Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rukola – zdaj je čas, da se je najeste

Rukola – zdaj je čas, da se je najeste

Če mi katera zaupa naslov, ji pošljem v paketku originalno divjo rukolo (cel grmiček s korenino vred). Pozorne bodite na vonj listov, če jih zmečkate med prsti. Vse podobne trave, ki nimajo tega močnega vonja, niso rukola. Potem pa poskusite na njivah v vašem kraju najti rukolo.

Babi, sem iz Kopra – Olmo.

Pozdrav

Prosim pošlji “grmiček” ali pa samo 2 listrka divje rukole. Moj naslov je Marija Debeljak, Podlubnik 228, 4220 Škofja Loka. Napiši, če rabiš kako seme solate eiserice (ful dobra), domača vzgoja semena, gre pozno v cvet in dela krhkolistne glave. Ali morda zimska, ki je malo “pegasta”, temnozelena, zelo okusna in prezimi na vrtu. Vnaprej hvala in lep pozdrav Mica.

Hej,TV! No,pa se ena Koprcanka!

Moja teta je divjo rukolo na koncu,ko je kuhala testenine, vrgla zraven,da je samo malo ovenela in jo precedila z njimi.Je tako lepo videti to rumeno zeleno kombinacijo!Tudi ona je rekla rukvica in v knjigi ” Pr nes kuhamo pu nase” je tudi tako imenovana. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close