Najdi forum

rooibos caj

Nekje sem brala o tem caju, pa ne vem vec kje sem brala pa kaj sem brala :)) Vem, da je bilo v eni reviji. Ali mogoce katera ve kaj je s tem cajem oz. kje je pisalo.

Hvala za pomoc in odgovore.

Halo!

Malo pogooglaj, pa bos nasla vse zivo o tem. 🙂

Npr. da skopiram samo prva dva zadetka:

itd.

enkrat je pisalo tudi v Reviji Mama pa v Mercatorjevem letaku pa če greš pod iskanje na forumu starši staršem boš tudi precej našla

Ene dva tedna nazaj v Lisi. Spomnim se, naj bi imel ogromno antioksidantov, železa in pa nič teina in kofeina in naj bi bil dober za vse od počutja do kože itd.

Ga je katera ze poiskusila? Me zanima ce je sploh dober okus 🙂

Bi bilo to pomoje dobro zacet pit:)

Jaz ga imam doma, mi ga je kolegica kupila, pa se še nisem odločila, da bi ga začela piti.

Ima katera že izkušnje z njim?

Urša

Sem redna uporabnica. Dobi se sicer v filter vrečkah, ampak jaz prisegam na pravega. Všeč mi je z limonino travo, pa okus čokolada-smetana, najboljši pa mi je borovnica-jogurt. Naj bi vseboval antioksidante in veliko železa, kot je že predhodnica napisala, no, meni je všeč predvsem zaradi nežnega okusa.
Je pa težko reči ali je okus dober ali ne. Kot z vsako stvari je to okus posameznika. Če ne boš probala pa ne boš nikoli vedela. Kar pogumno!

Okus je dober.
Pravzaprav tako dober kot okus vsakega zeliščnega ali pravega čaja. Kar pomeni, da ga je potrebno spiti nekaj skodelic, da se na okus navadimo (če nam ni že od začetka všeč).

Meni je bil všeč, vendar sem prava odvisnica od pravih čajev: zelenih, črnih in rdečih – sploh teh slednjih, ki pa so prav tako zelo zdravi in polni oksidantov.

Če ti osnovni okus roiboos čajev (izg. rojbuš) ni všeč, si lahko izbereš takega z aromo: nekatere arome so ti naštele forumovke že pred mano, lahko pa ti povem, da so čajnice različno založene – tista na Kersnikovi v LJ ima drugačno ponudbo roiboos čajev kot čajnica v stari LJ.

A se lahko pije ta čaj tudi z mlekom?
Zudi jaz sem nor na prave čaje:))
LP

Roiboos čaja ne prištevamo med prave čaje, ker ga ne delamo iz lističev pravega čajevca.

Na Obali se dobi samo čaj v filter vrečkah in to pri sosedu. Ali ga je mogoče
kdo že dobil pravega.

Jaz bom pripomnila samo nekaj k izgovorjavi – pravilno je “rojbos” (dolga o-ja), saj besedi izhajata iz nizozemščine in pomenita – rooi=rdeč, boos=grm. Rdeči grm torej – po barvi, ki jo čaj ima. Je pa menda to južnoafriška rastlina, Južna Afrika pa je bila seveda Nizozemska kolonija.

Je že res, da je beseda nizozemskega izgovora, vendar ne pozabi, da je ta beseda nastala v Južni Afriki, kjer se je nizozemščina mešala z afriškimi jeziki in agleščino. Zato je ta izgovorjava popačenka prave nizozemske besede.

Beseda se drugje kot v Afriki ni mogla razviti, ker Nizozemci do svojih kolonialnih časov te rastline sploh niso poznali.

jaz sem nekje prebrala, da se to prebere , glede okusa pa – ravno danes sem ga pila v čajnici (MB) in sicer tistega z aromo jagoda-smetana in mi je bil zelo všeč! (bolj, kot navaden, brez dodanih arom, čeprav je tudi tisti vredu)

Za Andraža: lahko se pije z mlekom, v čajnici so ga postregli z mlekom!

