Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rolada za 1. r.d.?!!

Rolada za 1. r.d.?!!

Dober dan 🙂

Naj bo res dober, čeprav so nebo nad našim mestom prekrili gosti oblaki in že celo dopoldne dežuje…
Najprej naj odkrito priznam, da mi je že malce nerodno, ker pridem na tale forum ponavadi samo zaradi “svojih koristi” (enkrat sem vas že prosila za nasvet; največkrat pa vas samo berem… ne vem, nekaj prav posebnega se skriva v vaših sporočilih… morda ljubezen do kuhe?!! No, to vam kar malce zavidam! Sama nisem preveč spretna kuharica oz. sem si doslej dala premalo priložnosti, da bi to postala…)
Uf, oprostite zaradi dolgega uvoda, me je zaneslo.
No, da skrajšam: tu se zbirate same fejst punce in fantje
pa vas zato prosim za malce pomoči…
Da ne bom še naprej dolgovezila, se bom malce “popredalčkala”:
Želja: za sinov 1. rojstni dan bi rada sama nekaj spekla. Ja, vem, lepo bi bilo, da bi spekla torto, a…
Problem(čki): imam bolj malo časa (in moči), ker mi vse dneve družbo dela navihan sinko; predvsem pa zato, ker pričakujemo še eno “pikico”, a je žal to pričakovanje zelo zelo rizično pa moram zato počivati 🙁
Možne rešitve: spečem rolado in jo prirežem oz. oblikujem v številko ena.
Prošnja: mi lahko, prosim, izdate kak tak recept, ki se bo zagotovo posrečil oz. me malce usmerite v iskanje z iskalnikom. Hec je v tem, da je objavljenih receptov kar nekaj, a… Rada bi namreč naredila takšno rolado, da bi jo lahko jedel tudi sinko, kar pomeni, da naj bodo sestavine čim bolj naravne (npr. brez želatine v kremi za polnjenje in absolutno brez margarine, ker takšnih krem ne maramo), poleg tega pa sem omejena tudi pri izboru sadja (naš mali ne mara domačih kašic iz marelic ali breskev ali borovnic – kot kaže, se mu zdijo prekisle, čeprav izberem zrele sadeže in dodam malce sladkorja. Tudi jagode ne pridejo v poštev – alergogene.

Ojooooooj, sem zakomplicirala!
Če povzamem, vas torej lepo prosim za preprost recept za rolado, ki bi jo polnila s sadjem in temu primerno “kremo”. Kako/s čim pa naj rolado oblečem oz. okrasim? Sladka smetana najbrž odpade, saj mora sladica prenesti še enourno pot z avtomobilom, dovolj velike hladilne torbe pa si nimamo kje izposoditi.

Želim vam prijetno popoldne in lep konec tedna
Mateja

Po mojem bi bilo najbolj neostavno polniti s smetano. Stepeš jo precej čvrsto, potem pa lahko čez potreseš sadje. Če ne gredo jagode, bi šel mogoče ananas, ali češnje. Mogoče banana…
Lahko narediš tako malo daljšo rulado, jo na enem koncu malo odrežeš in iz teh dvehd elov sestaviš številko ena. potem celo rulado premažeš s smetano in okrasiš. Glede transporta po mojem ne bi bilo problema.
Dober tek že vnaprej 🙂

Mateja pozdravljena!
Nikar se ne opravičuj,rade volje pomagamo…
Zdaj pa gremo na delo:leto januarja sem pekla torto v obliki številke 1 in sicer tako,da sem spekla dva biskvita v podogovatih pekačih (podobno kot za srnin hrbet samo da niso rebrasti-namenjeni so za metrski kolač).Ko so bili pečeni sem jih ohladila in en del prirezala za krajši del enke. Napolnila sem jo s sladko smetano v katero sem zamešala sadje (v višnjev-lahko tudi katerega drugega zakuhaš kakšen rdeč puding-borovnica, malina,jagoda,nastane nekakšen žele).Vse skupaj sem okrasila res s smetano,a mislim,če torto pred vožnjo dobro ohladiš, ne bil bil problem transport.Okrasila sem jo pa z rastlinsko smetano Pomurskih mlekarn.Mislim,da imam celo nekje sliko,tako da ti jo lahko pošljem,če mi pustiš mail.
Za biskvit sem uporabila recept od bounty peciva.

