Ropar ima sponzorušo in stanovanje za 780€/mesec, a dobiva socialno??!
A je to normalno??
Berem v časopisu, da so prijeli enega roparja, ki je oropal neko hišo za 18.000€. Ta ropar ima v Ljubljani flet z najemnino 780€/mesec in bejbo, ki se oblači v dizajnerske obleke (on pa tudi).
Pazite zdaj to: ta ropar je brezposelni kuhar na socialni pomoči 402€/mesec??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa to je čista norišnica!!!
Jaz sem na zavodu za zaposlovanje in od njega nimam popolnoma nič! Socialna? Ma kaki! Ne izpolnjujem kriterijev. Zdravstveno zavarovanje? Ja, si ga plačujem sam s prihranki in vsakič še doplačam (nimam dodatnega). Še za razne tečaje, ki jih zavod ponuja, ne pridem v poštev, ker ali premalo časa na zavodu ali previsoka izobrazba ali nisem ciljna skupina. Javna dela? Točno tisto področje, za katero sem usposobljen, predlani ni dalo razpisov, lani se je pa spremenil sistem, da so do teh zaposlitev upravičeni samo tisti s socialno pomočjo. Prejšnja leta, spet, za ta javna dela nisem ustrezal, ker sem bil premalo časa prijavljen na zavodu. Od A do Ž si moram v realnem svetu vse sam plačat s prihranki ali z občasnim delom po pogodbi (ki jih zadnje čase ni več). Na zavodu niti za jezikovni tečaj ne ustrezam (“jah, veste, to so tečaji za tiste, ki bodo šli za sobarce in kuharje v Avstrijo”).
In zdaj berem, da en nagnusen ropar sredi Ljubljane živi na veliki nogi in prejema socialno pomoč????!!! Saj so ga ujeli, ok. Ampak kako je do tiste socialne pomoči sploh prišel v dizajnerskih oblekah in fletom v LJ za 780€/mesec, medtem ko mene zavod za vsako pikico zajebava in mi dokazuje, da “ne ustrezam pogojem”??? Mislm res, what the fuck???
Pa si se izobraženo kdaj vprašalo, da je moral ropat, da je lahko tisto cunjo poleg sebe imel in tako drag flet?
Tudi ti greš lahko ropat pa poizkusiš, da bodo drugi plačali kar imaš za plačati.
Če so tega dobili, seveda bosta verjetno kmalu šla tako tista cunja kot flet in ne bo več tega imel. Tako da foušarija tvoja je čist mim kar se njega tiče.
Ko pa omeniš državno blamažo na vseh področjih pa bi glede na to, da si tako izobraženo, da nikjer ne prideš v poštev dojelo, da je ta omenjeni ropar med najmanjšimi roparji v tem državnem kotlu in se ne bi spraševalo what the f. ampak bi točno lahko vedelo kako govedarsko je vse skupaj.
Zakaj pišem na tak način? Zato, ker za vsak drek se vedno spravljate na tako rečeno malega človeka (v tem primeru kuhar, ki je šel krast), ko pa se dogajajo resnično velike kraje, ki mnogim ljudem ukradejo vse kar imajo in se to dogaja ves čas pa se na tiste ne ozrete na tak način kot ste se pri kuharju ampak rečete what the f. Kao ful presenečeni, je bilo totalno nepričakovano in je ful suprise. A DEJ NEHJ NO.
Avtor, se z vsem strinjam, nekaj podobnega smo imeli tudi pri nas doma, ko so nekje za par centov težili in smo presegli cenzus. Res norišnica. Za kozlat. Tudi narkomani in alkoholiki super čez pridejo, ker so upravičeni do sociale. Eni narkomani tudi živijo v dragem najemniškem stanovanju. Sramota od države, vse po vrsti je lahko sram, leve, desne, sredinske itd. … Vsi so isti, ker so vsi sprejemali take zakone!
Gnila država !!!!!, 26.08.2021 ob 18:42
Avtor, se z vsem strinjam, nekaj podobnega smo imeli tudi pri nas doma, ko so nekje za par centov težili in smo presegli cenzus. Res norišnica. Za kozlat. Tudi narkomani in alkoholiki super čez pridejo, ker so upravičeni do sociale. Eni narkomani tudi živijo v dragem najemniškem stanovanju. Sramota od države, vse po vrsti je lahko sram, leve, desne, sredinske itd. … Vsi so isti, ker so vsi sprejemali take zakone!
Šarada in blamaža,da ni večje.
Glumci vsi po vrsti.
Eeeej pa bod še ti alkoholik pa narkoman. Kdo ti brani?
Koji curac vas gnjavi, da ne morete postati tisto in tisti za katerega omenjate, da tako fajn in lepo brezskrbno živi??
A?
Je pa ta zapis za del vašega komentarja in ne celote. Odreagiral sem na tisto, kar se mi je zdelo bistveno odreagirati.
Darwin724, 26.08.2021 ob 18:47
Šarada in blamaža,da ni večje.
Glumci vsi po vrsti.
Eeeej pa bod še ti alkoholik pa narkoman. Kdo ti brani?
Koji curac vas gnjavi, da ne morete postati tisto in tisti za katerega omenjate, da tako fajn in lepo brezskrbno živi??
A?
Je pa ta zapis za del vašega komentarja in ne celote. Odreagiral sem na tisto, kar se mi je zdelo bistveno odreagirati.
Zakaj bi se človek moral sploh drogirat? Kaj ti pišeš? Od kje ti ideja, da se nekdo mora nacejat fiksat da “lepo” živi??! Delat pa lopato v roke!
Malo mimo …, 26.08.2021 ob 18:52
Zakaj bi se človek moral sploh drogirat? Kaj ti pišeš? Od kje ti ideja, da se nekdo mora nacejat fiksat da “lepo” živi??! Delat pa lopato v roke!
Ne malo fest “si” mimo.
Očitno ti pismenost nagaja in ne veš kaj prebereš al pa si samo žleht pa bi le namerno zavajalo.
Forum je zaprt za komentiranje.