Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Romantična Kreta, 2. pol septembra

Romantična Kreta, 2. pol septembra

Lepo pozdravljeni!

S punco v drugi polovici septembra planirava dopust v Grčiji. Ker naju veseli odkrivanje zanimivih kotičkov in ne želiva, da bi nama otok v 10-14 dneh “postal premajhen”, sva izbrala Kreto. Dve leti nazaj sva obiskala Kefalonijo, ki nama je ostala v izjemno lepem spominu (ravno prav velik in precej raznolik otok, čudovite, pestre plaže, zelo urejen in poceni kamp, mir!) in si letos želiva nekaj podobnega.

Ne moreva pa se odločiti med “kamp” varianto ali pa kakšno ugodno (last minute?) agencijsko ponudbo v apartmajih. Ker Krete ne poznava se z željo po nasvetih obračava na vas. Torej s katerimi agencijami priporočate potovanje, je last minute v septembru na Kreto tvegan, je dovolj izbire za kampiranje (in če, kje ste se imeli najbolje), kaj si je najbolj zanimivo ogledati (planirava tudi 10 dnevni rent a car)…vsaka informacijo bo dobrodošla!

Finančna zmogljivost je nekje 300 tisoč SIT, greva pa dva, z letalom tja in nazaj, nastanitev med 10 in 14 dnevi, rent a car 10 dni…Sem si tole izračunal preveč optimistično?

Vsakemu 100X hvala za kakršenkoli prispevek!

Kreta je čudovita, predvsem notranjost in ves južni del, z jugozahodom in jugovzhodom vred, sever je sedež masovnega turizma. Kampi niso tako urejeni kot npr. na Peloponezu oz. so zelo različni, nekateri povsem v redu (okolica Chanie, Plakias, Ierapetra), drugi pa bolj švoh (Matala, Paleochora), vendar smo mi kot družina čisto v redu preživeli. V nekaterih lahko najameš tudi šotor z vso opremo vred, za 4 ljudi je lani stal 30 eurov.
Mi gremo v obrtni smeri, torej letos na Kefalonijo, zato bi vprašala, kateri kamp je bil v redu in kje so bile lepe plaže.
LP abc

Ojla,

midva s fantom sva bila na Kreti sicer par let nazaj, vendar je bila odločitev pravilna in še vedno imava čudovite spomine. Sicer sva šla tja z ladjo (najina prva postaja – izbrana naključno) je bila vasica Matala na jugu kjer sva kampirala. Ok, kamp res ni vrhunski ampak pokrajina, ljudje….za naju je bil to najlepši mesec, ki sva ga preživela na Kreti. Nato sva z avtom prevozila cel otok, Chania je naravnost čudovita, prav tako Elafonesi, kjer sva pod milim nebom spala na plaži dva dni.
Res je da je evro marsikaj spremenil, vendar bi Kreto izbrala ponovno.
Ja pa še to, midva sva bila dol cel september in cel mesec je bilo sončno, vroče….
Res je odvisno od tega kaj hočeta, jaz sem za kamp in res ne potrebujem veliko, če iščeta dogodivščine, je Kreta prava izbira, ampak čim manj preko turističnih agencij. Midva greva vedno v lastni režiji in tako odkriješ čudovite kotičke, spoznaš prvinskost ljudi in krajev.

Trikrat hura za Kreto

lp, Saša

@ ABC, hvala!

– Gora Aeinos – najvišja točka Kefalonije. Nudi izjemen razgled, se pa cesta gor vleče ko čreva (pa v precej razritem stanju je)
– Mestece Fiskardo: najbolj elitni del otoka. Zanimiv za večerni sprehod, sladoled (precej turistov – marina)
– Mestece Asos in trdnjava nad njim. Izjemno simpatično mestece s prijetnim zalivčkom in trdnjavo (bolj ostanki), ki pa nekako ne prepriča
– Argostoli – Center. Peljala sva se skozi, to pa je tudi vse. Meni ni bilo všeč – Camp blizu a je bil tako klavrno zanemarjen, da se bog usmili.
– Melissani Lake: zanimivo, podzemno jezero, katerega vode se stakajo na bližnjo obalo (morje tam je v višini par cm pasje mrzlo!). Zanimiva zadeva, vredno ogleda!
– Sami, mestece izkrcanja z ladje. Prvi stik turista s Kefalonijo. Meni se je dopadlo. Daljša obmorska ulica nudi trgovino, butik, restavracije, slaščičarne…
– Camp Sami – Karamovilos Beach – nedaleč stran od Samija (morda 700m, 1 km). Midva sva bila konec septembra, ko je bilo v kampu vsega skupaj par ljudi, kar pa nama je izredno pasalo! Kamp ni velik, ima dva zelo urejena in čista straniščna kompleksa, trgovinico, odbojkarsko/badminton igrišče. Teren je urejen, raven, v oljčnih nasadih. Parcele so zelo lepo predpripravljene. Sicer pa, obišči
tole stran za več informacij 😉
– Plaže? Heh, zaradi tega folk hodi sem! Obvezno obišči Myrtos Beach, Skala Beach, Lassi Beach, Antisamos Beach, Agia Paraskevi, Lixouri Beach, Lourdata Beach, Xi…
– Skala je tudi izjemno simpatično mestece, nič manj vreden obiska a ni niti Poros
– Kastro – Grad – bistveno bolj zanimivi in ogleda vreden kot tisti nad Asosom.

To bi bilo nekako to, če pa želiš izvedeti še kaj bolj konkretnega mi piši na franegorjanc@hotmail.com

@ Saša, hvala tudi tebi!

Kampiranje tudi meni pomeni več a nekako ne vidim ugodne variante. Potovanje z ladjo odpade, ker bi mi vzelo tretjino časa dopustovanja, poleg tega pa na koncu koncev niti ni več poceni. Karta za letalo se giblje okrog 50, 60 tisočakov (+ taksa), aranžma, ki ga nudi agencija pa v povprečju nekje okrog 100 tisočakov po osebi (PP ali NZ, 3*, 14 dni), kakšne last minute variante pa znajo biti še krepko cenejše. Glede na velikost Krete se mi to niti ne zdi tako zelo tvegana opcija, res pa je, da tega v življenju še nisem počel. Suma sumarum menim, da so agencijske ponudbe najugodnejše. Alternativo vidim le v last minute letalski karti in potem povsem samostojnem nadaljevanju. Katere kampe pa priporočaš?

Hvala še enkrat!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close