Dragi dekleti,

najlepša hvala, ker sta se tako hitro odzvali.
Vsaka ideja je zeloooo dobrodošla.

Hali, vesela bi bila fotografije.

Moj mail: mateja.sega@guest.arnes.si

Zdaj pa hitim kuhat kosilo za naju z malim lumpom 😉

Lp
Mateja

Hej, Mateja!

Tvoja prosnja je tako prisrcna. Navodila si ze dobila. Za malcka je res najbolje, da je rulada iz preprostega biskvitnega testa, drugace bi ti svetovala orehovo, kjer moko zamenjas z orehi in drobtinicami. Je socna in se s smetano lepo ujema. Bo pa za kdaj drugic, za boj odrasle.

Po vrhu lahko prelijes s cokoladnim prelivom, ki se bo v hladilniku lepo strdil.
Dobra in lepo stepena smetana bo zdrzala uro voznje.Lahko jo das tudi v torbo za zamrznjene jedi.

Lepo praznujete in malcku vse naj naj Babi z obale

Dobro jutro, Babi 🙂

Tudi Vam najlepša hvala za vse: spodbudne besede, nevsiljiv nasvet, dobre želje za našega navihanca pa tudi za odgovor na moj “spodnji post”.

Se še kaj oglasim,
do takrat pa želim veliko kulinaričnih in drugih “užitkov”.

Mateja

HY -EJA ,NASVETOV IMAŠ DOVOLJ – ČUDOVITIH , ni mi pa jasno kako veliko torto nameravaš narediti in za koliko ljudi , da je ne Spraviš v eno “torbo”,
priporočam , kot si dobila nasvete , speci nekaj biskvitnih plošč in iz
ohlajenih izreži enico – za sinka (vse najbolje in veliko zdravja od ogija –
za naslednja leta ), in jo pripravi samo za njega -z eno svečko , iz
ostalega biskvita pa narediš – tortice za ostale goste ,po že omenjenih
nasvetih . Verjetno sem prepozen , pa naslednje leto…..OGI

Ojla, Ogi 🙂

Ne, prav nič nisi bil prepozen s svojim nasvetom –
praznujemo namreč naslednji konec tedna;
sem pa bolj “ziheraš” in bi rada zadevo poprej malce “sprobala”.
Hvala za dobre želje mojemu sinku pa tudi za tvojo idejo;
morda pa bom res napravila enico kar iz več plasti biskvita.
Vsekakor bom sporočila, kako in kaj.
Za konec pa še tole: danes je praznovala moja svakinja, in ker
ima moj sinko r.d. jutri pa smo bili zbrani najožji sorodniki po moževi strani,
je moj mož naročil čokoladno torto (okrašeno točno tako, kot je bila okrašena tista, ki jo je bil sam dobil za svoj 1 .r.d.). Vse lepo in prav, ampak meni se je zdelo, da je ta torta bolj “za moža” in ostale zbrane kot pa za najinega sinka. In res se je na koncu tako izkazalo: torta malega sploh ni zanimala, malo pozornosti je sicer namenil goreči svečki – to pa je bilo tudi vse. Niti poskusiti je ni hotel…
Da skrajšam: zanimiva oblika, kakšen barvni kontrast pa sadje in smetana bodo, upam, boljša kombinacija, da bo sinko poskusil vsaj košček svoje prve rojstnodnevne torte.

Pa lahko noč 😉
Mateja

Hej, Mateja!

Ne zeni si prevec k srcu, ce bo slavljencek pokazal vec interesa za izgled torte kot za okus. Najbolj jim je vsec, ce lahko z rocico malo pretipajo
” mamino umetnijo”, ki jo je je z veliko truda in ljubezni ustvarila! :)))
Lep pozdrav Babi

Mateja pozdrav!

Ko si pisala o zanimanju za torto,ti moram povedati,da so našega Matevža najbolj od vsega zanimali gumijasti medvedki in smarties bomboni,pa smetana,ki je ostala na malih prstkih,ko so raziskovali… Sicer je pa naš velik jedec in je pohrustal cel kos. Zato kar pogumno,nimaš kaj zgrešiti.Pa seveda poročaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close