Najdi forum

ROLCE

Rada recept za čokoladne rolce.V slaščičarni jih poznajo pod tem imenom – gre za hrustljavo testo (vsebujejo orehe),verjetno so masi primešani lešniki ali mandelji. To testo je prelito s čokolado,ponekod potrosijo z lešniki,polnjene pa so s sladko smetano.Drugega imena kot čokoladne rolce ne poznam!

Uf…njami…to mam jst tak rada:) Ce ma kdo recept bi se jst tud lotila:) Sam pomoje je to kr tezek zalogaj. Hmm…mormo najprej recept videt:)

Poleti ali spomladi smo to ugotavljali in nismo uspeli;baje jih v neki celjski slascicarni ful dobre delajo. Mogoce bo pa tokrat kaj!!:)))Lp Babi

Tocno tako…v celjski slascicarni Zvezda:) Zato jih imam pa tudi tako rada:)

Kaj pa ce naslednjic, ko gres tja, malo pocvekas s slascicarjem, poves, da so toooooolk dobre in prosis, ce ti dajo recept? :)))

Prav isto sem jaz takrat svetovala.Ce imam vnuka zraven in pohvalim,kaj hitro dobim recept. Lp Babi

Nisem prepričana, zdi se mi pa, da govorite o šamrolah, oz. neki različici.

Za šamrole je treba imeti ali modelčke (se kupijo, iz pločevine), ali pa suha koruzna stebla, narezana na kakih 20 cm dolge kose (brez “kolen”). Pa listnato testo. Kupljeno, zmrznjeno. Testo bolj tanko razvaljaš, poskusiš obdržati pravokotno obliko. Narežeš na 2 – 3 cm široke trakove in jih spiralno ovijaš na model. Spečeš (220°, kakih 15 minut, bolj na svetlo). Pustiš malo ohladit in snameš z modela. Po želji namočiš v stopljeno čokolado in, dokler je še mehka, v mlete orehe ali lešnike. Pustiš, da se čisto ohladi. Stepeno smetano (pol rastlinske in pol mlečne) daš v vrečko in napolniš rolice. Lahko tudi s kako drugo penasto kremo.

Tudi če nisem prav uganila vrste peciva, upam, da bo recept komu koristil.

Jozica,hej! Imela si dober namen kot takrat vsi,ki smo se trudili.Prepricani,da gre za samrole.
Ena deklica si je tako zelela ta recept.Mi pa smo sele po dolgem casu dojeli,da je to taka sladica,kot zgoraj napisana.Mora biti pa res dobro!
Samrole pa bodo tudi prisle prav. Lp Babi

Jaz bi tudi imela ta recept..

Ajsa,mislim,da si prav ti takrat sprasevala po tem receptu iz celjske slascicarne;je res? Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close