Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rolada–ne rata mi

Rolada–ne rata mi

Testo je dobro, ampak skorja mi vedno odstopi. Sem jo probala zaviti v moker, suh servet, vedno se mi skorja prime serveta………

Kaj delam narobe?

Hvala in lp,

Tinkara

moja mami na servet vedno posuje sladkor in potem se manj prime.

Serveto je potrebno na debelo posuti s sladkorjem v prahu, pa gre.

Jaz jo vedno pečem na peki papirju. Ko je biskvit pečen, ga takoj zvrnem, na drug peki papir, tistega na katerem se je pekel biskvit odstranim, ter takoj zavijem. V peki papir seveda. Je super, pa še potem, ko je rolada gotova jo zavijem v ta isti papir. Biskvit mi je pa najbolj všeč po tem receptu; na eno jajce dodaš dve deki sladkorja in dve deki moke. Iz beljakov narediš sneg, nato počasi dodajaš sladkor, nato še rumenjake, tako da je masa penasta. Na koncu pa previdno vmešaš moko. Za velikost pekača, ki je priložen pečici, potrebuješ biskvit od štirih ali pa petih jajc. Odvisno kako debelo imaš rada. Probaj boš videla, da se obnese. V biskvit lahko po želji zamešaš tudi kakav. LP

Tista stran biskvita, ki je bila v pekaču zgoraj je gladka, tista, ki se je držala peki papirja pa “gobasta”.

Na krpo, ki jo posuješ s sladkorno sipo položi navzdol tisto stran, ki je gobasta, tako, da ko mažeš rulado, jo mažeš po “gladki “strani. Se tudi čokoladni preliv na koncu veliko lepše vpije na “gobsato” stran. Malo po domače, ampak, upam, razumljivo!

OOO to pa slišim prvič…….hvala za idejo in bom probala………

Lep dan vsem……..

T.

Ste že poskusile speči rolado brez moke?

Recept:

Zmešaš 8 beljakov v trd sneg in dodaš 4 žlice sladkorja. Posebej zmešaš 8 rumenjakov s 4 žlicami sladkorja in 1 vanilij sladkorjem. V stepene rumenjake rahlo vmešaj 10 dkg mletih orehov in nato še sneg.
Peči 20 minut na 200 stopinj na peki papirju, ki ga prej namažeš z oljem.
Ko je pečeno, takoj namaži s kislo smetano (brez sladkorja) in zvij v rulado.

Veliko žensk poznam, ki jim rolada ne uspe in jo potem več ne pečejo. Napisala ti bom kako jo naredim jaz in mi vedno 100% uspe. REcept je naslednji in zelo enostaven : vzamemo 4-5 jajc, 18 dkg sladkorja, 1 vanilija (vzemi rajši tistega v prahu je prej narejeno) in 18 dkg moke s pol pecilnega praška. Cela jajca penasto vmešamo nato dodamo sladkor v jajca, stepamo, nazadnje postopoma v to maso počasi ročno dodajamo moko s pecilnim praškom po žlicah in ko je masa gladka, jo vlijemo v pekač, katerega smo prej obložili s peki ali kakšnim podobnim papirjem, namažemo samo pekač.Rolado pečem na 175 do 200 stopinj odvisno od pečice enih 15-20 minut, ne smeš pa prej odpirat pečice.Ko vzamemo rolado iz pečice jo zvijemo (recimo v rolj, ne vem kako naj drugače razložim) skupaj s papirjem in ko se ohladi papir počasi odstranimo. Nazadnje si izberemo ustrezen nadev odvisno od okusa, vendar prej ko jo nafilamo jo moramo tudi namočit z mešanico vode in sladkorja z dodatkom ruma ali pomaranče, seveda vse po okusu.
Poskusi morda pa ti bo uspelo, podzrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close