Najdi forum

router inštalacija

Prosim za pomoč pri inštalaciji routerja. Imam adsl od t-2 in brezžični router. Uspe se mi prijaviti na tisto 192.168… stran, od tam dalje pa me ne spusti naprej. Ne vem, katere številke moram vpisati. Po navodilih proizvajalca, bi morala nastaviti avtomatsko pridobivanje ip, a ne gre. Ne gre tudi, če vpišem 192.168.1.2, 255.255.255.0, 192.168.1.1..

pokliči na t2 na tehnično podporo 059000002 in te bodo vodili skozi postopek

Hvala!

Poklicala sem jih, dela!:-)

mam t2,tko da če kej ne dela sam pokliči na t 2 in ti pomagajo,itak imajo vpogled za vse

Opet ja.:-)

Osnovna povezava dela že…naj pogledam gor…od februarja. Na drugem računalniku, kjer je brezžična povezava preko routerja pa ne. Doslej sem se malo igračkala s tem, a resno sem se šele danes spravila k delu. Torej, dela vse, samo internetnih strani mi ne odpre. Klicala sem T2, poskusila dobiti pomoč pri dveh, a oba sta mi jo odklonila, pravita, da moram nastaviti router na samodejno pridobivanje ip naslova…kar itak je…ostalo pa ni njuna pristojnost.

Torej, javlja, da povezava je vzpostavljena, da je moč signala dobra, omrežje zaščiteno, preverila sem varnostne nastavitve..vse štima..kaj lahko še naredim, prosim?

Ruter ima v špilu dva ( dve skupini ) ip naslova – eden je zunaji, tisti, s katerim se poveže v svet, na T-2 .. drugi pa je notranji – tisti, kateri so v uporabi v domačem omrežju.
V tvojem primeru je to verjetno problematična druga skupina – ruter jo lahko amodejno določa vsem računalnikom, kateri se povežejo nanj ( iz tvojega domačega omrežja) Temu se reče DHCP.
na vsakem računalniku moraš imeti potem vklopljeno samodejno pridobivanje tako IP-jev kot TUDI DNS strežnikov. Imaš ? Deluje pa tudi, če imaš dns v računalniku ročno vpisane. št od t-2ja je pa 84.255.209.77 in drugi 84.255.210.77

Sicer pa, poglej v prvi računalnik, kako imaš to nastavljeno, pa enako še v drugem naredi

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Pozdravljeni
Imam wireless router802.11g in Thomson modem od kabelskega ponudnika.
Ker sem tako rekoč laik na tem področju bi bil zelo vesel podrobnih navodil kako zadevo instalirat, da bi delovalo in bi lahko tudi na prenosniku brskal po internetu.

Že v naprej hvala in lep pozdrav.

izzi

če bi napisal točno oznako usmerjevalnika, bi ti najbrž kdo že odpisal,
tako pa – vedeževalke so tudi na dopustu 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Mene pa zanima, kaj moram naredit, da mi bo drugi modem, ki ima možnost brezžične povezave, katerega bom uporabil za wifi povezavo. Ta modem bom v nadaljevanju poimenoval wifi točka, da ne bo zmede.

Težavo imam, ker mi verjetno T-2 dodeli le dva IP-ja, se pravi wifi točki enega in enemu računalniku, ki je povezan brezžično na wifi točko. Ko želim priključiti še dodatni računalnik prek wifija, se mi le ta noče povezati, ker ne pridobi IP-ja.

Vse to mi dela, če imam na wifi točki izključen DHCP. Če DHCP vključim na wifi točki mi zadeva ne dela več. Z vključenim DHCP-jem bi rad rešil težavo z omejitvijo IPjev.

Prosim za pomoč pri nastavitvah.

[url=http://www.kikilina.si]Otroška trgovina[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close