Najdi forum

Rudniki soli

Katere priporočate, na avstrijski ali nemški strani in zakaj? Koliko časa traja ogled?
Hvala

Oj.

mi smo bili v Krakovu in si ogledali rudnik Vieliczka (ne vem, če sem prav napisala9. Ogled je trajal kakšni dve uri, sem bila pa navdušena nad rudnikom. Res.
V Avstriji in Nemčiji pa še nisem bila, tako da ne vem. Sem pa slišala, da so na nemški strani boljši. Ne vem.

ojla ja sem bla tud pred kratkim v krakowem..rudnik soli.ogled dolg ene 2 uri+ ce si zelel se ena ura ogleda muzeja..meni je blo super,pa res smo imel dobrega vodica(ang jezik),sam po 380 prehodenih stopnicah,se ti res ne da se eno uro v tem rudniku bit..hehe nazaj gres itak z liftom,sam drugac pa vredno ogleda..pa zunaj in notri prodajajo solne lucke,sol,kopeli…cena je bla okrog 60 slov.kr.,ce si student pa 43.

jaz sem bila v salzburgu.. enkratno res

Hvala,
Poljska je predaleč. Ogled bi vključila med potepanjem na relaciji Salzburg Muenchen med prvomajskimi prazniki, zato me trenutno bolj zanima razlika med nemškimi in avstrijskimi rudniki.
Hvala vsem

Bila sem v vseh treh rudnikih (Avstrija, Nemčija in Poljska). Pa je daleč najboljši Poljski, potem Nemčija in daleč na zadnjem mestu Avstrija.

tannya,

ja, stopnic je pa res veliko. Mi smo bili za novo leto, ravno na silvestrovo in mi je bilo full všeč, ko so pripravljali silvestrovanje 400 m pod zemljo. Samo mi nismo silvestrovali v rudniku, smo imeli silvestrovanje v eni krčmi v centru Krakova. Mi smo imeli v rudniku vodičko v Hrvaškem jeziku. In ko smo čakali lift, je tako lepo dišalo po segedin golažu. Samo tisti lift je pa zelo temen in me je bilo kar strah gor it.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close