Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rojstni dan-ideje!!!

rojstni dan-ideje!!!

Živijo!

Za hčerkin rojstni dan bi gostom postrezila hladne jedi. Ker bi raje kaj drugega kot narezke, mi prosim svetujte. Imate kakšen dober recept za makaronove ali riževe solate? Kaj pa nekaj, ki bi jedli tudi otroci? Mogoče kakšen namaz. sicer sem pa kot predjed imela v mislih pitulice, potem kaj hladnega in nato še jagodno torto.

hvala za vaše ideje in lp!

Hej!

Tvoj okvirni menu je lepo izbran. Za obe solati dobis veliko, ce vneses v iskalnik rizeva solata ali solata iz testenin. Za rizevo solato je tudi moj recept. Ce ne najdes, javi. Bom napisala se enkrat.
Za otroke bi ti tezje svetovala, je tudi to ze tu obranavano.Mamice imao vec izkusenj. Sama rada naredim razne skutine namaze z zelisci. Sicer se dobijo prav dobri tudi v trgovini.
Kolikor vem, imajo otroci radi kaj hrustljavega.
Kak mesec nazaj je tudi ena mamica sprasevala in je bil odziv uspesen. Poskusi malo z iskanjem. Lp Babi

Kaj pa pitulice? Odlične so tako tople kot hladne….in še praktične za primit v roko, saj ne potrebuješ krožnikov…njam, tudi jaz jih bom delala ta konec tedna, ko prideta na obisk babici in deda 🙂 Prav vsi jih obožujejo!

LP, zala

Zdravo!

Na eni “fešti” sem jedla domače grisine s sezamom. Smo jih pomakali v skutin namaz. Če te zanima, ti ga prepišem.
Sama jih še nisem pekla, bom pa v soboto, ker grem na obisk k mladim planincem, ki taborijo – beri zmrzujejo na Gorenjskem. In komaj čakajo mojih rogljičkov s sezamom, zato jih bom letos presenetila z grisini..

LP

mmm, sliši se slastno. Veš, da me zanima recept, no če ni prevč zakompliciran? Kaj pa namaz? Ga kar kupiš?

hvala in lp!

Bok!
Upam, da še ni prepozno..- gužva, pač.

SLANE PALČKE
– 1 kg moke
– 1/2 l mleka
– 3 dcl olja
– 1 kocka kvasa
– sol

– zamesiš testo, razvaljaš palčke in jih premaži z beljakom in posuj s sezamom, sirom, makom…
Pečeš na peki papirju pri 180 C, da so zlato rumene

To so mi napisali, sama pa še nisem poskusila delat

LP

Lahko tako, lahko pa drugače: da se manj matraš:)))

Pri nas kar listnato testo kupimo (lahko tudi razvaljano), posujemo s soljo (sirom, poprom, sezamom, bučnimi semeni,….. sladkorjem,….) narežemo na palčke (kroge, kvadrate, rombe, srčke,…..) in spečemo v pečici.

Kot prigrizek je to čudovito. Posipaš glede na goste (eni rajši popoprano, drugi sladko), oblike pa so predvsem zaradi otrok.

lp, Ela S

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close