Najdi forum

Romunija

Pravkar sem se vrnil iz Romunije,Mamaia,Constanta,Bukarešta….

Lp

Boštjan

Živjo,

zadnje čase sem zasledila kar nekaj zelo poceni ponudb za počitnice v Mamaii, pa me zanima kako stvari izgledajo (kar se tiče hrane, cen in morja) .Se mi malo nenavadno sliši da bi šla na morje v Romunijo, ampak mogoče sploh ne bi bilo slabo. Ne bi pa potovala naokoli, (za to imam drugo destinacijo), tja bi šla na počitek po opravljenih izpitih :), hvala, lp

Haj!

Od morja ne prečakuj preveč,sicer je peščeno ampak ne tako lepo kot jadransko.Se pa spča dol zaradi cen in prijaznih ljudi.Vse pa ima svojo ceno.in moraš ful pazit da te ne nategnejo,saj vidijo da si turist,in te probajo.
Cene so odvisno kje si,10km stran od mamaije je skoraj za polovico cenejše.
Pivo 90-180 sit
cola 90-180
čorba 90-280
čevapčiči 150-400
voda navadna 90 0,5l,5l-150 sit

Hrana je zelo okusna,predvsem so dobri njihovi bureki caa 60-90 sit,mjami.

če še rabiš kaksne informacije,poglej pod intelekta.si

lp

Hvala, sej drugače se bolj nagibam k Bolgariji (cenovno skoraj enako ugodno), me je pa tko zanimalo kako je v Romuniji – mogoče kdaj drugič, sem si prebrala od Refoška komentarje, da je bolj kot ne umazano, lp

Ja res je kar precej umazana je plaza. Kar se tice cen vidim da se niso kaj dosti spremenile od takrat ko sem bil jaz dol ( sredi leta 2002 ). Kar se tice bolgarije pa je bila moja zena in pravi da je krasno za turiste, saj so vsi hoteli ob obali ( 300m od plaze ) v lasti nemskih agencij kar pomeni da so visjega standarda ( nasega tako rekoc ). Drugace pa mislim da je romunija lepa v lastni reziji tako da jo tudi malo prevozis notranjost ima krasne gradove in pokrajine. Najlepse mesto po mojem mnenju je Brasov. Tudi Bucaresta je lepa, ceprav je tudi kar precej umazana.

Zelo se nagibam za dopust v Romuniji – Mamaia. Zanima me kvaliteta nastanitve – kakšni so kaj hoteli, ponujajo vse od ** dalje – ali je *** solidno? Z možem nisva preveč navdušena nad celodnevnim poležavanjem na plaži, rada bi si zraven še kaj ogledala, pa me zanima kaj se splača pogledat in na kakšen način – organizirano ali v lastni režiji.
Kako je pa kaj z varnostjo v Romuniji? Se človek lahko prosto giblje brez strahu, da te bodo oropali?
Saj sem že nekaj gledala na strani Intelekte, vendar informacije iz prve roke so ponavadi tisto ta pravo.
Hvala za odgovor in za kakšno dodatno informacijo.

Ne priporočam potovanja tja,fuj svinarija

Mene ni bilo prav nic strah in non-stop sem se pocutil varno. Kar se tice kaj videti sem ze 10x najmanj napisal lahko si malo pogledate po forumu in boste nasli , tudi tukaj sem napisal najbolj zanimive tocke ( Brasov, Bran, Sigishuara, Bucaresta ). Drugace ob obali ni kaj dosti za videti za to je potrebno kar precej v notranjost ( 300 km ) tako da ce mislite potovati brez lastnega prevoza potem ne vem kako si mislite se kaj ogledati. Ne vem nic kako so njihovi javni prevozi saj sem bil sam z lastnim prevozom po celi romuniji. Kar se tice hotelov z ** in *** zvezdicami jaz sem bil v Pitesti v hotelu ** in je res prava groza ( scurki po sobi , umazanija taksna kot je nisem se nikjer videl ). V hotelu s *** smo bli ob obali crnega morja tudi porazno sicer malo boljse pa vendar jaz svoje druzine nebi nikoli peljal tja ( bili smo sami kolegi ).
Ne poznam pa ponudbo intelekte … dvomim pa da so kaj boljsi hoteli kot tisti ki sem jih jaz videl, drugace pa romunijo full priporocam super dozivetje, ce pa greste samo na plazo potem pa raje v Bolgarijo, sploh ce ne mislite z lastnim prevozom !

