno in sprejemljivo, da končajo online. Tisti, ki imajo najeta stanovanja verjetno niso obdržali med epidemijo najemnine, glede na to, da je ves čas kazalo, da se bo leto tudi on-line končalo. Da bi se zdaj, tik pred koncem predavanj spet organiziralo predavanja v živo, ja, za tiste ki živijo v bližini to ni večji problem, za tiste, ki pa so 100 km stran in bi morali iskat stanovanje ali sobo, pa je neživljenjsko in drago.

Mislim,da živiš v zablodi in enostavno verjameš elitam,oziroma avtoriteti. Tukaj gre predvsem za brezdelje, oziroma uživanje. Boli ih tista stvar za študente, njihovo življenje, znanje

študenti je res, da večina je odpovedala stanovanja, ostanejo torej tisti ki so blizu doma ali v študentskem domu. Ampak profesorji bi lahko tudi za te oganizirali predavanje, ostane pa online za tiste, ki ne morejo. Ampak seveda so se profesorji še bolj polenili in še bolj s na komot kot s bili..Že dvajset let nazaj, ko sem jaz študirala, je bilo isto. Za živega boga jih nisi dobil, razen svetlih izjem, pa še to so bili razni mladi asistenti, ki so itak vse delali namesto in za njih.

jidoa – bi bilo zanimivo vedeti, kako to vse veš, kakšni so profesorji 🙂

poleg tega, verjemi, to ni v njihovih rokah.

oja, pa je v njihovih rokah, fakultete so avtonomne in se lahko po svoje odločijo in posamezne fakultete se odločajo glede na mnenje večine oz. najbolj glasnih prfoksov. Nekaterim se še tistih 6 ur tedensko ne ljubi odpredavati in so že prej asistenti vse počeli, tako da se jim zdaj ljubi še manj. To so ljudje, ki so desetletja že na svojih stolčkih, doma imajo še popoldanski s.p., stari čez 70, v pokoj ne gredo, zakaj že, če imajo tu za skoraj nič dela dobro plačo, pri predavanjih pa že 30 let niso ničesar spreminjali. Eni delajo še z grafoskopom- ja, prav ste slišali, grafoskopom in prosojnicami.:)) Drugi dajo vse svoje izročke iz predavanj, ki jih niso odpredavali na net in to si študentje sami pogledajo in se naučijo. To zatohlo rigidno sceno bi bilo treba enkrat za vselej razgnat.

Zaj ko bi KONČNO profesorju lahko šli lepo na vikendice na HR pa od tam poslali par mailov, boš ti imela odprte predavalnice?

Ki si še te to vidla?

večina jih je že dobila sobo v študentu, sicer pa v normalnih razmerah nikogar ni brigalo, kje bo študent spal 1.10.  :):) zdaj pa jih nekam skrbi.

Moj student je sel na predavanja  v zivo.

Vsi bojo imel slusalke da bojo lahko se tisti poslusal k so iz hrvaske ali k ne morejo priti.

Zato drzite gobce.

To se vsaka fakulteta odloc sama.

Moj, pa še kakšen drugi,  pa ne. Tako da, lahko komentiramo.

Problem je, ker se fakulteta lahko sama odloči. Ostali se nekako ne morejo, mar ne? Očitno pa neka zdrava logika ne deluje – če ministrsvo odpre, bi morale javne fakultete biti odprte.

Moj otrok se je vrnil v mesto faksa, ker imajo predavanja v živo – niso pa obvezna. Potekajo v živo in online – po željah in zmožnostih študenta, kar je tudi prav. Sem prepričana, da so na večini faksov izvedli anketo, kakšen študij bi bil študentom ljubši do konca leta – za fakultete, za katere vem, je bilo večinsko mnenje študentov – pouk online. Tako da se doma malo pomenite doma, preden obsojajo profesorje. Pa preverite sami, ali predavanj res ni, preden verjamete študentu. Ker večini se ne ljubi nazaj.

Na večini fakultet pa se itak začenjajo kmalu izpiti.

Študij na fakulteti mojega otroka lahko samo pohvalim. Lahko rečem, da je bil po kvaliteti zelo blizu študiju v živo. Vsa predavanja posneta in kadarkoli na ogled.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close