Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rojstni dan…pomoč

Rojstni dan…pomoč

Ponovno se obračam na vas za pomoč in nasvet. Za manjše družinsko praznovanje bi rada pripravila nekaj…drugačnega… zdravega, ne redilnega… Kaj mi priporočate?

Hvala…Tanja

Hej,Tan! Vsaj malo namigni v kateri smeri;nam bo lazje.

Mislis bolj na ribe,zelenjavne jedi,take,ki jih lahko ze prej pripravis,kaj z belusi,jajcevci,articokami?

Si ze kdaj naredila pitulice,so res dobre za zacetek druzenja. Lp Babi

Rada bi naredila kaj zelenjavnega v kombinaciji z mesom…

Če bi delala pitulice…kakšen nadev priporočate?

Oj,
mi v soboto praznujemo 1. rojstni dan, v načrtu smo imeli piknik, pa ne vem če bo kaj s tem (vreme), tako, da bodo kakšne ideje prišle prav tudi nam.
Pozdravček

lpD

Hej! Dopoldne imam vedno kaksne urgentne stvari(ipokojenka-haha),zato na kratko. Sama naredim nekaj stvari takih,da jih lahko ze prej pripravim,da nisem za mizo vsa upehana.

Poleti sem opisala svoj najljubsi poletni kroznik,pa mi zdaj ne vrze.
Bila bi lahko predjed.

V sredini pladnja rizeva solata,okrog polnjeni paradizniki in na hitro pocvrte
rezine jajcevcev na malo popecenih rezinah en dan stare francoske strucke. Lahko bi bila zraven se polnjena jajcka. Vse je ze objavljeno.

Ce bi bile se pitulice zraven,bi jih jaz sedaj nadevala seveda z osnovnim skutinim nadevom,plus na precej pancete zduseni belusi.Meni zelo dobro.Sicer je lahko tudi por,…Dekleta so ze vse poskusile.Zelo hvalijo s tuno.

Ni od muh tudi tale predlog:
Palacinke-nadevane z rezino sira in rezino sunke,zavito,povaljano v moki,jajcku in drobtinicah,potem pa ocvrto.
Narezes na dva do tri cm siroke rezine in pustis na toplem.Je tudi ze objavljeno priblizno lani v tem casu.Poslala sem Vesni.

Kaj pa sipice v solati?

Glavna jed? Mogoce mesna struca v listnatem testu.V bistvu enaka mesanica dobrega mletega mesa z vsemi zacimbami,zavita v listnato testo
in peceno v pecici. Potem narezas na rezine.Tudi ze napisano.

Dobri mesni zvitki(pticki) v omaki.To stoji in lahko naredis ze prej.

Prikuhe: dusena ali gratinirana zelenjava,mlad krompircek v pecici,grah.

Solate:jaz bi dobre beluse,ki bi jih marinirala tako,kot je napsala bralka pod sparglji. Tudi presna solata pase.

Sladico ze imas verjetno izbrano.

Tanja,samo navrgla sem nekaj idej.Ce se bos za kaj od tega odlocila,se oglasi in dobis natancnejsa navodila.Mogoce bos pa dobila v iskanju.Lp

babi,nasla sem tvoj kroznik ! pod moj priljubljani kroznik za vroce dni-17.6.03. ostal mi je v zelo lepem spominu :)) veckrat smo ponavljali ! zopet bo cas za ponovitev ! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close