Router + mrežna kartica
Mrezna kartica taka,da bo compatibilna oz da bo delovala pod windowsi(oziroma operacijski sistem ki ga uporabljas).Naj bo 100Mbit-na. Routerja pa ne rabis,razen ce si zelis postaviti doma svoje podomrezje z vec kot 4 racunalniki,saj ADSL omogoca prikljucitev 4 racunalnikov naenkrat.Seveda pa potrebujes za to SWITCH oz HUB. Ce bos imel manj ali 4 racunalnike, kupi 100Mbitni switch(5 port-ov bo dovolj). In potem vse skupi priklopis nanj; to je ADSL modem in racunalnike in stvar bi morala delovati.
lp
No jaz pa mislim da je dobro kupit ravno router (1 WAN port + 4 LAN) ter šele nato switch/hub če rabiš na LANu več kot 4 porte. Za do 4 naprave na LANu je router dovolj. Ponudba je kar pestra, malo preglej internet ponudbo pri nas in po trgovinah.. Na routerju imaš lahko preprost firewall ali z več bonbončki, DMZ cono itd. Pa maš take z veliko lahke plastike za malo cvenka do boljših izedb z “ozemljenimi” porti…
Zivjo,
Tale router/firewall je dokaj poceni in cisto dovolj dober za domaco uporabo.
lp,
Grega.
Jaz sem si nabavil LevelOne router 1*wan+4*lan. Če se prav spomnim, je bil pred par meseci okoli 14 ksit. Obstaja tudi malo dražja varanta s printer portom. Vgarjen je firewall, da pa se naštimati tudi DMZ. Edini problem, je da se mi skoraj redno obeša in ga moram vedno znova resetirati. Prodajalec krivi siol, siol pravi, da je router zanič, oba trdita, da lahko nagaja tudi mrežna karta – vedi zdaj kaj je narobe!
Forum je zaprt za komentiranje.