Ronic ali mum4 ali mum 7
Razmišljam o nakupu enega stroja, ki bi mi bil dolgo v veselje in korist. Jaz opremljam zelo počasi in se že navdušim nad nečim pa spet nad drugim tako, da spet ne vem kako in kaj.Oz.potrebujem vašo pomoč!
Pred časom sem bila prepričana, da je Ronic-tisti aparat,(zanj delajo predstavitve v intersparih, merkatorjih in sejmih) ki ga hočem.
Pri njem me moti, da ima samo eno posodo in nima metlic na tiste nožke pa stepanje najbrž ni tako kavalitetno. Posodo ima samo plastično, ta pa ne ostane dolgo lepa. Tista posoda, ki jo imajo na predstavitvah je že prav nagravžna, ker se obarva od živil. Ne vem ali bi temeljitejše čiščenje pomagalo ali ne?
Zanima me tudi kako se obnese njihov sokovnik, če ga imate.
Prav na tem forumu sem se navdušila nad mum -bolj za 7 kot za 4. Pri tem pa mi je zelo všeč, ker imaš lahko več posod sploh inox mi je všeč. Nisem pa zasledila nožka, ki ga imajo vsi multipraktiki-ali ga pogrešate?
Nima sokovnika, čeprav ne vem ali bi ga sploh uporabljala.
Za kaj uporabljate mlin? Jaz si predstavljam, da to zmelješ pšenico in imaš polnozntato moko-ali vam je okus takšne moke všeč?
Nastavek za rezance?! ne vem ali se to splača delat doma-kakšni so? ali dobiš recepte zraven.
Ali imajo kdaj kje kakšno predstavitev muma?
Lepo prosim za vaša mnenja za lažjo odločitev, čeprav bo ta na koncu ostala meni.
HVALA.
Hej!
Malo nazaj sva se z Gordy pogovarjali o Ronic aparatu.
Obe sva zelo zadovoljni. Dokupila sem se eno osnovno posodo in tudi metlice za stepanje neznejsega testa imam. Sokovnik uporabljam redno.
Moja posoda ni nic “nagravzna” in se vedno zelo lepa. Noz je super, drobi tudi led in se s tem brusi.
Mum ne poznam; je bilo pa veliko pohval.
Pravilno se odloci po lastni presoji. Lp
Kaj pa kitchen aid?
Pri nas je sicer še dokaj neznana znamka, ampak v ZDA je pa zakon.
Jaz ga imam približno pol leta in sem ultra super in sploh zadovoljna kar se tiče priprave različnih vrst testa.
Je pa ves kovinski. Ostale nastavke lahko dokupuješ po želji in potrebi.
Še dva linka za ogled:
Pri nas se ga dobi tule:
Oooo, to bi pa tudi jaz mela ;-)). Je pa tak dizajn da dol padeš, vedno sem ga glidala v filmih (pa v Frendsih je bil tudi npr) kje postavljenega na pultu (saj uporabljali ga res niso) in cedila sline…. Ampak…. So cene pri nas primerljive z ameriškimi ali so bistveno višje? Res je lep in nedvomno zmogljiv, saj že izgleda zadeva kompaktno da je kaj.
Živjo! Sama imam mum 7. Sem zelo zadovoljna, imam tudi večino ostalih nastavkov (razen mlinov). Rezance delam občasno so zelo dobri, lahko narediš tudi testo za lasagno. Recepti so zraven. Stroj je zelo trpežen in ima mehanizem proti pregretju tako da ni skrbi, da bi ga preveč obremenjevali. Meni ni žal za nakup. Lp
Jaz sem pred časom spraševala isto, odločila sem se včeraj, in sicer sem kupila Mum4. O Ronicu nisem niti razmišljala, ker nočem kompleta, niti odločitve za toliko denarja naenkrat. Mikal me je Mum7, tudi zaradi pohval na tem forumu, vendar sem se mu odpovedala takoj, ko sem ga videla v trgovini. (Evita, vseeno hvala za pripravljenost, da mi ga pokažeš.) Žal je odločno prevelik za pult v moji kuhinji, ne pečem kruha, ne delam rezancev, ne pripravljam ozimnce iz lastne njive ali vrta, sploh ne kuham vsak dan. To bi sicer vse rada počela, vendar ta trenutek so to moje sanje in ne realnost. Tako sem se odločila, da je za našo družino in moje vikend kuhanje Mum4 dovolj za naslednjih kar nekaj let. Dokupila bom nekaj priključkov, s premislekom in z ozirom, kaj se pri nas doma v resnici dogaja in ne, kaj bi jaz rada.
Ne morem še nič povedati, kako se obnese, ker sem ga sinoči samo postavila na pult, lahko me vprašaš čez nekaj tednov. Všeč mi je, da na pultu zavzame zelo malo prostora, priključki so v omari dokaj pospravljeni. Zelo kmalu bom dokupila še inox posodo.
V glavnem sem ga želela za mesenje testa, biskvitnega, umešanega, kvašenega ipd. Zdi se mi, da je za to idealen, saj nima luknje v skledi na sredi. Tudi mene je zaskrbelo, kaj je s sekljalnikom, saj ga v osnovni postavitvi ni. V trgovini sem preverila, da se lahko dokupi posoda in nož za sekljanje, to bo verjetno prvi naslednji nakup. Sicer je posoda malo manjša kot pri običajnem multipraktiku, vendar zame bo dovolj, celo bolj mi odgovarja, saj ga ne potrebujem toliko za ozimnico, kot za pripravo kakšnih namazov.
Toliko od mene, pozdrav, Mimi N
Mimi zelo bom vesela, če boš poročala kako se ti obnese. Tudi meni se zdi, da bo za 4 (trenutno še3)člansko družino dovolj mum4.
Ta verzija je res občutno cenejša-aja pa še inox posodo lahko dokupiš.SUPER!!
Zanima me kako se ti bo delalo kvašeno testo-za pizzo se mi zdi zelo pripravno če ti ni treba na roke pacat.
Ne vem kako zgleda recimo če v mum7 zmešaš eno smetano…..?
Jaz imam trenutno ročni stepalnik na vrteči posodi in ga uporabljam veliko več kot multipraktik.
Ne vem, ali bi se na mum4 dalo naresti šarloto ko moraš jajca stepati nad paro? Predvidevam, da ne, vprašam pa vseeno.
Lep dan!
Doslej sem tudi jaz imela ročni mikser na vrteči posodi, tako sem delala vse biskvite, umešano testo, mafine ipd. Prav zaradi tega sem prišla na idejo Mum4, ki ima edini skledo brez luknje, skleda sicer stoji, pa se metlice od zgoraj spiralno vrtijo. Ravno zato ni klasični multipraktik, kjer je sekljalnik “ta glavna” stvar. Dve posodi bi potrebovala za to, da lahko v eni narediš sneg, dvigneš metlice in v drugi naprej delaš jajca za biskvit.
Glede kvašenega testa še nisem poskusila, vendar sem prepričana, da gre krasno, to je “ta glavna” funkcija tega stroja.
Nad paro se seveda ne da stepati, saj ne moreš podkuriti pod celim strojem, sploh pa ne v plastični posodi. Nad paro je edina varianta kovinska skleda in mikser v roki – vsaj edina, kar jih jaz poznam.
Za vikend sem poskusila ribanje jabolk na pretočnem ribežnu in je ok. Raje vidim, kako in koliko se riba, sproti lahko umikaš ali prisloniš novo skledo.
Pozdrav, Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.