Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Rok za odgovor na pritožbo

Rok za odgovor na pritožbo

Pozdravljeni,

S strani občine sem dobila odločbo o odmeri plačila turistične takse. Rok za pritožbo je 15 dni. Mene pa zanima, koliko časa ima občina, da mi odgovori na mojo pritožbo, verjetno obstaja za njih tudi nek zakonski rok tako kot zame?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

gre za upravni postopek, v katerem so splošni roki za podajanje vlog 30 dni oziroma 60 dni. Možno je, da občina na pritožbo sploh ne bo podala odgovora, temveč bo zadevo takoj predala v odločitev pritožbenemu organu.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani,

hvala za odgovor. Kljub vsemu me pa zanima( sama namreč nisem pravnica), kako boom vedela ali je zdeva pri pritožbenem organu. kaj konkretno to pomeni?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani,

v vsakem primeru je zadeva pri pritožbenem organi, v kolikor je ena izmed strank postopka vložila pritožbo. To pomeni, da pritožbo obravnava drug organ in ne izdajatelj odločbe, ki jo stranke izpodbijajo, kar naj bi zagotovilo večjo možnost nepristranskega odločanja o pritožbi.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani!

Lani sem vam pisala in vas spraševala o roku, v katerem, mi mora občina odgovoriti na mojo pritožbo. Sedaj je minilo že skoraj eno leto, odgovora pa nisem prejela še nobenega.
Sedaj me pa zanima koliko časa je zastaralni rok. Verjetno so nekje zapisani neki skrajni roki tako za občine, oziroma upravne organe, kot za nas navadne smrtnike?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

Odločba o pritožbi mora biti izdana in vročena stranki, brž ko je to mogoče, najpozneje pa v dveh mesecih od dneva, ko je organ prejel popolno pritožbo. Če je pritožba nepopolna in jo pritožnik po pozivu dopolni, začne teči rok za izdajo odločbe tedaj, ko organ prejme dopolnitev pritožbe. Predlagamo, da poizveste kako in kaj je z vašo pritožbo ter jih opozorite na prekoračitev roka.

S spoštovanjem!

Pozdravljeni,

novembra lani sem poslala pritožbo na ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Še vedno nisem dobila odgovora. Pred nekaj meseci sem zato poslala urgentno pismo na podlagi 28. člena Zakona o upravnem sporu ZUS-1; citiram: (2) »Če organ druge stopnje v dveh mesecih ali pa v krajšem, s posebnim predpisom določenem roku ne izda odločbe o strankini pritožbi zoper odločbo prve stopnje in če je tudi na novo zahtevo ne izda v nadaljnjih sedmih dneh, sme stranka sprožiti upravni spor, kot če bi bila njena pritožba zavrnjena.« in jim postavila rok 7 dni, da pošljejo odgovor. V nasprotnem primeru bi sprožila upravni spor zaradi molka organa.
Odgovora tudi po tem pismu nisem dobila. Zanima me, če lahko storim še kaj, da čimprej dobim odgovor na pritožbo?

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani,

Predlagamo, da jim urgenco pošljete še enkrat, jim ponovno postavite rok in če v roku ne bo odgovora sprožite upravni spor zaradi molka organa, druge možnosti žal ni.

S spoštovanjem!

Pozdravljeni,
sama pa imam vprašanje glede ugovora na dohodnino. Sama sem ugovor poslala v predpisanem roku, vendar od DURS-a nisem dobila obločbe v roku, ki naj bi ga imeli za odgovor. Zanima me ali lahko, ko odločbo dobim, odločbo za plačilo dohodnine zavrnem in se mi s tem izbriše dolg, ali do pritožbe in zavrnitve nisem upravičena?
lp

Spoštovani,

Odločbo o odmeri dohodnine izda davčni organ v primeru, ko zavezanec sam vloži napoved za odmero dohodnine ali ko zoper informativni izračun dohodnine v roku vloži ugovor oziroma dopolnjen informativni izračun. V teh primerih davčni organ preveri navedbe zavezanca in na podlagi svojih podatkov in podatkov davčnega zavezanca izda odločbo. Z dnem vročitve odločbe začneta teči rok za izpolnitev davčne obveznosti in rok za vložitev pritožbe (15 dni od vročitve odločbe).

Rok za izdajo odločbe je 31. oktober.

Zoper odločbo je mogoča pritožba, ki pa NE zadrži izvršitve.

S spoštovanjem!

Pozdravljeni

Napisal sem pritožbo na plačilni nalog izdan s strani policista, ki je bila izdana v nenavadnih okoliščinah. Poslal sem jo na policijsko postajo, kot zahteva zakon, odgovora pa nisem dobil že več kot 3,5 mesece. Povedali so mi, da morajo s pp odgovoriti, četudi pošljejo zadevo naprej okrajnemu sodišču. Zanima ME v kolikšnem času so dolžni odgovoriti oz. Kaj lahko naredim. Se mi pa zelo mudi, saj imam še vedno status mladega voznika in izgubim izpit pri 7 kazenskih točkah (za neustavitev pred prehodom keteri prekršek naj bi naredil jaz pa sem dobil 5 točk) LP

Spoštovani,

predlagamo vam, da na policijsko postajo naslovite urgenco v kateri jih pozovite naj vam nemudoma sporočijo v kateri fazi je postopek.

S spoštovanjem!

Spastovani!
Zanima me, ce je zadnji dan roka za pritozbo sobota, ali se zadnji dan roka prestavi na ponedeljek?

V naprej hvala.

Spoštovani,

da, v takem primeru je zadnji dan roka na ponedeljek.

S spoštovanjem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close