rolada
Za velik pekac, ki prekrije celo pecico…
Stepi 6 beljakov, dodaj 12 zlic sladkorja. Ko je pena dovolj trda, dodaj rumenjake (6) in mesaj zelo pocasi. V vse to dodaj 6 zlic olja, zmesaj, dodaj 12 zlic moke (jaz dam nekje 4 zlice ostre in 8 zlic gladke + nekaj pecilnega praska). Ampak moko je treba zelo previdno vmesat, ker se sicer masa hitro sesuje. Vse skupaj peci (na peki papirju) pri 180-200°C (odvisno od pecice – na vrocem zraku pri 180, na segrevanju zgoraj-spodaj pa 200°C) kakih 15 min, da je rolada lepo rjava. Ko jo vzames iz pecice, jo loci od peki-papirja in se vroco zrolaj na servieti. Pusti da se tako ohladi in ohlajeno namazi najprej s kislo smetano (stvar okusa, ampak garantiram, da je zelo dobro), potem z marmelado.
Pa dober tek.
Moj recept pa je tak; potrebuješ 6 jajc, 12 dag sladkorja in 10 dag moke.
Stepi 6 rumenjakov in polovico sladkorja. Posebej stepi sneg iz beljakov z drugo polovico sladkorja. V sneg počasi vmešavaj rumenjake in ko je dobro vmešano, dodajaj počasi še moko, vendar pazi, da ne boš preveč privzdigovala in mešala, ker ne bo rahla. To zlij na pekač od pečice, katerega si obložila s peki papirjem in peci na 180-200 C 10 min. Ko je pečena jo zvrni na desko, odstrani peki papir (če ne gre, papir malo navlaži z mrzlo vodo in bo lepo odstopil) in še vročo zvij v kuhinjsko servieto.
Jaz jo potem ko je ohlajena, navlažim z pravo kavo in namažem z marmelado.
Pri nas se vsi oblizujejo, je pa narejena tako hitro,da jo dejansko lahko pripraviš v 20 minutah, vse skupaj!
Sicer si želela rahlo in visoko. Ta je sicer zelo rahla, vendar rulade ponavadi niso visoke, ker se potem ne držijo lepo skupaj, v sredini pa rada zelo zgubano.
Forum je zaprt za komentiranje.