Hvala Maja! Ga grem takoj kupit in poskusit:))

Dober tek! 🙂
Pa povej, kako ti je bil všeč!

Ta čaj mi ni preveč všeč. Ma tak specifičen okus-vsaj ta, ki sem ga jaz probal: Podravka v vrečkah (drugega v Interspar-u niso imeli). Bom moral poskusiti še tistega iz čajne. Mogoče ima MayaM prav, ko je rekla da se ga moramo privaditi, vendar takih težav z zelenim in črnim čajem nisem imel.
Bom še naprej ostal pri črnem čaju Darjeeling 1. flush iz čajne:))) in ostalih črnih in zelenih čajev.
LP

Ja, tisti Podravkin navadni iz vrečk meni tudi ni bil preveč všeč, čeprav sem se ga potem navadila, tako da raje poskusi tega iz čajne hiše – Rooiboos jagoda-smetana!

Mi se s tem čajem dobesedno zdravimo, jaz sem kar nekajkrat ušla prehladu. Kupujemo pa ga v čajnici CHA v LJ. Če prav pomislim, rojbuš pijemo že nekaj mesecev.

Jaz sem si ga zdej kupila, tega navadnega od podravek. Je bolj specificen okus, ampak mi je vsec:) Ali katera ve, ce ga imajo kje v Celju…tega z okusi? Vem samo, da je v Planetu Tus trgovina s caji…morem it pogledat, ce ga bom tam nasla.
Za mene mislim, da bo ta caj prav vredu, ker sem malo slabokrvna in baje vsebuje veliko zeleza 😉

Res je, rojboš je skovanka in popačenka za ime rdeči grm. Tudi res da je to grm, ki raste v afriki. Tudi res ta nima teina (oz. kofeina). Tudi res da ma velik antioksidantov… katerih si nebi upal trdit… predvidevam da flavonoidov, konkretneje antocianov, glede na intenziteto barve. Tudi meni so bolj fini aromatizirani rojboš čaji, pa vendar bi omenil dejstvo, da je % rojboša v teh zmeseh za pripravo lahko tudi 50 ali še manj. Prav konkretno o tistem, ki je zapakiran za 100g v plastični vrečki, okus čokolada… mislim da je rojboša okol 60 %, mam prav? Kaj pa je ostalo? hmmmmm… Tisti, ki res date nekaj na antioksidativne lastnosti tega čaja, kupujte raje tistega v rinfuzi v čajnicah, ker je bolj svež in pa npr. rojboš organic pomeni poseben manj škodliv (intenziven) način pridelave ( v smislu eko, bio,..). V CHA imajo menda za ta čaj certifikat in ztroge zahteve glede raznih substanc… torej gre skozi kem. analizo. Lahko pa tudi probate v kaki bio trgovinici kjer je nemara še bolj biološko pridelan.

add. ko sem govoril o aromatiziranih rojboš čajih… skrbi me, kaj neki je tista “aroma” ki piše v sestavinah, kerne piše če je aroma naravna ali sploh karkoli o njej. Sigurno pol ni fino, če piješ rojboš čaj zavoljo antioksidantov, hkrati pa v telo vnašaš strupene kemikalije… čutite paradoks?

Rooibos čaj so dobili v Hoferju in sicer v rinfuzi z aromo. Jaz sem kupil z vanilijo in mi je zelo všeč tako okus kakor tudi aroma v mešanici je 92% rooibos čaja.

Ja tudi jaz sem ljubiteljica čakev in ti, ki so jih imeli v Hoferju so bili res dobri, jaz sem si kupila vsa okuse in vsak večer pridno srkam čaj

Odličen čaj je. Ima tak sladkast okus podoben medu. Lahko kupiš zeleni Rooibos, ali pa klasični rdeči. Res pa je, da se filter vrečke ne morajo primerjati z pravimi pripravki iz čajnic, tako da se splača odšteti tistih par evrov in kupiš res kvaliteto .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close