Router in Laptop
Zdravo, imam problem z routerjem in ne vem kako naprej.
Stvar je v tem, da sem imel brezžični router že prej priklopljen na ta računalnik, ko pa sem ga priklopil nazaj, zadeva ni več delovala. Sedaj je tako, da se lahko preko tega računalnika, kjer imam belkinov router in brezžičo kartico, lahko povežem na internet, vendar ne morem priti na sam router če v adresso vtipkam 192.168.2.1. Ko sem poklical na alterno so mi dejali naj sam vtipkam IP adreso, in naj je ne dobim avtomatično, češ da se je računalnik kar sam nekam vklopil, ker imam baje zelo čudn ip naslov.
Ko sem potem sam vtipkal te naslove, ki so mi jih rekli naj jih vpišem iz njihovih navodil uporabniku, mi pa še internet sploh ni delal, tako da sedaj res ne vem kaj naj naredim oziroma kaj moram naredititi, da mi bo delal tudi internet na laptopu. Zdi se mi tud čudn, da sem IP adresso dobil od volje, in so mi jo dali posebej, sedaj pa mi ta iz alterne reče naj to spremenim in naj si preberem navodila, ko to naredim, namreč sam vnesem ip adresso, mi pa nič ne dela, tko da sam na to ATERNO čist besen.
Verjetn je kaka čist mala napaka, ki bi jo moral odpravt, sam katera.
Če sedaj dam ipconfig -all, je moja ip adress 87.119.129.63.
Če je kdo imel podoben problem ali veš kje je napaka se ti zahvlajujem za pomoč.
takole gre
adsl kabel gre iz modema v ruter zeleni port Conection to modem (Internet/WAN) ,
računalnika pa nimam vključenega, ker imam belkinovo brezžično kartico, tako da drugače kot z to kartico, nimam povezanega računalnika z modemom.
Modem in ruter sta prižgana.
Internet kabel gre drugač tudi iz telefonskega priključka v modem in sicer v WAN. Na modemu gorijo lučke Wan, PWR in 100M
na ruterju pa power, internet in wireless
aha – potem pa naredi reset routerja – mislim da držiš tipko reset cca.
10 sekund ko router vključiš.
sicer je pa najbolje, da povežeš router in računalo s kablom
boš najhitreje rešil problem.
napako si pa naredil, ker si router prekonfiguriral kot access-point
in ne wifi router 🙂
sem ga resetiral kot praviš, in pa povezal sem ga z računalnikom s kablom.
Samo zdaj nisem repričan, ali dam kabel tja,kjer je bil sicer modem povezan v računalnik ali dam v drugi vhod.
Ali moram sedaj tud še kaj drucga spremenit pri omrežnih povezavah npr.?
(napako si pa naredil, ker si router prekonfiguriral kot access-point
in ne wifi router 🙂
Kako pa naj to popravim?
Forum je zaprt za komentiranje.