Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Roze

Roze

Spet bi rada po par letih dopolnila trajnice na parceli, zdajle julija bo cas za saditi perunike, malo kasneje bi rada se par grmov petunij. Pa sem kar malo razocarana nad ponudbo – a kdo ve za kaksno vrtnarijo , kjer imajo res veliko izbiro ali ene ali druge vrste, ali celo obeh?

Vrtnic in lilij imam na kupe, tole dvoje mi pa manjka. Perunike bi ta visoke, bradate, ta malih irisov imam tudi dovolj.

Hvala.

😉

lepo.

ne bomo te imeli za nesposobno če ti kdo drug poišče oz pove kje…

Noben nebo nasi pionirki pomagal oz svetoval? Da vas sram ni!!! Desnuharji!!!

No glede irisov, pri nas ni neke silne izbire. Na spletu lahko pogledaš na trajnicecarniolapikacom, trajnicegolobklancic in trajnicestrgar. Ampak kot rečeno, nazadnje ko sem gledala so imeli dve tri sorte, če. Če ti je pomembno najti kakšno izbrano sorto ali več njih, tole italijansko stran priporočajo, jaz se še nisem opogumila, v bistvu niti nimam prostora za irise.

https://www.irisumbria.it/en/Catalogue/Store/store.html

Glede petunij pa ne vem kakšne grmičke to misliš. Jaz poznam samo enoletnice za v korita in lonce. V Eurogardnu npr se še kaj najde, vsaj prejšnji teden je še nekaj bilo.

bradato sorto repla… bradato! 😉 te so lepe.

Aja, še glede trajnic. Vrtnarije se v glavnem založijo spomladi in potem spet jeseni. Zdaj na vrhuncu poletja je pa res bolj bogo.

Pa še ena spletna vrtnarije, trajnice Adamič. Niso največji, me pa velikokrat presenetijo s kakšno posebno sorto. Letos npr čakam heucherelle, naj bi bile na voljo avgusta.

Odgovor na objavo uporabnika
predloggg, 22.06.2021 ob 18:36

No glede irisov, pri nas ni neke silne izbire. Na spletu lahko pogledaš na trajnicecarniolapikacom, trajnicegolobklancic in trajnicestrgar. Ampak kot rečeno, nazadnje ko sem gledala so imeli dve tri sorte, če. Če ti je pomembno najti kakšno izbrano sorto ali več njih, tole italijansko stran priporočajo, jaz se še nisem opogumila, v bistvu niti nimam prostora za irise.

https://www.irisumbria.it/en/Catalogue/Store/store.html

Glede petunij pa ne vem kakšne grmičke to misliš. Jaz poznam samo enoletnice za v korita in lonce. V Eurogardnu npr se še kaj najde, vsaj prejšnji teden je še nekaj bilo.

Ja , sej na netu se na tujih straneh najde, sem nasla eno cesko, ki ima cuda, pa nizozemske so bogate, ampak tam pride vse trikrat drazje ,namesto recimo 15€ za korenino, das 15+25 za posiljanje . Pri nas pa vsaj za perunike res ni izbire, zato sprasujem, ce je kdo kje kdaj videl malo vec kot dve sorti na lagerju.

jaz pa iščem potonike.

sem pa zelo zadovoljna z nočmimi frajlami

Odgovor na objavo uporabnika
ne vem no498, 23.06.2021 ob 10:49

jaz pa iščem potonike.

sem pa zelo zadovoljna z nočmimi frajlami

Potonike se kar dobi, ampak te bom sadila jeseni.  Kaksne so nocne frajle ??

Objava čaka odobritev

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close