Vidim da si se zelo raspisala….Če govorim o Mamaji,je prav nasprotno,je zelo urejeno,zelo je turistično,vendar vseeno ni taka svinjarija kot govoriš,jaz nisem imel slabe izkušnje.
Pol pa uživaj pri hrvatih…

Boštjan

Haj!

Kvaliteta nastanitve je odvisna,če je hotel prenovljen,oz kakšne kategorije je,jaz sem bil ***Victoria,pa sem bil kar zadovoljen obnovljena kopalnica,TV,hladilnik,nova okna,le stare postelje so bile,drugače vse ok.
Glede izletov,organizirano je iz strani Intelekte,kateri niso tako poceni,vendar se splača pogledat,priporočam Bukarešto,ogled Constante,Donavo,Romunski večer….
Najbolj ugodno je če greš sam v lastni režiji,vendar je teden premalo,zato sem šel kar z agencijo.
Romunija je varna dežela,moraš pa pazit,tako kot v vseh državah,saj si tujec,in te probajo nagnit…
Vse kaj kupuješ,se zelo podrobno zmeni v naprej,saj na koncu boš plačal več,recimo taxi,stane 50000 lei,na koncu ti reče da je to po osebi…,pa prtljaga enako.
V restavracijah enako,eno porcijo,toliko gramov…in podobno.
Drugače sem bil zelo zadovoljen z Intelekto,in Mamajo.

LP

Boštjan

Glede Romunije – vtisi so zelo različni. Moji so izvrstni! Za tiste, ki so pripravljeni malo potrpeti in več videti, predlagam dve lokaciji na morju:

Vama Veche: tik ob bolgarski meji. Kraj je znan kot pribežališče rominskih (in tudi ostalih) hipijev in tudi po nudizmu. Ravnokar sem preverila, da je kampiranje še vedno zastonj.

Gura Portitei (bere se portica): z nočnim vlakom do Tulce (Tulcea – Delta donave, ob ukrajinski meji), naprej z jutranjim avtobusom do vasi Jurilovca, na koncu vasi greš na čoln, ki te prepelje 17 km preko največjega romunska jezera Razim do Portitei. Ta kraj je zelo osamljen, kampiranje je zastonjsko na pribl. 200 m pasu, kjer imaš zadaj ogromno jezero in spredaj črno morje. Kemp ima restavracijo in tuše, to pa je tudi vse. Zvečer pa disko. Romuni večinoma kupujejo hrano od lokalnih ribičev, skopljejo luknjo v mivko in roštiljajo… na levi strani je nudo plaža, na desni pa kopalkarska. Približno 15 km hoje ob obali je do stičišča jezera in morja, kjer se lahko kopaš v slano-sladki vodi. Pohodniki se lahko odpravijo na izlet tudi do Chanel 5 (je treba vprašati domačine za pot). S sabo vzami sprej proti komarjem. Portica je na koncu sveta… v času dikature je bil to eden redkih krajev, kamor so se lahko umaknili pred Securitate.

Piatra Nempt, Iasi, Voronec in Suecava (Moldavia): za tiste, ki bi si radi ogledali poslikane lesene samostane.

Karpati in Transilvanski hribi: za hribolazce

Pred odhodom v Romunijo priporočam čtivo o časih dikature, da bo ljudjem bolj jasno, zakaj je Romunija takšna kot je, da ne bo nepotrebih razočaranj…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close