Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rojstni dan – popoldne

Rojstni dan – popoldne

Pred vrati je sinov rojstni dan. Sorodniki mu bodo prisli voscit, jaz pa bi bila rada izvirna, ponudila bi jim nekaj drugega kot narezek in kaksno pecivo. Prosim vas za kaksnen predlog. Prislo bo okoli 12 ljudi, ne bi pa rada cel dan prezivela za stedilnikom. Na forumu sem nasla ze toliko koristnih nasvetov, zato vem, da bo tudi tokrat kaksen dober predlog. Hvala in lep dan.

Pečenko in francosko solato in za posladek torta katera je že skoraj obvezna(vsaj pri nas).
S pečenko ni veliko dela s francosko solato pa tudi ne.
Če so pa ljubitelji pizze (vsaj otroci) pa lahko narediš (ali kupiš) pizzo.

Koliko pa je tvoj sine star?

Kaj pa pitulice? Pa hrenovke v testu (ja saj vem da ni zdravo, je pa dobro ;-)) ), pa razni namazi, zraven pa spečeš mimi kifelce (lahko tudi iz pečjakovega testa za pico) zraven ponudiš razne namaze (tunin, avokadov guacamole, kakšen iz kisle smetane,…. To je vse hitro pripravljeno, tudi dobro.

star bo dve leti:)

Nimam kaj dodat. Moja ideja je kot od našega Sončka. Aja, Pa še tisti kruh v obliki marjetice (Kruh malo drugače). Za prve goste bo atraktiven, za ostale pa samo še dober. Odkar sem ga prvič provala, ga moram pečt tudi parkrat tedensko. Sicer ga delam s par popravki. Ne namakam ga v olje, ampak samo namažem s stopljenim maslom (da gredo koščki potem narazen) in namažem ga z nutelo namesto s kislo smetano. Torej avtomatsko postane slaščica – ne preveč kalorična. Včasih dam tudi v testo sladkor, da je potem sladek kruh, ni pa nujno.

Zadnjič sem kruh – marjetico namazala z ocvirki in je bilo suuuper!

Min lahko posredujete recept za kruh marjetico?

Evo link

Uspešno peko, Helena

Danes še jaz poskusim Marjetico. Smetani bom dodala malo prekmurske skute, mislim, da bo super.

Mi bomo pa imeli mehiški meni. Meni prav diši.

Da še poročam o uspešnosti – fantastično; lepo, okusno, slastno in enostavno!

Naredila sem sladki kruh (malo več sem dala sladkorja, pa malce masla in dve jajci za pol kg moke), namazala pa sem polovico s skuto in rozinami, drugo polovico pa z Viki kremo. Moja dva sta planila na čokoladni del, ki je zmanjkal v trenutku, jaz pa na skutni del, ki je tudi požel hvalo od jedcev.
Posamezne delčke sem namočila v raztopljeno maslo in ne olje.
Vsekakor bo sledila ponovitev, le čokoladni del bo večji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close