rok,ki ga ima ZZZS da reši pritožbo
Andreja gigi
Najprej lep pozdrav.
Imam eno vprašanje. V bolniškem staležu sem od 27.9.3013 zaradi poškodbe kolena. V tem času sem imela tudi operacijo kolena. Zdravstvena komisija mi je z dnem 1.1.2014 zaključila boniški stalež čeprav moje zdravljenje še ni bilo zaključeno in naj bi bila z tem datumom popolnoma sposobna za delo. Na to je bila vložena pritožba. V zahtevanem roku. Sedaj je minilo že mesec dni pa še vedno nisem prejela.njihovega odgovora. Kaj naj storim. Ker naj bi opravila še fiziterapijo katero naj bi začela 10.2. in nato postopno začela z normalnimi aktivnostmi sem še vedno doma in po navodilih zdravnice čakam na odgovor. Ker pritožba ne odloži odločbe me zanima kaj mi je storiti. In koliko časa naj še čakam na odgovor. Ter kaj mi je storiti če bo odgovor negativen. Kljub temu da nisem sposobna za delo katero je izključno stoje.
Najlepša hvala.
Pozanimaj se, kdaj je bila pritožba odstopljena II. stopnji ter v kakšni fazi je postopek. V pritožbi je fajn, če zahtevaš tudi pregled pri imenovanem zdravniku, kar imaš pravico. Upam, da si ga. Ker drugače ti pritožba lahko pade. Vedno vprašajte in pač forsirajte, ker imajo ti imenovani določeno območje in delujejo le tedensko.
Imela sem dva primera, v prvem hudo operacijo notranjih organov, odločeno, da moram delati, zaradi tenstanja komisije, sem vzela nato v skladu z dogovorom delodajalca dopust, v drugem primeru sem se pritožila v primeru, ko je komisija rekla, da sem zmožna, naredila galamo, ker imenovana ni upoštevala mojega predloga, da me naj pregleda, galama je bila tako velika iz vseh strani, da sem hitro prišla na vrsto tudi na komisiji II. stopnje. Le nato je v komisiji zdravnik ugotovil, da se mi je odločba popravila za nazaj in nisem ostala brez službe.
V pravilih ZZZS pa določeni členi jasno govorijo, če ne gre za poslabšanje, so upravičeno odločiti, da si zmožen za delo. Zato berite, kar se vas tiče, kot tiste iz ZDR. Pravim le zato, ker vam bo kaj prav prišlo.
V tvojem primeru, če bi se delodajalec odločil in šel po odločbi ZZZS, kjer izrek ne izvrši odločbe, bi ti lahko dal tudi odpoved, ker te ni zaporedoma x dni na delovno mesto.
Na potezi dogovorov je tvoj delodajalec, razloži situacijo, koliko bo pa delodajalec fleksibilen, pa ne veš. Pa akcijo izvedi na ZZZS. Sama jo nisem samo tja, ker nisem čakala in sem naredila celo galamo, ker nisem želela ostati zaradi takšnih birokratskih stvari le brez službe.
Moj problem je bil še slabši kot tvoj, ker sem bila vezana na 4 ure ZZZS in ne na zaključeno bolniško. Zato bi v takem primeru, če ne bi zmogla, odšla za nekaj dni v službo in nato spet na bolniško, ampak, sem bila vezana na 4 ure ZZZS, 4 delodajalca. Zato, se pač pomujaj. Nikomur ne privoščim te kalvarije. Tebe, kot razumem, pa sedaj ni celih 8 ur. Pomujaj se.
Sama upam, da nikdar več. Rekla bom le, da se ne bi zanašala le na mnenje zdravnice, če imaš izrek, ki ne izvrši odločitve Kar pomeni, da moraš sama urgirati hitro, ne da čakaš.
Če po 2 mesecih pade pritožba, bo pa brez službe. Pa čeprav bodo morda odločili po 28 dnevih in ne po 60ih. Naj ne čaka in naj se sama zmiga, ko bo čakala vmes na terapijo. Sori, ker tako rečem, če hočeš kaj rešiti in če nočeš posledic in še vse preostale birokracije.
Če na davčni piše, da izrek ne izvrši odločitve, najprej plačaš, nato se pritožiš, nato ti pa morda kaj povrnejo. Ampak, službe verjetno ne bodo v tem primeru, če pride do tega.
Zato naj ženska stori akcijo tudi do delodajalca in razloži ter prijazno vpraša, ker ji pravijo zdravniki tako, odločba pa tako, kako se bodo lahko kako drugače zmenili, da ne bo brez službe.
Upam, da sem ti kaj pomagala, da če ne moreš že kje drugje migati, da še vedno dela govor, glava, roka, gsm in prijazna komunikacija, v tem trenutku vsaj do delodajalca.
Forum je zaprt za komentiranje.