Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Rover 75 – poraba hladinlne tekočine in olja

Rover 75 – poraba hladinlne tekočine in olja

Pozdravljeni!

Slabih 10 mesecev sem lastnik avtomobila Rover 75 1.8 benzin. Prejšenjemu in hkrati prvemu lastniku je avto zakuhal in so mu popravljali motor (morebiti glavo). Mesec oz dva po nakupu vozila sem opazil pregrevanje motorja, ker je nekje iztekala/izhlapevala hladilna tekočina. Mesečno je bilo potrebno nadzarovati in dolivati vodo. Zunanjih sledi puščanja ni videti.
Med brskanjem po internetu sem ugotovil, da se to dogaja veliko lastnikom Roverjev in da malokdo na koncu dejansko okvaro odpravi; samo stroške si nabije z raznimi popravili in menjavo delov, katere sploh ni treba zamenjati.

Včeraj je v 250 kilometerski turi avto porabil ogromno hladilne tekočine in hkrati je še začelo zmanjkovati olje (olje je bilo zamenjano mesec in pol nazaj), v kabini je smrdelo in ogrevanja v avtu ni bilo. Na vsake tolko smo se ustavljali in dolivali vodo. Čez čas se je prižgala lučka za pritisk olja v motorju in avto smo ustavili na najbližji benzinski črpalki, kjer se je ugasnil sam. Na palčki za kontrolo olja se je stopila plastika s katero se meri. Olja ni bilo videti čisto nič, prav tako ne hladilne tekočine.

Avto je tam ostal, dogovarjam se z mehanikom, do takrat me pa zanima – kakšna je diagnoza? Kaj lahko pričakujem?

Lp

~~*~~~~~*~~~~~~~~~*~~~~~*~~ There are two wolves fighting in every one's heart. One is love, the other is hate. Which one wins? The one you feed the most...

ufff, slab nakup. tile roverji so že kot novi na daleč smrdeli.

motor je najbrž zaribal a ne.

Spravi ga skup, da bo delal in ga prodaj čimprej. Sem ženska pa sem o teh avtih ogromno slabega slišala.

Vrjetno imaš problem z glavo ali tesnilom glave, malo poglej če je v olju hladilna tekočina ali obratno. Vrjetno bo vaš mehanik lažje ugotovil problem.

New Report

Close