Najdi forum

Router + mrežna kartica

Katerega routerja + mrežno kartico mi priporočate za vzpostavitev omrežja ADSL. Kaj je najbolj pomembno pri teh dveh stvareh. Cena naj bo zmerna.
Hvala za odgovore, J&M

Mrezna kartica taka,da bo compatibilna oz da bo delovala pod windowsi(oziroma operacijski sistem ki ga uporabljas).Naj bo 100Mbit-na. Routerja pa ne rabis,razen ce si zelis postaviti doma svoje podomrezje z vec kot 4 racunalniki,saj ADSL omogoca prikljucitev 4 racunalnikov naenkrat.Seveda pa potrebujes za to SWITCH oz HUB. Ce bos imel manj ali 4 racunalnike, kupi 100Mbitni switch(5 port-ov bo dovolj). In potem vse skupi priklopis nanj; to je ADSL modem in racunalnike in stvar bi morala delovati.

lp

Sem gledal v Italiji za router od 3 COM, stvar se mi zdi kar v redu pa še pol cenejša je kot pri nas. Ja imeli bomo mrežo tud doma, tiskalnik bo mrežni. Kartico bom pa tud vzel 3 COM, za okoli 5.000 sit,nekaj srednjega mislim da bo dovolj. A Switch in Hub imata požarna vrata? Hvala za odgovor, J&M

No jaz pa mislim da je dobro kupit ravno router (1 WAN port + 4 LAN) ter šele nato switch/hub če rabiš na LANu več kot 4 porte. Za do 4 naprave na LANu je router dovolj. Ponudba je kar pestra, malo preglej internet ponudbo pri nas in po trgovinah.. Na routerju imaš lahko preprost firewall ali z več bonbončki, DMZ cono itd. Pa maš take z veliko lahke plastike za malo cvenka do boljših izedb z “ozemljenimi” porti…

Switch in Hub nimata požarnih vrat zato je moje priporočilo nakup router-ja, ki ima poleg tega še kakšno drugo funkcionalnost.

Po mojem je res boljši router, vsaj glede varnosti. Pa tudi veliko dražji od switcha ni. Sem pregledal že cel net in ugotovil, da ga bom kupil kar v Italiji, ker je pol cenejši. Hvala za vse informacije. J&M

Zivjo,

Tale router/firewall je dokaj poceni in cisto dovolj dober za domaco uporabo.

http://www.izishop.net/shop.php/show/template=item_itemmain/item_id=361/9bcce02feb08a4f231f01c2bf803b76e

lp,
Grega.

Jaz sem si nabavil LevelOne router 1*wan+4*lan. Če se prav spomnim, je bil pred par meseci okoli 14 ksit. Obstaja tudi malo dražja varanta s printer portom. Vgarjen je firewall, da pa se naštimati tudi DMZ. Edini problem, je da se mi skoraj redno obeša in ga moram vedno znova resetirati. Prodajalec krivi siol, siol pravi, da je router zanič, oba trdita, da lahko nagaja tudi mrežna karta – vedi zdaj kaj je narobe!

Ja vsak se zgovarja na drugega, namesto da bi kdo priznal, da lahko tudi njegova stvar dela narobe. Računalničar v službi mi je svetoval 3COM, skoraj verjetno bom to kupil, pa bomo videli kako bo delalo. Lep dan J&M.

Živ!

A mi lahko malo razložiš kako se nastavi
firewall in kako vidiš poskuse kakšnega
nepovablenega gosta.

LP

AndyP

Meni začne utripat ikonca spodaj desno (firwall imam tudi na PCu) pol pa vidiš kateri port in protokol je problematičen. Doma kjer je firewall še na routerju pa se mi ne dogaja, da bi bil firewall na PCu alarmiran

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close